Puncstorta 3. -pillecukros fondant-nal recept

Kalória?
Puncstorta 3.  -pillecukros fondant-nal
Puncstorta 3.  -pillecukros fondant-nal
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az első próbálkozásom a pillecukros fondant készítéssel. Nagyon jó! Bármit el lehet belőle készíteni, ha elég kreatívak  és ügyesek vagyunk. A tortát cukormázzal is bevonhatjuk, úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A töltelékhez

A fondant-hoz

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

fondant-nal díszített rumos-lekváros torta
Szólj hozzá!

elkészítés

Torta elkészítése:


  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket habbá verjük egy csipetnyi sóval, majd apránként  hozzáadjuk a cukrot, tovább habosítjuk, míg jó kemény nem lesz. Ezután a tojások sárgáit is egyenként belekeverjük, majd óvatosan, hogy ne törjük a habot, belekeverjük a sütőporos  lisztet.
  2. A tésztát  sütőpapírral bélelt tortaformába öntjük  Majd előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük.
  3. A kisütött piskóta tetejéről levágunk egy  2 cm-es lapot, belsejét evőkanállal kikaparjuk úgy, hogy a tortának maradjon kb. 2 cm vastag pereme.
  4. A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert  rummal, és megkenjük lekvárral.
  5. A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, és vízfürdőben állandó keveréssel felfőzzük.
  6. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a kivájt piskótadarabokat, a  mazsolát és a maradék rumot.
  7. A tölteléket a torta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, amit előzőleg megkentünk lekvárral, és pár órára hideg helyre tesszük.

Fondant elkészítése:

  1. A pillecukrot egy  vajjal alaposan kikent  edénybe tesszük, hozzáadunk 2 ek. vizet, és felolvasztjuk a mikróban. Melegítés közben többször átkeverjük margarinnal bekent fakanállal.
  2. A pillecukor kb. 2-3 perc alatt teljesen felolvad. A porcukrot  lassan adagolva  hozzáadjuk, és amikor már nem annyira meleg, és kezd összeállni,  margarinos kézzel gyúrjuk össze, hozzáadva a keményítőt és az ételfestéket.
  3. Mire az összes cukrot beledolgozzuk, egy puha gyurma állagú, jól formálható masszát kapunk, amit kedvünkre alakíthatunk, formázhatunk  és színezhetünk. Ha nagyon puha, tegyük be pár órára a hűtőbe. A tortát ezzel a fondant-nal vonjuk be, és díszítjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 28 117
elküldve: 3
receptkönyben: 203
elkészítve: 2/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Vica

Mióta szakács: 2009.10.03.
37 recept

Hozzászólások (11)

Vica
Vica / Vica k, 2010-11-16 20:56

Evacska58!
Köszönöm az észrevételt, javítottam a hibát, sajnos kifelejtettem a tojást a felsorolásból.

evacska58
evacska58 k, 2010-11-16 13:30

5-ös pontnál nem értem mi az a tojás.A hozzávalók olvasásakor nem találom a tojást a tölteléknél.Köszi a segítséget.

Vica
Vica / Vica p, 2010-07-30 17:28

Szia Elizke!
Én piros és zöld színű festéket használtam.

elizke18
Bloemcake / elizke18 cs, 2010-07-29 22:55

engem az érdeklne miylen ételfestéket kell bele tenni? kezdő vagyok még nem igazán értek ezekhez a dolgokhoz, nem tudok hol elindulni.. miylen színű festék kell bele? előre is köszi a válaszod:)

lilike
lilike cs, 2010-06-24 20:13

Kőszi a tanácsot,valószinű hogy nem gyurtam elég soká.De már idegesitett hogy még mindig ragad.Legkőzelebb türelmesebb leszek.Kőszi.

Vica
Vica / Vica h, 2010-06-21 07:35

Szia Lilike!
Szerintem nem voltál elég kitartó, sokáig kell gyúrni és az összes cukrot bele kell dolgozni. Nagy segítség, ha konyhai robotgéppel próbálod elkészíteni. A dagasztó kart vagy a kezedet mindig jól be kell vajazni akkor kevésbé, ragad rá! Emlékszem én az első alkalommal már azt hittem a falhoz vágom az egészet és nem csinálom tovább csak az volt a baj, hogy nem bírtam elengedni:-))

lilike
lilike szo, 2010-06-19 19:30

Én megpróbáltam elkésziteni ezt a pille cukros fondantott,de sajnos nem sikerült.Nekem nagyon ragacsos lett,olyan volt mintha egy lufiba engendtem volna vizet és azt gyurtam volna.Nem tudom mit csináltam rosszul,jó lenne ha valaki adna nekem tanácsot,előre is kőszi!Várom a választ.

Vica
Vica / Vica sze, 2010-03-10 20:12

Szia!
Köszönjük a dícséretet, de a rózsákat 11 éves kisfiam készítette. Szerintem bátran próbáld ki, az elején nagyon ragacsos de ne add fel:-) A cukrot Penny marketben vettem, ott találtam olyat ami külön volt a fehér és a piros színű.

anikusz
Anikusz / anikusz sze, 2010-03-10 11:05

Szia!
A fondant nagyon érdekel, már régóta szemezgetek vele, de még nem mertem belefogni, szóval milyen fajta pillecukrot vettél? Hol? Azokból készítetted a rózsákat is? Nagyon szép az eredmény!Üdv

Legfrissebb cikkek

Heti menü: búcsú a nyártól
Heti menü: búcsú a nyártól
Még egyszer, búcsúzóul - jöjjenek a nyár fogásai! Lecsó, grillezett ételek, rengeteg gyümölcsleves - használd ki az utolsó heteket, és főzz a sok zöldséggel és gyümölccsel!
A hét szakácsa: Pogácsa
A hét szakácsa: Pogácsa
Eheti kiemelt szakácsunk Pogácsa, alias Kriszta, mindig ösztönösen és nagy kreativitással áll az új receptek elkészítésének, ha pedig hiányzik hozzá valami, bátran rögtönöz.
1518