Puha-omlós lekváros bukta recept

1 adag
583
kcal
Puha-omlós lekváros bukta
Puha-omlós lekváros bukta
receptkönyvben hozzászólások (56)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legyen az reggeli, tízórai vagy uzsonna, nekem mindig jólesik ez az édes péksütemény. Azért szeretem ezt a receptet, mert másnap is nagyon puha a tésztája, és mert számomra ilyen a tökéletes bukta ízre és állagra, ezért évek óta eszerint sütöm.

 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (12 db-hoz)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ízes bukta, lekváros bukta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet, mézet, cukrot, tojást egy tálba tesszük, felfuttatott élesztővel elkeverjük a vajat, és a többi hozzávalóhoz öntjük. Ezzel simára dagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük (csukott ajtajú sütőben szoktam).
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és nagyjából 1cm vastagra nyújtjuk, 12 darabra vágjuk, majd minden darabot megtöltünk bőségesen, feltekerünk, a két oldalát összetapasztjuk.
  4. Megkenjük olvasztott vajjal, és vágással lefelé egy tepsibe sorakoztatjuk, majd letakarva kelesztjük még kb. 30 percet, míg kissé összekelnek.
  5. Végül megsütjük, de betehetjük a még hideg sütőbe is, és amíg az felmelegszik, a bukták pont összekelnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 110 330
elküldve: 74
receptkönyben: 1 243
elkészítve: 106/164
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (56)

Laura89
Laura89h, 2014-11-17 12:19

Szia Besamel!
Ez valami isteni finom, de hogy őszinte legyek egy bajom volt vele... Történetesen az, hogy én kb 2 db-t ettem belőle, és a párom felfalta az összeset..:) Így arról én sem tudok nyilatkozni, hogy másnap milyen :)
Ez volt életem első buktája, de tuti, hogy nem most sütöttem utoljára!

Köszönet!
Puszi:
Laura

sweetmate4you
sweetmate4youh, 2014-10-27 13:04

Szia,
A recept tökéletes!! Ettöl jobbat még nem sütöttem. Köszönöm szépen és további jó munkát kívánok. Szívélyes Üdvözlettel!!
Ms. Sonja Smith

angi77
angi77sze, 2014-10-22 10:33

Köszönöm a receptet,most sütöm ötödjére.Nagyon ízlik mindenkinek,viszont én 7 ek cukorral készítem.

ren1016
ren1016cs, 2014-10-16 10:48

Uram Isten ez jott ki egybol belolem:) ez valami puha csoda. elmentettem!

Beni77
Beni77szo, 2014-09-27 14:10

Szia!Ismét itt! Elkészült a bukta'és annak ellenére,hogy tennem kellet a tésztához lisztet,nagyon finomra sikerült :-) Köszönöm a receptet :-)

Beni77
Beni77szo, 2014-09-27 14:06

Szia! Ma elkészítettem a tésztát a leírtak szerint. Nekem ragacsos lett. Mitől lehet ez? Olvasom mindenkinek milyen jól sikerült,én mit bénázhattam el? Tennem kellett még hozzá lisztet!

lulesz
luleszcs, 2014-02-06 15:13

Nekem is életem első buktája volt, és nagyon finomra sikerült. De segítsetek kérlek: hogyan kell beletenni a lekvárt, hogy ne folyjon ki belőle? Nálam ez akkor történt, mikor szedtem szét őket sülés és összekelést követően. A végébe tettem a téglalapnak egy csíkban és onnan kezdtem feltekerni. Köszönöm szépen a receptet, tényleg omlós!!! Csak ajánlani tudom!

picurka81
picurka81h, 2014-02-10 14:53

Szia
Nem az én receptem de én ezt úgy akadályozom meg, hogy miközben beleteszem a tepsibe megkenem az oldalát valamilyen zsiradékkal és akkor könnyeben szétesik és nem folyik ki a lekvár ha szétszeded.

monalisa21
monalisa21sze, 2014-02-05 17:57

Elkészítettem a recepted alapján a buktát! Nagyon jól sikerült,ez volt életem első lekváros buktája!

Lullika
Lullikaszo, 2014-01-25 20:17

Lehet,hogy ez csak nekem volt probléma,de 180 fokon, alsó-felső sütésnél az én buktám megégett! Gondoltam 10 perc után ránézek,hogy hogy áll, hát már sötétbarna volt a teteje, de alul még nyers volt a tészta. Erre átkapcsoltam csak alsó sütésre,hogy az is megsüljön, de így az is túlsült. Úgyhogy lehet,az én sütőm süt nagyon de ha még egyszer nekifutok,tuti, hogy visszaveszem a sütési hőfokot. A tészta egyébként finom!

G.Klaudia
G.Klaudiah, 2014-01-20 16:20

Szia! :)
Kb. 1-1,5 éve ősz-tél környékén egymás után vagy 3-szor is készítettem buktát a te recepted alapján. Mindenkinek nagyon ízlett a családban, és valóban !! puha másnap is. Pont ezt szerették benne, akik kóstolták, hogy nem olyan száraz mint a bolti ( amit meg én szeretek :D ). Most rakom mindjárt a sütőbe az újabb adagot. :) Most szilvalekvár és Nutella kerül bele, de anno a saját készítésű áfonyadzsememet tettem bele, avval is nagyon finom.
Köszönöm a receptet :)

Cica1967
Cica1967sze, 2013-12-11 14:23

Ma kipróbálom a Te receptedet is... Már kel a tészta... eddig egy itt fent levő bukta receptre esküdtem, de egy gondom volt, másnapra elég szikkadt le, hiába volt az nap Isteni. Hátha ez lesz a tökéletes... :)

Ria111
Ria111v, 2013-11-17 14:20

Szia!
Fenomenális :) Méz nélkül sütöttem, de így is nagyon fini.Az hogy holnap is puha...?Nem fogjuk tudni megmondani, mert a csemeték a férjemmel, és a 87 éves dédivel mind eltüntetik.Még a 2 évesem is pakolta a 4 évessel együtt a tepsibe, hogy minél előbb elkészüljön.Lett Nutellás is.Millió köszönet!!!!

guignol
guignolk, 2013-06-25 15:04

Szia!
Szombaton jönnek barátok és azt tervezzük, hogy hamburgerezünk, de nem találtam egy jó receptet sem. Gondoltam nosza keressünk bukta receptet! Meg is találtam a tiédet és egy kis variálással tökéletes ( olyan mint Mc donald's os csak sokkal nagyobb és finomabb)hamburger buci lett belőle. Fél adagot csináltam, abból 3 hatalmas buci lett. A mézet ugye kihagytam, 1 evőkanál cukrot tettem bele és egy púpos tk sót. Bedöglött az élesztőm szóval fél csomag sütőpor is került bele. A recepted életet mentett!:)
Legyen szép napod!

marshmal.lovve
marshmal.lovveszo, 2013-06-08 20:31

Kedves Besamel!
Számomra egy jó bukta kellően puha és kiadós. Ez minden elvárásomat kielégíti. Minden általam elkészített ételből viszek anyukáméknak. Az ő szava számomra szent, így minden fogásomat elbírálja és megfogadom minden tanácsát és dicséretét. Nos erre a buktára csak ennyit mondott: Én még sohasem sütöttem ilyen puha omlós buktát. Pedig anyukám szerintem és mások szerint is nagyon jó szakács :) Számomra ez nagy elismerés mert ez volt életem legelső buktája, de az igazi dicséret a receptnek jár. Nagy köszönet érte.
Üdvözlettel:
Zsani

Bea089
Bea089v, 2013-06-02 11:17

Kedves Besamel!
Ezer hála ezért a receptért, egyszerűen tökéletes! Jónéhányszor elkészítettem már, és mindig kifogástalan. Imádom, hogy másnap is puha a tésztája. Anyósom is többször kérte már, hogy süssem meg, ennél nagyobb elismerés pedig számomra nem létezik. :)) Nagyon köszönöm!

Lilla777
Lilla777szo, 2013-04-13 15:24

Kedves Besamel!
Az ezernyi dicséret ellenére sem hagyom ki: ma sütöttem először buktát. Kelt tésztákat szoktam sütni, de valahogy a buktának nem mertem nekilátni, mert elég magasak az elvárásaim vele szemben. A recepted kifogástalan, könnyen követhető, egyszerű, nincs túlcifrázva és nem utolsó sorban megbízható, a végeredmény pedig valóban pihe puha. Lehorgonyzom ennél a receptnél. Köszönöm, hogy közzétetted!

Üdv.: Lilla

timt19
timt19sze, 2013-03-06 15:46

Szia Besamel!
Nagyon jó ez a recept nagyon finom lekváros bukta lett belőle, a tészta annyira de annyira jó lett. Szuper. Azt szeretném kérdezni, hogy ebből a tésztából lehet csinálni kakaós csigát?

wkata
wkatak, 2013-01-22 16:34

Szia!Nagyon sok bukta receptet kipróbáltam már,de szinte mindegyik úgy megszáradt másnapra,mint a fűrészpor.Mikor először sütöttem a múlt héten a Te recepted szerint,azonnal tudtam,hogy ez tökéletes!Pihe könnyű,finom,és másnap is puha volt.Azóta még egyszer készítettem a lányoméknak,na ott egy darab sem maradt másnapra!Recept elmentve!!Köszi

saxo
saxosze, 2013-01-16 19:51

Megcsináltam. Hétvégén ebből a tésztából lesz az aranygaluska is. Köszi. :)
Ja és laktózmentes tejjel is működik. :)

antonia02
antonia02v, 2013-01-06 19:18

Szia Besamel!
Ma délután megcsináltam ezt az isteni finom buktát!!!!!! Estére újból neki kellett állnom,mert kerek 2 óra alatt elfogyott:)))))))) Rama helyett zsírral csináltam, ennyi volt a különbség, de a kedvesemnek ez egyszerűen a legfinomabb bukta volt amit valaha evett, és én ezért annyi csókot kaptam hogy már ezért is megérte! Szerintem holnap is nekiállok:)))))))))))))))
Köszönöm!!!!!!!!!

eva_sweet
eva_sweetcs, 2012-12-13 19:43

Szombaton keszitettem el dupla adagot es hetfon mar keszult is a masik dupla adag:D nagyon finom a tesztaja es puha,koszonom a receptet!!

Horvi
Horvih, 2012-12-03 15:59

Borzasztó ez a recept!Dupla adagot csináltam,még is megkell sütnöm holnap is!!:D Nagyon puha,finom a tészta!!

huszka.adrienn
huszka.adriennszo, 2012-11-24 00:27

Kedves Besamel! Ma másodjára sütöttem meg az isteni finom buktádat!!!! Ma is tökéletes lett, mint elsőre! Én tojással kenem a tetejét és én is kenyérsütőgépben dagasztom, nekem ez másfél órás program -lehet keleszt is (nem magyar a gép, külföldről kaptam)-, nem használtam soha csak ehhez a buktához. :-) A lényeg, hogy istenien isteni az állaga, az íze, meg mindene!!!! És mindenkinek ízlett nagyon, szóval örök hála és köszönet, MINDENKINEK AJÁNLOM!!!!! Ezt le akartam írni, hogy más is megsüsse!!! :)))))) További jó sütést-főzést, sziasztok! :-)

kicsiszoke
kicsiszokesze, 2012-11-21 13:56

Már megszámolni sem tudom hányszor készítettem el,csak
a beszámoló maradt mindig el. Bátran ajánlom mindenkinek
aki nem akarja kézzel gyúrni a tèsztát a módszeremet.
A hozzávalókat beteszem a kenyérsütõgépbe,dagasztó-kelesztõ
programra teszem,ès 1: 50 perc alatt már kész is a tökéletes
tészta.(kisbaba mellett ez a legjobb megoldás)
A másik pedig mikor a sütőben már kezd pirulni,nyakon öntöm
kb 2,5-3 dl langyos,vaniliás cukros tejjel. Ettől olyan finom puha
marad a tészta hogy napokig lehet enni.

Anci89
Anci89v, 2012-11-18 16:58

Már sül, bár még nem jöttem rá a tökéletes buktaforma megalkotásának technikájára, ezért már 1-2 kicsomagolódott, de jó lesz...:-)

Boros Katus
Boros Katusk, 2012-11-13 15:42

A hétvégén megsütöttem, ma újra kellett sütnöm de már 2,5 adagot mert az utolsó darabokon összevesztek olyan finom lett. Az egész családom nevében köszönöm a receptet. Üdv.:Katus

Bella1968
Bella1968k, 2012-10-09 15:14

Ma megsütöttem, nagyon finom, pihe-puha, könnyű tésztája lett.

Besamel
Besamelv, 2012-10-07 21:53

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK a kedves szavakat! :) Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek a buktám, leljétek továbbra is örömötöket benne és sütögessétek a család nagy örömére! :)
Szabina

lang111
lang111v, 2012-10-07 17:05

Szuper recept:)Kicsit kimászott a lekvár, de ettől eltekintve szépek lettek:)

Rohan
Rohanh, 2012-10-01 08:09

köszi a receptet:-)- tényleg nagyon finom, lágy lett a tészta- eteti magát:-))
Én annyi különbséggel készítettem, hogy a tetejére tojást felvertem pici tejjel és így kemény sem lett, de fényes és gusztusosabb annál inkább:-))

fakohaj
fakohajh, 2012-08-06 20:29

Köszi! Nagyon finom lett! Bárcsak a boltokban is ilyet árulnának!

vrony82
vrony82h, 2012-06-25 18:15

Szia Besamel!
Esetleg lehet a sima elesztot por elesztovel helyettesiteni? Es ha igen milyen aranyban?
Ugyanis itt nalunk nem lehet beszerezni azt a jo kis otthoni kocka elesztot. Itt sajnos csak poreleszto van.

Cica1967
Cica1967sze, 2013-12-11 14:28

Nálunk sem mindig kapható kocka élesztő... Mi Angliában élünk, talán Te is..? Egy evőkanál szárított élesztő kb. otthoni 5dkg/1cs. friss élesztőnek felel meg. Itt a friss élesztő a Morrisonsban szokott lenni, időnként, de csak 4dkg-os és szerintem picit gyengébben dolgozik, mint az otthoni. Én midig egy kis szeletkével többet teszek bele, ha ezzel dolgozom. Ki kellett tapasztalnom, hogy ez a megoldás. :)
Tudom a recpet írúját kérdezted, de hátha tudtam segíteni.

Besamel
Besamelv, 2012-10-07 21:49

Szia!
Biztosan lehet. Erre nem tudok neked pontos arányt mondani, de, ha jól tudom 1 csomag az 5 dkg frissnek felel meg. Ha kipróbáltad majd írd meg kérlek! :)

Erika72
Erika72k, 2012-05-22 19:48

szia,
nagyon jo recept, pontosak az aranyok, finom puha!
Nekem egy picit tobb cukrot elbirna, de amugy szuper!
koszi szepen!
Udv
Erika

cirbolya
cirbolyasze, 2012-04-18 18:39

Szia!

Ma vacsorára megsütöttem. Mennyei lett!
Köszönöm a receptet, tökéletes összeállítás.

aproci
aprocik, 2012-03-27 07:36

Szia!
Megsütöttem és a puha-omlós a tökéletes jelző erre a remek buktára. Sok-sok kelt tésztát kipróbáltam már,nem tudom mi a titka ennek a tésztának, de szuper ez a recept :-) Köszönöm

ubi00
ubi00k, 2012-03-13 13:54

Szia Szabina! A vaj olvasztott legyen? igazából most már mindegy, én csak puhán tettem az élesztőhöz... Remélem, a végeredményt nem befolyásolja, a következőkben viszont hasznos kehet, ha tudom... :) Köszi. orsi

Saron
Saronv, 2012-03-11 22:15

Már több bukta receptet is kipróbáltam, de ez a nyerő! Még a nem sütésálló házi meggy lekvárommal is tökéletesre sikerült! Hogy másnap milyen állagú, azt nem tudom, mert pár órán belül az összeset "eltüntette" a család. :) Köszönjük!

nika26
nika26k, 2012-03-06 20:58

Épp az előbb sültek ki a "drágák" ! Isteni finom lett :-)

Maffci
Maffcics, 2012-03-01 16:47

Szia!
Életem első buktája, és nagyon finoman sikerült! Apukám egy ültő helyébe hatot is megevett:)
(persze egyből dupla adaggal kezdtem)
Köszi a receptet!
Annamari

Rebina
Rebinak, 2012-02-14 11:53

Szia Besamel!

Tökéletes, a legjobb bukta készült el a te recepted alapján. Már régóta keresem a LEGet, és ez az.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Köszönet érte.

haverina
haverinak, 2012-02-07 19:19

Szia Besamel!
Nagyon, nagyon régóta sütök buktát egy hagyományos, örökölt recept szerint. Tegnap kipróbáltam a Tiéd szerint. Igaz, hogy kenyérsütőben kelesztettem, de ugyanolyan jó lett. Még melegen elfogyott:) Ma újra nekiálltam és pontosan olyan finom, puha és szép lett mint a tegnapi. Ezután csak a Te recepted szerint fogok buktát sütni:) Köszönöm, köszönöm:))))

Besamel
Besamelp, 2012-02-10 19:48

Kedves Haverina!
Megtisztelsz vele! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, köszönöm, hogy írtál! :)

Lenox
Lenoxk, 2012-01-31 22:23

Szia!
Ennél finomabb buktát még sehol sem ettem,nem azért mert én sütöttem,hanem azért mert szuper a recept! Köszi!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
583