r
Nosalty Logó

Puncstorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncstorta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1607 micro
Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Azegész tojásokat a porcukorral20 percig habverővel/ robotgéppel keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni a piskótát, és 3 részre osztjuk.
  3. A legfelső részt apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba rakjuk, majd hozzáadjuk a kakaót, porcukrot, barackízt, rumot, végül egy kis tejet, hogy az állaga lágy, de ne folyós legyen.
  4. A maradék piskótalap egyikét megkenjük barackízzel, majd rákenjük a krémet, végül a másik piskótalapot (amit szintén megkentünk barackízzel) is rárakjuk, teszünk rá egy tányért, és hagyjuk pihenni (elvileg fél napot kéne, de én 10 percet hagytam).
  5. Elkészítjük a cukormázat a következő módon: a 2 tojásfehérjét habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot, majd egy egész citrom kifacsart levét és pár ek meggylét színezéknek.
  6. A torta oldalát csokival vonjuk be: a tortabevonót vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal, majd kenjük a torta oldalára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14062
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 05.

Ajánló

Megjegyzés: Ha a krémbe kevés lenne a piskóta, kiegészíthetjük apróra tört/ vágott babapiskótával. Emellett tehetünk bele barackíz helyett málna- vagy eperízt (akkor a piskótát is azzal kenjük majd meg) és mazsolát is. A cukormáz lehet zacskós is, úgy is finom. A szív formát úgy csináltam, hogy kerek tortaformában sütöttem a piskótát, majd a közepéből kivágtam egy szív alakú formát. A maradék piskótából puncskrémtortát készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom imádja a puncsot minden formában. Most voltunk fél évesek. Erre az alkalomra készült a süti.=)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?