r
Nosalty Logó

Pulykacomb cseréptálban vincellér módra

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Zoli
Pulykacomb cseréptálban vincellér módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
római tál
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 578 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4623 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 114 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    31.8 g

Zsír

  • Összesen
    32.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    110 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    785.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    318 mg
  • Nátrium
    313 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.6 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    341.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    9 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    73 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 578 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    254.2 g

Zsír

  • Összesen
    257.2 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    104 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    884 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6286.6 g
  • Cink
    40 mg
  • Szelén
    337 mg
  • Kálcium
    449 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    382 mg
  • Foszfor
    2542 mg
  • Nátrium
    2505 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cukor
    224 mg
  • Élelmi rost
    40 mg

VÍZ

  • Összesen
    2729.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    73 mg
  • C vitamin:
    98 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    113 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    179 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    582 micro
  • β-crypt
    159 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    776 micro
Összesen 4623 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    63 mg
  • Nátrium
    62 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.7 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    2 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 114 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és szétzúzzuk. Az olajba belekeverjüka borsot és a fokhagymát.
  2. A pulykacomb filét megmossuk, és ujjnyi csíkokra daraboljuk. Enyhén sózzuk, és beleforgatjuk a pácba. Egy éjszakára a hűtőbe tesszük.
  3. A pataki tálat kb. fél óra hosszat vízben áztatjuk.
  4. Egy serpenyőbe beletesszük az olajos páccal együtt a húst,és fehéredésig sütjük (én Wokban szoktam).
  5. A szőlőt leszemezzük, az almák magházát kivesszük.
  6. A tálban egyenletesen elterítjük a pulykahúst.Rárakjuk az almákat, és ráhalmozzuk a szőlőszemeket. Ráöntjük a bort.
  7. A tálra rárakjuk a fedelét, és berakjuk a hideg sütőbe. Közepes lángon (kb. 180 fok) egy óra hosszat pároljuk.
  8. Óvatosan, nehogy megégessük magunkat, a tál tetejét leveszük,és hústűvel ellenőrizzük a hús állapotát. Amennyiben még nem puhult megteljesen, a tetőt visszatéve még egy negyed órát pároljuk.
  9. Ízlés szerint kruplipürévelvagy rizzsel tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 9405
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 12.

Ajánló

Mindenkinek, aki szereti a könnyű őszi ízeket

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hosszú hétvégén itthon volt unokákkal együtt az egész család. Ősszel mindig szoktunk néhány fürt szőlőt a vesszőkön hagyni az unokák kedvéért. Most is lelkesen leszedték. Egy kicsivel több lett, mint amire számítottunk, így a szőlőevésen kívül jutott a húsba is. A cserépedényes készítési mód a szakácsnak is adott  egy kis időt a falevelek seprésére.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek