r
Nosalty Logó

Puncskarika

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gizi
Puncskarika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 1846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 7370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 432 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    97.3 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    322 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1326.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    53 mg
  • Kálcium
    318 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    73 mg
  • Foszfor
    575 mg
  • Nátrium
    300 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    222.8 g
  • Cukor
    123 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    74.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    754 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    740 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    171 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    153 micro
Összesen 1846 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.5 g

Zsír

  • Összesen
    389.2 g
  • Telített zsírsav
    234 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    112 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1287 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5305.1 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    213 mg
  • Kálcium
    1270 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    290 mg
  • Foszfor
    2302 mg
  • Nátrium
    1198 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    891.1 g
  • Cukor
    492 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    299.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3017 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    193 micro
  • Kolin:
    431 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2960 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    683 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    612 micro
Összesen 7370 kcal
  • 5% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.4 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    36 micro
Összesen 432 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A lisztet keverjük össze a sütőporral, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a zsírt (v. a vajat), és az ujjainkkal morzsoljuk össze.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá a tejfölt, és a villával kissé felvert tojás, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát (egy lágyabb, de könnyen nyújtható tésztát kell kapni).
  3. Ezután osszuk el a tésztát négy egyforma részre, majd formázzunk belőle gombócokat.
  4. Helyezzük egy enyhén lisztezett sütőpapírra az egyik tésztagombócot, majd nyújtsuk ki vékonyra, majd a sütőpapírral együtt emeljük át egy gáztepsibe (kb. 0,5 cm vékonyra nyújtsuk ki a tésztát).
  5. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 8-10 perc alatt szép világos színűre (én légkeverésnél 160 fokon, 8 percig sütöttem).
  6. A sütőből kivéve a forró tésztát rögtön szúrjuk ki ízlés szerinti formával, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen (gyorsan dolgozzunk a forró tésztával, mert ha kihűl, nagyon törik, és már nem tudjuk kiszaggatni!!).
  7. Mindegyik tésztagombóccal így járjunk el (én két sütőpapírt használok a nyújtáshoz, így gyorsabban megy a sütés).
  8. A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük vissza.
  9. A vajat keverjük jó krémesre a porcukorral és a vaníliás cukorral.
  10. A kiszúrásnál visszamaradt tésztadarabokat morzsoljuk a kezünkkel össze, majd adjuk hozzá a cukros-vajas keverékhez.
  11. Ezután adjuk hozzá a felolvasztott csokoládét, és ízlés szerint rumot, majd keverjük alaposan össze.
  12. Az elkészült töltelékből tegyünk egy kiskanálnyit a tésztára, majd helyezzünk rá egy közepén kilyukasztott tésztát. Ezután óvatosan nyomjuk egy kicsit össze, majd helyezzük egy tálcára egymás mellé (érdemes előző nap megtölteni, mert így a tészta kellően puha, de mégis omlós lesz, és a töltelék ízei jól összeérnek).
  13. Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral a süteményt, majd úgy kínáljuk. Száraz, hűvös helyen több napig is tárolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 33
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3807
  • Feltöltés dátuma: 2016. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ezt a süteményt már pár nappal az ünnepek előtt megsüthetjük, majd hűvös helyen tároljuk. A tészta így is finom omlós marad, a töltelék ízei pedig jól összeérnek.

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?