Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Puha-omlós lekváros bukta

Puha-omlós lekváros bukta
Puha-omlós lekváros bukta
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (67)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legyen az reggeli, tízórai vagy uzsonna, nekem mindig jólesik ez az édes péksütemény. Azért szeretem ezt a receptet, mert másnap is nagyon puha a tésztája, és mert számomra ilyen a tökéletes bukta ízre és állagra, ezért évek óta eszerint sütöm.

 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet, mézet, cukrot, tojást egy tálba tesszük, felfuttatott élesztővel elkeverjük a vajat, és a többi hozzávalóhoz öntjük. Ezzel simára dagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük (csukott ajtajú sütőben szoktam).
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és nagyjából 1cm vastagra nyújtjuk, 12 darabra vágjuk, majd minden darabot megtöltünk bőségesen, feltekerünk, a két oldalát összetapasztjuk.
  4. Megkenjük olvasztott vajjal, és vágással lefelé egy tepsibe sorakoztatjuk, majd letakarva kelesztjük még kb. 30 percet, míg kissé összekelnek.
  5. Végül megsütjük, de betehetjük a még hideg sütőbe is, és amíg az felmelegszik, a bukták pont összekelnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 120
össznézettség: 207 299
elküldve: 92
receptkönyvben: 1 628
elkészítve: 209/265
Facebookon megjelent: 2

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

ízes bukta, lekváros bukta

Hozzászólások (67)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nitasoft
nitasoft Mon, 2018-06-11 00:24

Szia!

Ma probaltam ki ezt a receptet, es isteni finom lett! A tesztaval nagyon konnyu dolgozni, nekem a buktak megsultek 25 perc alatt. Nagyon szepen koszonom!

pszilv
pszilv / pszilv Sun, 2017-03-19 19:45

Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! Dupla adagot csináltam, így éppen teli lett vele a nagy tepsi. A fele egy nekifutásra elfogyott, két felnőtt és öt gyerek lakott jól belőle. :) Olvastam a receptben remek tippet a kelesztésre, így én is megosztok egyet: a fürdőben/mosókonyhában ha megy a szárítógép, a teteje éppen jó hely a kelesztőtálnak. :D

Zsocee78
Zsocee78 Wed, 2016-10-05 16:41

tökéletes recept ! na és a végeredmény , haha
Köszönöm szépen!

libaláb
libaláb Thu, 2016-06-09 07:56

Csodálatosan finom ez a tészta, tegnap buktát sütöttem belőle, ma pedig ki fogom próbálni más péksütemények alapjául is. Köszönöm a receptet, meg azt a millió dicséretet, amit kaptam a bukta után.

mamika66
mamika66 Sun, 2016-03-27 21:15

Kedves Besamel! Ez egy nagyszerű recept. Már többet kipróbáltam, de ez nagyon finom. Tényleg puha, finom. Én ennél maradok. Köszönöm!!

Biró Hajnal
Biró Hajnal Sat, 2016-01-09 20:02

A recept tökéletes!! Ennél jobbat még nem sütöttem. Köszönöm szépen és további jó munkát kívánok. Még melegen elfogyott. Nagyon Köszönöm :))

Öszvér19
Öszvér19 Sat, 2015-04-11 20:40

Kedves Besamel!
Szuper recept, teljes sikert aratott mindenhol, ahova kínáltam.
Én személy szerint jóval vékonyabbra nyújtom a tésztát, maximum fél centisre, inkább vékonyabbra, megkenem a töltelékkel szép egyenletesen és feltekerem. Gyönyörűen feljön, finom foszlós lesz így is, és tökéletesen egyenletesen oszlik el benne a töltelék. :) Így még édesapámnak is ízlett, aki nem nagyon rajong a buktáért.
Köszönöm szépen!

adri761
adri761 Tue, 2015-01-27 10:57

Nagyon koszonjuk a receptet,ilyen finom es puha buktat meg nem ettunk!!

Laura89
Laura89 Mon, 2014-11-17 13:19

Szia Besamel!
Ez valami isteni finom, de hogy őszinte legyek egy bajom volt vele... Történetesen az, hogy én kb 2 db-t ettem belőle, és a párom felfalta az összeset..:) Így arról én sem tudok nyilatkozni, hogy másnap milyen :)
Ez volt életem első buktája, de tuti, hogy nem most sütöttem utoljára!

Köszönet!
Puszi:
Laura

sweetmate4you
sweetmate4you Mon, 2014-10-27 14:04

Szia,
A recept tökéletes!! Ettöl jobbat még nem sütöttem. Köszönöm szépen és további jó munkát kívánok. Szívélyes Üdvözlettel!!
Ms. Sonja Smith

angi77
angi77 Wed, 2014-10-22 11:33

Köszönöm a receptet,most sütöm ötödjére.Nagyon ízlik mindenkinek,viszont én 7 ek cukorral készítem.

Beni77
Beni77 Sat, 2014-09-27 15:10

Szia!Ismét itt! Elkészült a bukta'és annak ellenére,hogy tennem kellet a tésztához lisztet,nagyon finomra sikerült :-) Köszönöm a receptet :-)

Beni77
Beni77 Sat, 2014-09-27 15:06

Szia! Ma elkészítettem a tésztát a leírtak szerint. Nekem ragacsos lett. Mitől lehet ez? Olvasom mindenkinek milyen jól sikerült,én mit bénázhattam el? Tennem kellett még hozzá lisztet!

lulesz
lulesz Thu, 2014-02-06 16:13

Nekem is életem első buktája volt, és nagyon finomra sikerült. De segítsetek kérlek: hogyan kell beletenni a lekvárt, hogy ne folyjon ki belőle? Nálam ez akkor történt, mikor szedtem szét őket sülés és összekelést követően. A végébe tettem a téglalapnak egy csíkban és onnan kezdtem feltekerni. Köszönöm szépen a receptet, tényleg omlós!!! Csak ajánlani tudom!

picurka81
GHelga / picurka81 Mon, 2014-02-10 15:53

Szia
Nem az én receptem de én ezt úgy akadályozom meg, hogy miközben beleteszem a tepsibe megkenem az oldalát valamilyen zsiradékkal és akkor könnyeben szétesik és nem folyik ki a lekvár ha szétszeded.

monalisa21
monalisa21 Wed, 2014-02-05 18:57

Elkészítettem a recepted alapján a buktát! Nagyon jól sikerült,ez volt életem első lekváros buktája!

Lullika
Lullika / Lullika Sat, 2014-01-25 21:17

Lehet,hogy ez csak nekem volt probléma,de 180 fokon, alsó-felső sütésnél az én buktám megégett! Gondoltam 10 perc után ránézek,hogy hogy áll, hát már sötétbarna volt a teteje, de alul még nyers volt a tészta. Erre átkapcsoltam csak alsó sütésre,hogy az is megsüljön, de így az is túlsült. Úgyhogy lehet,az én sütőm süt nagyon de ha még egyszer nekifutok,tuti, hogy visszaveszem a sütési hőfokot. A tészta egyébként finom!

G.Klaudia
G.Klaudia Mon, 2014-01-20 17:20

Szia! :)
Kb. 1-1,5 éve ősz-tél környékén egymás után vagy 3-szor is készítettem buktát a te recepted alapján. Mindenkinek nagyon ízlett a családban, és valóban !! puha másnap is. Pont ezt szerették benne, akik kóstolták, hogy nem olyan száraz mint a bolti ( amit meg én szeretek :D ). Most rakom mindjárt a sütőbe az újabb adagot. :) Most szilvalekvár és Nutella kerül bele, de anno a saját készítésű áfonyadzsememet tettem bele, avval is nagyon finom.
Köszönöm a receptet :)

Cica1967
Cica1967 Wed, 2013-12-11 15:23

Ma kipróbálom a Te receptedet is... Már kel a tészta... eddig egy itt fent levő bukta receptre esküdtem, de egy gondom volt, másnapra elég szikkadt le, hiába volt az nap Isteni. Hátha ez lesz a tökéletes... :)

Ria111
Ria111 Sun, 2013-11-17 15:20

Szia!
Fenomenális :) Méz nélkül sütöttem, de így is nagyon fini.Az hogy holnap is puha...?Nem fogjuk tudni megmondani, mert a csemeték a férjemmel, és a 87 éves dédivel mind eltüntetik.Még a 2 évesem is pakolta a 4 évessel együtt a tepsibe, hogy minél előbb elkészüljön.Lett Nutellás is.Millió köszönet!!!!

guignol
guignol Tue, 2013-06-25 16:04

Szia!
Szombaton jönnek barátok és azt tervezzük, hogy hamburgerezünk, de nem találtam egy jó receptet sem. Gondoltam nosza keressünk bukta receptet! Meg is találtam a tiédet és egy kis variálással tökéletes ( olyan mint Mc donald's os csak sokkal nagyobb és finomabb)hamburger buci lett belőle. Fél adagot csináltam, abból 3 hatalmas buci lett. A mézet ugye kihagytam, 1 evőkanál cukrot tettem bele és egy púpos tk sót. Bedöglött az élesztőm szóval fél csomag sütőpor is került bele. A recepted életet mentett!:)
Legyen szép napod!

marshmal.lovve
Zsani / marshmal.lovve Sat, 2013-06-08 21:31

Kedves Besamel!
Számomra egy jó bukta kellően puha és kiadós. Ez minden elvárásomat kielégíti. Minden általam elkészített ételből viszek anyukáméknak. Az ő szava számomra szent, így minden fogásomat elbírálja és megfogadom minden tanácsát és dicséretét. Nos erre a buktára csak ennyit mondott: Én még sohasem sütöttem ilyen puha omlós buktát. Pedig anyukám szerintem és mások szerint is nagyon jó szakács :) Számomra ez nagy elismerés mert ez volt életem legelső buktája, de az igazi dicséret a receptnek jár. Nagy köszönet érte.
Üdvözlettel:
Zsani

Bea089
Bea089 Sun, 2013-06-02 12:17

Kedves Besamel!
Ezer hála ezért a receptért, egyszerűen tökéletes! Jónéhányszor elkészítettem már, és mindig kifogástalan. Imádom, hogy másnap is puha a tésztája. Anyósom is többször kérte már, hogy süssem meg, ennél nagyobb elismerés pedig számomra nem létezik. :)) Nagyon köszönöm!

Lilla777
Lilla777 Sat, 2013-04-13 16:24

Kedves Besamel!
Az ezernyi dicséret ellenére sem hagyom ki: ma sütöttem először buktát. Kelt tésztákat szoktam sütni, de valahogy a buktának nem mertem nekilátni, mert elég magasak az elvárásaim vele szemben. A recepted kifogástalan, könnyen követhető, egyszerű, nincs túlcifrázva és nem utolsó sorban megbízható, a végeredmény pedig valóban pihe puha. Lehorgonyzom ennél a receptnél. Köszönöm, hogy közzétetted!

Üdv.: Lilla

timt19
timt19 Wed, 2013-03-06 16:46

Szia Besamel!
Nagyon jó ez a recept nagyon finom lekváros bukta lett belőle, a tészta annyira de annyira jó lett. Szuper. Azt szeretném kérdezni, hogy ebből a tésztából lehet csinálni kakaós csigát?

wkata
wkata / wkata Tue, 2013-01-22 17:34

Szia!Nagyon sok bukta receptet kipróbáltam már,de szinte mindegyik úgy megszáradt másnapra,mint a fűrészpor.Mikor először sütöttem a múlt héten a Te recepted szerint,azonnal tudtam,hogy ez tökéletes!Pihe könnyű,finom,és másnap is puha volt.Azóta még egyszer készítettem a lányoméknak,na ott egy darab sem maradt másnapra!Recept elmentve!!Köszi

saxo
saxo Wed, 2013-01-16 20:51

Megcsináltam. Hétvégén ebből a tésztából lesz az aranygaluska is. Köszi. :)
Ja és laktózmentes tejjel is működik. :)

antonia02
antonia02 Sun, 2013-01-06 20:18

Szia Besamel!
Ma délután megcsináltam ezt az isteni finom buktát!!!!!! Estére újból neki kellett állnom,mert kerek 2 óra alatt elfogyott:)))))))) Rama helyett zsírral csináltam, ennyi volt a különbség, de a kedvesemnek ez egyszerűen a legfinomabb bukta volt amit valaha evett, és én ezért annyi csókot kaptam hogy már ezért is megérte! Szerintem holnap is nekiállok:)))))))))))))))
Köszönöm!!!!!!!!!

eva_sweet
eva_sweet Thu, 2012-12-13 20:43

Szombaton keszitettem el dupla adagot es hetfon mar keszult is a masik dupla adag:D nagyon finom a tesztaja es puha,koszonom a receptet!!

Horvi
Horvi Mon, 2012-12-03 16:59

Borzasztó ez a recept!Dupla adagot csináltam,még is megkell sütnöm holnap is!!:D Nagyon puha,finom a tészta!!

huszka.adrienn
huszka.adrienn Sat, 2012-11-24 01:27

Kedves Besamel! Ma másodjára sütöttem meg az isteni finom buktádat!!!! Ma is tökéletes lett, mint elsőre! Én tojással kenem a tetejét és én is kenyérsütőgépben dagasztom, nekem ez másfél órás program -lehet keleszt is (nem magyar a gép, külföldről kaptam)-, nem használtam soha csak ehhez a buktához. :-) A lényeg, hogy istenien isteni az állaga, az íze, meg mindene!!!! És mindenkinek ízlett nagyon, szóval örök hála és köszönet, MINDENKINEK AJÁNLOM!!!!! Ezt le akartam írni, hogy más is megsüsse!!! :)))))) További jó sütést-főzést, sziasztok! :-)

kicsiszoke
kicsiszoke Wed, 2012-11-21 14:56

Már megszámolni sem tudom hányszor készítettem el,csak
a beszámoló maradt mindig el. Bátran ajánlom mindenkinek
aki nem akarja kézzel gyúrni a tèsztát a módszeremet.
A hozzávalókat beteszem a kenyérsütõgépbe,dagasztó-kelesztõ
programra teszem,ès 1: 50 perc alatt már kész is a tökéletes
tészta.(kisbaba mellett ez a legjobb megoldás)
A másik pedig mikor a sütőben már kezd pirulni,nyakon öntöm
kb 2,5-3 dl langyos,vaniliás cukros tejjel. Ettől olyan finom puha
marad a tészta hogy napokig lehet enni.

Anci89
Anci89 Sun, 2012-11-18 17:58

Már sül, bár még nem jöttem rá a tökéletes buktaforma megalkotásának technikájára, ezért már 1-2 kicsomagolódott, de jó lesz...:-)

Boros Katus
Boros Katus Tue, 2012-11-13 16:42

A hétvégén megsütöttem, ma újra kellett sütnöm de már 2,5 adagot mert az utolsó darabokon összevesztek olyan finom lett. Az egész családom nevében köszönöm a receptet. Üdv.:Katus

Bella1968
Bella1968 Tue, 2012-10-09 16:14

Ma megsütöttem, nagyon finom, pihe-puha, könnyű tésztája lett.

Besamel
Besamel / Besamel Sun, 2012-10-07 22:53

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK a kedves szavakat! :) Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek a buktám, leljétek továbbra is örömötöket benne és sütögessétek a család nagy örömére! :)
Szabina

lang111
lang111 Sun, 2012-10-07 18:05

Szuper recept:)Kicsit kimászott a lekvár, de ettől eltekintve szépek lettek:)

Rohan
Rohan / Rohan Mon, 2012-10-01 09:09

köszi a receptet:-)- tényleg nagyon finom, lágy lett a tészta- eteti magát:-))
Én annyi különbséggel készítettem, hogy a tetejére tojást felvertem pici tejjel és így kemény sem lett, de fényes és gusztusosabb annál inkább:-))

fakohaj
fakohaj Mon, 2012-08-06 21:29

Köszi! Nagyon finom lett! Bárcsak a boltokban is ilyet árulnának!

vrony82
vrony82 Mon, 2012-06-25 19:15

Szia Besamel!
Esetleg lehet a sima elesztot por elesztovel helyettesiteni? Es ha igen milyen aranyban?
Ugyanis itt nalunk nem lehet beszerezni azt a jo kis otthoni kocka elesztot. Itt sajnos csak poreleszto van.

Cica1967
Cica1967 Wed, 2013-12-11 15:28

Nálunk sem mindig kapható kocka élesztő... Mi Angliában élünk, talán Te is..? Egy evőkanál szárított élesztő kb. otthoni 5dkg/1cs. friss élesztőnek felel meg. Itt a friss élesztő a Morrisonsban szokott lenni, időnként, de csak 4dkg-os és szerintem picit gyengébben dolgozik, mint az otthoni. Én midig egy kis szeletkével többet teszek bele, ha ezzel dolgozom. Ki kellett tapasztalnom, hogy ez a megoldás. :)
Tudom a recpet írúját kérdezted, de hátha tudtam segíteni.

Besamel
Besamel / Besamel Sun, 2012-10-07 22:49

Szia!
Biztosan lehet. Erre nem tudok neked pontos arányt mondani, de, ha jól tudom 1 csomag az 5 dkg frissnek felel meg. Ha kipróbáltad majd írd meg kérlek! :)

Erika72
Erika72 Tue, 2012-05-22 20:48

szia,
nagyon jo recept, pontosak az aranyok, finom puha!
Nekem egy picit tobb cukrot elbirna, de amugy szuper!
koszi szepen!
Udv
Erika

582
finomliszt 55 dkg
tej 2.5 dl
élesztő 2.5 dkg
méz 1 ek
cukor 5 ek
tojás 1 db
vaj 9 dkg
1 csipet
lekvár/ dzsem 6 ek