r
Nosalty Logó

Puha uzsonna-kifli

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
OsztriGa
Puha uzsonna-kifli
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 1293 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 312 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.6 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    116 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2690.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    73 mg
  • Kálcium
    503 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    482 mg
  • Nátrium
    1542 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    169 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    175 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 1293 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    158.4 g

Zsír

  • Összesen
    220.4 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    89 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    463 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10760.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    290 mg
  • Kálcium
    2013 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    1926 mg
  • Nátrium
    6168 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    620.9 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    223.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    707 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    59 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    86 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    677 micro
  • Kolin:
    323 mg
  • Retinol - A vitamin:
    700 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    364 micro
Összesen 5172 kcal
  • 13% Fehérje
  • 51% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    649.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    372 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    43 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 312 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet tálba szitáljuk, hozzákeverjük a sót, a cukrot, a burgonyapelyhet, az aszkorbint, és ó alaposan összekeverjük.
  2. Tejben feloldjuk az élesztőt (nem kell felfuttatni), belekeverjük az olajat, majd az összes folyadékot szépen lassan a liszthez öntjük, miközben kanállal kevergetjük. (Akinek van, az konyhai robotgép dagasztóspiráljával is dolgozhat.)
  3. Ha már minden folyadékot beleöntöttünk, kézzel (akinek van, az ugye továbbra is a géppel) összedolgozzuk a tésztát, addig gyúrjuk, amíg a lábas oldaláról minden liszt lejön, és a tészta közepesen lágy, ruganyos, kenyértészta állagú lesz.
  4. Lisztezett deszkán formázzuk henger alakúra, és vágjuk 8 egyenlő részre. Mindegyik részből formáljunk gombócokat.
  5. Nyújtsuk ki egyenként 2 mm vastagra őket, vágjuk 6 cikkelyre.
  6. A sajtot vágjuk kb. 0,5 X 0,5 cm-es csíkokra, a sonkát vágjuk fel vékony szeletekre, majd metéljük csíkokra. A cikkelyek szélesebb részére helyezzünk egy sajtcsíkot és 2-3 csík sonkát. Tekerjük fel, kissé hajlítsuk meg őket, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  7. Kenjük meg pici tejjel elkevert tojássárgájával, és szórjuk meg magokkal.
  8. Előmelegített sütőben süssük szép rózsaszínűre.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10049
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 21.

Ajánló

Kirándulásra, iskolai tízórainak, sör mellé, baráti borozgatások alkalmával, szinte mindenkorra ajánlom. Aki nagyobb kiflikre vágyik, az csak 4 felé vágja a kört.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha uzsonna-kifli
OsztriGa 35 recept

Ez egy elronthatatlan kifli receptje. Évek óta sütöm, annyit változtattam rajta, hogy újabban teszek hozzá burgonyapelyhet és aszkorbint, mert így puha marad másnap is. Tavaly a fiam focizni ment a hétvégén, és az edzője előzékenyen felajánlotta, hogy elviszi kocsival, nekem nem kell mennem. Gondoltam, egész délelőtt kint lesznek a szabadban, sütök kifliket, és így az edzőnek is készítettem egy adagot, pláne, hogy szerettem volna megköszönni a segítségét.  Néhány nap múlva találkoztunk, amikor is aranyosan megköszönte a kifliket, majd kicsit csendesen hozzátette, hogy nem lehetne-e legközelebb gesztenyével megtölteni? :) Milyen a férfilogika, nem új kiflire gondolt, csupán ebbe beletenni a gesztenyét. És akkor kipróbáltam, kicsit több cukrot, kevesebb sót téve a tésztába, isteni gesztenyés kiflik is készíthetőek a tésztából. A gesztenyemasszát egy kis tejszínnel és kevés porcukorral (esetleg egy kis rummal) szoktam elkeverni. Gyerekeim is imádják!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek