r
Nosalty Logó

Puncsos rácsos süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Walaky
Puncsos rácsos süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 1175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 7052 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tésztához

Krémhez

Összesen 280 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    19.7 g

Zsír

  • Összesen
    56.2 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    318 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1184.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    372 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    33 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    296 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.5 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    448 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    169 mg
  • Retinol - A vitamin:
    438 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    101 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    201 micro
Összesen 1175 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    118.5 g

Zsír

  • Összesen
    337.5 g
  • Telített zsírsav
    190 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7107.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    2230 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    198 mg
  • Foszfor
    2590 mg
  • Nátrium
    1776 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    854.9 g
  • Cukor
    379 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    724.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2686 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    321 micro
  • Kolin:
    1014 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2629 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    603 micro
  • β-crypt
    41 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1204 micro
Összesen 7052 kcal
  • 6% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    281.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 280 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához elkeverjük a vajat a cukrokkal, majd egyesével hozzáadjuk a tojások sárgáját is, s így is jól kikeverjük.
  2. A sütőporral, sóval elkevert lisztet belekeverjük a tojásos masszába, s tésztát gyúrunk.
  3. Ha a tészta lágy, még nagyon ragadós, ezért még tegyünk kevés lisztet hozzá, többször keveset, hogy leváljon a kezünkről és az edényről. Ekkor 1/3-2/3 arányban két részre osztjuk, félretesszük, amíg a krém elkészül.
  4. Ha a krém elkészült, kapcsoljuk be a sütőt 150 fokra, alsó-felső állásba, amíg összeállítjuk a süteményt, felmelegszik a sütő. A krém leírása a 2. fázisnál található.
  5. Ekkor a tepsi méretének megfelelő sütőpapírt nyírunk ki, s ezen nyújtófa segítségével a nagyobbik cipót egyenletesen kinyújtjuk - lisztezzük a papírt -, s beemeljük papírostól a tepsibe. Erre ráöntjük a már elkészített krémet, még melegen, s a maradék 1/3 tésztacipóból rudakat sodrunk, s rácsos alakzatban a krémre rakosgatjuk.
  6. Betesszük az előmelegített sütőbe, s kb. 30 perc elteltével befedjük sütőpapírral, hogy ne égjenek meg a rácsok, s még 10 percig sütjük tovább.
  7. 40 perc elteltével, a krémes rész kicsit rezgős lehet, de nem kell megijedni, mert miközben majd hűl, megszilárdul. Ha teljesen kihűlt, porcukorral meghintjük, s tetszőleges alakzatra szeletelve tálaljuk. Én este készítettem, s éjszakára hűtőbe tettem lefedve, s csak másnap porcukroztam, szeleteltem. Így finomabb, szerintem.

Krémhez

  1. Egy közepes nagyságú lábasban a cukrokat, a pudingporokat, a reszelt citromhéjat még szárazon elvegyítjük, majd a tejjel csomómentesre keverjük, s a szokott módon sűrű pudingot főzünk. A rumot (aromát) csak a végén tegyük bele, hogy ne illanjon el.
  2. Még forrón alaposan hozzákeverjük a tejfölöket. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, s ezt is beleforgatjuk a krémbe, még melegen!
  3. Így kész, majd önthetjük a tésztára, még melegen!
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 24x38x6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 93
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6377
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 28.

Ajánló

JAVASLAT: Lehet kicsit vastagabb rudakat sodorni, s közelebb rakni a rácsokat egymáshoz, mert amikor először készítettem - a fotó még az első művem, prototípus -, maradt ki tészta, s legközelebb már én is úgy csináltam, kicsit vastagabbra a rudakat, s közelebb a rácsokat egymáshoz! Persze, az élvezeti értékéből semmit nem vont le ez az apróság! :) MEGJEGYZÉS: bármilyen ízesítésű pudinggal el lehet készíteni! Istenien finom, s mutatós is!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerűen finom süti, ennyi! :)

Hozzávalók

Tésztához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lesz olyan finom a francia hagymaleves, mint az étteremben

A legtöbben azért szeretnek étterembe járni, mert valljuk be, akadnak olyan klasszikus ételek, amelyek egyszerűen finomabbak, ha egy vendéglátóhely konyháján készítik el őket. Ha valaha is ettél már hagyományos francia hagymalevest étteremben, akkor biztosan téged is megbabonázott a forró, karamellizált hagymákkal teli és olvasztott sajttal csábító leves. Szerencsére otthon is elkészítheted ezt a fantasztikus fogást. Mai Napi Tippünkből kiderül, miként!