r
Nosalty Logó

Puncsszirupos somlói galuska

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Puncsszirupos somlói galuska
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 6766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Összesen 227 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    20.8 g

Zsír

  • Összesen
    33.6 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    358 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    914.2 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    197 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    392 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.8 g
  • Cukor
    104 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    146.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    76 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    76 micro
  • Kolin:
    290 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    456 micro
Összesen 970 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    145.6 g

Zsír

  • Összesen
    235.5 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    81 g
  • Koleszterin
    2504 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6399.3 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    264 mg
  • Kálcium
    1376 mg
  • Vas
    42 mg
  • Magnézium
    905 mg
  • Foszfor
    2745 mg
  • Nátrium
    1028 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    985.4 g
  • Cukor
    727 mg
  • Élelmi rost
    54 mg

VÍZ

  • Összesen
    1028.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1010 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    532 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    532 micro
  • Kolin:
    2028 mg
  • Retinol - A vitamin:
    994 micro
  • α-karotin
    45 micro
  • β-karotin
    140 micro
  • β-crypt
    73 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3194 micro
Összesen 6766 kcal
  • 6% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    215.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.2 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    108 micro
Összesen 227 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Három piskótát sütünk, a diós: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 4 dkg kakaó. A kakaós: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaó. A sima: 3 tojás, 6 dkg cukor, 6 dkg liszt.
  2. A sziruphoz a hozzávalókat felforraljuk (kivéve a rumot, azt akkor keverjük bele, amikor levettük a tűzhelyről).
  3. A krémhez a tojássárgákat a cukorral, étkezési keményítővel és kevés tejjel csomómentesre keverjük, a megmaradt tejet forraljuk fel, és főzzük meg a krémet, majd keverjük bele a bourbon vaníliás cukrot.
  4. A csokiöntethez a hozzávalókat forraljuk fel (kivéve a rumot), amikor megolvadt a csoki, keverjük bele a rumot.
  5. Amikor minden kihűlt, vágjuk a piskótákat kockákra, egy nagyobb mély tál aljára rakjuk a diós piskótakockákat, locsoljuk meg a szirup felével, szórjuk rá a mazsola és a dió felét, majd öntsük rá a krém felét, erre jön a kakaós piskóta-szirup-mazsola-dió-krém, erre a sima piskóta és a csokiöntet.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 34
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 6582
  • Feltöltés dátuma: 2012. január 19.

Ajánló

Egy éjszakát hagyjuk állni, így az ízek érlelődnek, és még finomabb.

Receptkategóriák

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Szilveszter estére készült ez a somlói, nagyon szeretjük, mégis ritkán készítjük, nagyon finom. A krémet én nem tudtam három részre osztani, mint általában, így két helyen van mindenből. Igazából ezután így fogom készíteni, nagyon bevált.

Hozzávalók

A piskótához

A puncsos sziruphoz

A vaníliás krémhez

A csokiöntethez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek