Pulykapörkölt Norbi konyhájából recept

Pulykapörkölt Norbi konyhájából
Pulykapörkölt Norbi konyhájából
50 perc / előkészület: 10 perc főzés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pulykapörkölt. A pörkölttel talán nem is történhet jobb, ha az pulykacombból készül. Megéri babrálni ezzel a macerás hússal, mert istenien finom lesz a végeredmény. Én most (furcsamód) sült krumplival ettem, de nagyszerű hozzá a nokedli, főtt krumpli is.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ehhez a finom ételhez bátran ajánljunk régi, száraz vörösborokat. Ha tejfölösen esszük, kevesebb paprikával készítve, galuskával, talán egy jóféle rosé bor is passzolhat mellé.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

pörkölt pulykából, pulykapaprikás, szalonnás pulykapörkölt
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és lábosban kiengedjük a zsírját.
  2. Ezen a zsíron (és szükség szerint plusz zsiradék hozzáadásával) dinszteljük az apróra vágott vöröshagymát.
  3. Tűzről levéve meghintjük fűszerpaprikával az alapot, és hozzáadjuk a kcokázott húst, paprikát és a paradicsomot, és annyi vizet, ami épphogy ellepi.
  4. Sóval, borssal ízlésünk szerint beállítjuk az ízét, majd fedő alatt a húst majdhogynem puhulásig pároljuk. Az utolsó pár percre levesszük a fedőt, és sűrűre befőzzük a pörköltet, amelyben ez idő alatt teljesen megpuhult a hús.
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 16 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 18 497
elküldve: 1
receptkönyvben: 57
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
116 recept

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Wasabirozi
Wasabirozi k, 2012-04-03 18:02

Történhet!!!! Marha, birka, szarvas, őz, vaddisznó, sertés nem fokozom tovább!!!

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 k, 2012-04-03 22:22

Az én ízlésem szerint talán nem is történhet jobb.

egészségedre a többihez. és sikeres vadászatot.

594