Pulykamell Wellington módra recept

Pulykamell Wellington módra
Pulykamell Wellington módra
80 perc / előkészület: 30 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi vacsorának készítettem. Köretnek salátán tálalt sült kelbimbót és csicsókát szolgáltam fel, némi gránátalmamaggal megszórva.

hozzávalók / 8 adag

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék tojásból
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

pulykamell leveles tésztában sütve, ribizlis-áfonyás pulykamell leveles tésztában, gombás sonkával borított pulykamell leveles tésztában sütve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykamellet filézőkéssel felszúrjuk, hogy üreget képezzünk a belsejében. Ebbe az üregbe kenjük a ribizlilekvárt, és töltjük a vörösáfonyát. (Még cifrázhatjuk azzal is, ha az áfonyát vörösborba áztatjuk, de én nem tettem.) Fogvájóval összetűzzük a vágott rést, hogy a töltelék ne tudjon kifolyni.
  2. A pulykamell külsejét megkenjük egy kevés olajjal, sózzuk, borsozzuk, és egy vastag falú serpenyőben erős tűzön mindkét oldalát 3-3 percig sütjük, míg kérget kap.
  3. Ekkor 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre. Ezután hagyjuk kihűlni.
  4. Egy kanál olajon a felkockázott hagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk az apróra vágott gombát. Sózzuk, borsozzuk (én még adtam hozzá egy kis plusz kakukkfüvet és citromhéjat reszelve), erős tűzön pirítjuk, hogy a gomba ne tudjon levet ereszteni, csak piruljon.
  5. Egy nagy, téglalap alakú folpackra kiterítjük a proscuitto szeleteket. Erre halmozzuk a megpirított gombát, amit egyenletesen elterítünk rajta, majd a sült pulykamellet, és beborítjuk a gombás sonkával, hogy teljesen betakarja a húst. A folpackot szorosra tekerjük köré, és hűtőbe tesszük pihentetni.
  6. Közben a leveles tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vékonyra, megkenjük tojássárgával, mert ez lesz a ragasztóanyagunk.
  7. A húst kibontva a folpackból a tésztára fektetjük, és szorosan beburkoljuk abba. A felesleges tésztát levágjuk, avval díszíthetjük a tetejét.
  8. A tészta tetejét is megkenjük tojássárgájával, megszórjuk Maldon sóval. 180 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 30 perc alatt készre sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • költség: 4800 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 6 076
elküldve: 3
receptkönyvben: 72
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1815 recept

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

erabera7
Erabera / erabera7 sze, 2015-01-07 03:50

Évi néni, ez fantasztikus lett! :) Gratulálok.
Párom nagyon szereti a pulykahusit, főleg a mell részét, régóta gondolkodom már valami igazán jó recepten, ezzel biztosan meglepem majd hétvégén. :)

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva sze, 2015-01-07 08:18

Koszonom szepen. Remelem elnyeri a tetszeseteket. Majd itd meg kerlek, hogy sikere volt- e az etelnek .
Udv: evi neni

488