r
Nosalty Logó

Puliszkagombóc pisztránggal

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Fonott Kalács
Puliszkagombóc pisztránggal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 89 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6465.3 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    4802 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    55.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6465.3 g
  • Cink
    263 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    206 mg
  • Magnézium
    171 mg
  • Foszfor
    801 mg
  • Nátrium
    4802 mg
  • Réz
    11 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    79.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    687.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    248 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    26 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    121 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    45 micro
  • Kolin:
    127 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    63 micro
  • β-karotin
    97 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1355 micro
Összesen 866 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    10 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.8 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    492 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.2 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    10 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    139 micro
Összesen 89 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megfőzzük a kukoricadarát 5 dl vízben (hidegen keverjük bele), egy tk sóval, folyamatosan kevergetve, míg kb 5 perc múlva rotyogni kezd. Félretesszük, megvárjuk, míg teljesen kihűl.
  2. Egy tepsit kikenünk zsírral, majd a pisztráng mindkét felét megsózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor kihűlt a puliszka, egy evőkanállal kiszedünk belőle a tenyerünkbe, és egy tk túrót teszünk a közepébe. Majd az evőkanál külső felével visszahajtogatjuk a puliszka széleit, míg teljesen eltakarjuk a túrót, lehet még szedni hozzá. Aztán gombócot formázunk belőle, és a hal mellé tesszük. Megborsozzuk a tetejét. Így négy gombócot fogunk kapni.
  4. Betoljuk a sütő legalsó polcára, majd negyed óra múlva megfordítjuk a halat és a gombócokat, és további negyed óráig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 1229
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 16.

Ajánló

Juhtúrót, tejfölt lehet önteni a tetejére.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puliszkagombóc pisztránggal
Fonott Kalács 77 recept

Wass Albert könyvéből, a Funtineli boszorkányból való recept. Nagyon megtetszett, amikor olvastam, azonnal ki akartam próbálni. A puliszka és a hal nagyon illenek egymáshoz.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!

Rosanics Petra

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?