Puha-omlós lekváros bukta recept

1 adag
582
kcal
Puha-omlós lekváros bukta
Puha-omlós lekváros bukta
receptkönyvben hozzászólások (49)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Legyen az reggeli, tízórai vagy uzsonna, nekem mindig jólesik ez az édes péksütemény. Azért szeretem ezt a receptet, mert másnap is nagyon puha a tésztája, és mert számomra ilyen a tökéletes bukta ízre és állagra, ezért évek óta eszerint sütöm.

 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához (12 db-hoz)

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ízes bukta, lekváros bukta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, és egy csipetnyi cukorral felfuttatjuk benne az élesztőt.
  2. A lisztet, mézet, cukrot, tojást egy tálba tesszük, felfuttatott élesztővel elkeverjük a vajat, és a többi hozzávalóhoz öntjük. Ezzel simára dagasztjuk a tésztát, majd letakarjuk és 1 óra alatt duplájára kelesztjük (csukott ajtajú sütőben szoktam).
  3. Ha megkelt, lisztezett deszkán kissé átgyúrjuk, és nagyjából 1cm vastagra nyújtjuk, 12 darabra vágjuk, majd minden darabot megtöltünk bőségesen, feltekerünk, a két oldalát összetapasztjuk.
  4. Megkenjük olvasztott vajjal, és vágással lefelé egy tepsibe sorakoztatjuk, majd letakarva kelesztjük még kb. 30 percet, míg kissé összekelnek.
  5. Végül megsütjük, de betehetjük a még hideg sütőbe is, és amíg az felmelegszik, a bukták pont összekelnek.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20x30 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 102 273
elküldve: 72
receptkönyben: 1 177
elkészítve: 83/141
Facebookon megjelent: -

szakács

Besamel

Mióta szakács: 2011.08.22.
57 recept

Hozzászólások (49)

lulesz
luleszcs, 2014-02-06 16:13

Nekem is életem első buktája volt, és nagyon finomra sikerült. De segítsetek kérlek: hogyan kell beletenni a lekvárt, hogy ne folyjon ki belőle? Nálam ez akkor történt, mikor szedtem szét őket sülés és összekelést követően. A végébe tettem a téglalapnak egy csíkban és onnan kezdtem feltekerni. Köszönöm szépen a receptet, tényleg omlós!!! Csak ajánlani tudom!

picurka81
picurka81h, 2014-02-10 15:53

Szia
Nem az én receptem de én ezt úgy akadályozom meg, hogy miközben beleteszem a tepsibe megkenem az oldalát valamilyen zsiradékkal és akkor könnyeben szétesik és nem folyik ki a lekvár ha szétszeded.

monalisa21
monalisa21sze, 2014-02-05 18:57

Elkészítettem a recepted alapján a buktát! Nagyon jól sikerült,ez volt életem első lekváros buktája!

Lullika
Lullikaszo, 2014-01-25 21:17

Lehet,hogy ez csak nekem volt probléma,de 180 fokon, alsó-felső sütésnél az én buktám megégett! Gondoltam 10 perc után ránézek,hogy hogy áll, hát már sötétbarna volt a teteje, de alul még nyers volt a tészta. Erre átkapcsoltam csak alsó sütésre,hogy az is megsüljön, de így az is túlsült. Úgyhogy lehet,az én sütőm süt nagyon de ha még egyszer nekifutok,tuti, hogy visszaveszem a sütési hőfokot. A tészta egyébként finom!

G.Klaudia
G.Klaudiah, 2014-01-20 17:20

Szia! :)
Kb. 1-1,5 éve ősz-tél környékén egymás után vagy 3-szor is készítettem buktát a te recepted alapján. Mindenkinek nagyon ízlett a családban, és valóban !! puha másnap is. Pont ezt szerették benne, akik kóstolták, hogy nem olyan száraz mint a bolti ( amit meg én szeretek :D ). Most rakom mindjárt a sütőbe az újabb adagot. :) Most szilvalekvár és Nutella kerül bele, de anno a saját készítésű áfonyadzsememet tettem bele, avval is nagyon finom.
Köszönöm a receptet :)

Cica1967
Cica1967sze, 2013-12-11 15:23

Ma kipróbálom a Te receptedet is... Már kel a tészta... eddig egy itt fent levő bukta receptre esküdtem, de egy gondom volt, másnapra elég szikkadt le, hiába volt az nap Isteni. Hátha ez lesz a tökéletes... :)

Ria111
Ria111v, 2013-11-17 15:20

Szia!
Fenomenális :) Méz nélkül sütöttem, de így is nagyon fini.Az hogy holnap is puha...?Nem fogjuk tudni megmondani, mert a csemeték a férjemmel, és a 87 éves dédivel mind eltüntetik.Még a 2 évesem is pakolta a 4 évessel együtt a tepsibe, hogy minél előbb elkészüljön.Lett Nutellás is.Millió köszönet!!!!

guignol
guignolk, 2013-06-25 16:04

Szia!
Szombaton jönnek barátok és azt tervezzük, hogy hamburgerezünk, de nem találtam egy jó receptet sem. Gondoltam nosza keressünk bukta receptet! Meg is találtam a tiédet és egy kis variálással tökéletes ( olyan mint Mc donald's os csak sokkal nagyobb és finomabb)hamburger buci lett belőle. Fél adagot csináltam, abból 3 hatalmas buci lett. A mézet ugye kihagytam, 1 evőkanál cukrot tettem bele és egy púpos tk sót. Bedöglött az élesztőm szóval fél csomag sütőpor is került bele. A recepted életet mentett!:)
Legyen szép napod!

marshmal.lovve
marshmal.lovveszo, 2013-06-08 21:31

Kedves Besamel!
Számomra egy jó bukta kellően puha és kiadós. Ez minden elvárásomat kielégíti. Minden általam elkészített ételből viszek anyukáméknak. Az ő szava számomra szent, így minden fogásomat elbírálja és megfogadom minden tanácsát és dicséretét. Nos erre a buktára csak ennyit mondott: Én még sohasem sütöttem ilyen puha omlós buktát. Pedig anyukám szerintem és mások szerint is nagyon jó szakács :) Számomra ez nagy elismerés mert ez volt életem legelső buktája, de az igazi dicséret a receptnek jár. Nagy köszönet érte.
Üdvözlettel:
Zsani

Bea089
Bea089v, 2013-06-02 12:17

Kedves Besamel!
Ezer hála ezért a receptért, egyszerűen tökéletes! Jónéhányszor elkészítettem már, és mindig kifogástalan. Imádom, hogy másnap is puha a tésztája. Anyósom is többször kérte már, hogy süssem meg, ennél nagyobb elismerés pedig számomra nem létezik. :)) Nagyon köszönöm!

Lilla777
Lilla777szo, 2013-04-13 16:24

Kedves Besamel!
Az ezernyi dicséret ellenére sem hagyom ki: ma sütöttem először buktát. Kelt tésztákat szoktam sütni, de valahogy a buktának nem mertem nekilátni, mert elég magasak az elvárásaim vele szemben. A recepted kifogástalan, könnyen követhető, egyszerű, nincs túlcifrázva és nem utolsó sorban megbízható, a végeredmény pedig valóban pihe puha. Lehorgonyzom ennél a receptnél. Köszönöm, hogy közzétetted!

Üdv.: Lilla

timt19
timt19sze, 2013-03-06 16:46

Szia Besamel!
Nagyon jó ez a recept nagyon finom lekváros bukta lett belőle, a tészta annyira de annyira jó lett. Szuper. Azt szeretném kérdezni, hogy ebből a tésztából lehet csinálni kakaós csigát?

wkata
wkatak, 2013-01-22 17:34

Szia!Nagyon sok bukta receptet kipróbáltam már,de szinte mindegyik úgy megszáradt másnapra,mint a fűrészpor.Mikor először sütöttem a múlt héten a Te recepted szerint,azonnal tudtam,hogy ez tökéletes!Pihe könnyű,finom,és másnap is puha volt.Azóta még egyszer készítettem a lányoméknak,na ott egy darab sem maradt másnapra!Recept elmentve!!Köszi

saxo
saxosze, 2013-01-16 20:51

Megcsináltam. Hétvégén ebből a tésztából lesz az aranygaluska is. Köszi. :)
Ja és laktózmentes tejjel is működik. :)

antonia02
antonia02v, 2013-01-06 20:18

Szia Besamel!
Ma délután megcsináltam ezt az isteni finom buktát!!!!!! Estére újból neki kellett állnom,mert kerek 2 óra alatt elfogyott:)))))))) Rama helyett zsírral csináltam, ennyi volt a különbség, de a kedvesemnek ez egyszerűen a legfinomabb bukta volt amit valaha evett, és én ezért annyi csókot kaptam hogy már ezért is megérte! Szerintem holnap is nekiállok:)))))))))))))))
Köszönöm!!!!!!!!!

eva_sweet
eva_sweetcs, 2012-12-13 20:43

Szombaton keszitettem el dupla adagot es hetfon mar keszult is a masik dupla adag:D nagyon finom a tesztaja es puha,koszonom a receptet!!

Horvi
Horvih, 2012-12-03 16:59

Borzasztó ez a recept!Dupla adagot csináltam,még is megkell sütnöm holnap is!!:D Nagyon puha,finom a tészta!!

huszka.adrienn
huszka.adriennszo, 2012-11-24 01:27

Kedves Besamel! Ma másodjára sütöttem meg az isteni finom buktádat!!!! Ma is tökéletes lett, mint elsőre! Én tojással kenem a tetejét és én is kenyérsütőgépben dagasztom, nekem ez másfél órás program -lehet keleszt is (nem magyar a gép, külföldről kaptam)-, nem használtam soha csak ehhez a buktához. :-) A lényeg, hogy istenien isteni az állaga, az íze, meg mindene!!!! És mindenkinek ízlett nagyon, szóval örök hála és köszönet, MINDENKINEK AJÁNLOM!!!!! Ezt le akartam írni, hogy más is megsüsse!!! :)))))) További jó sütést-főzést, sziasztok! :-)

kicsiszoke
kicsiszokesze, 2012-11-21 14:56

Már megszámolni sem tudom hányszor készítettem el,csak
a beszámoló maradt mindig el. Bátran ajánlom mindenkinek
aki nem akarja kézzel gyúrni a tèsztát a módszeremet.
A hozzávalókat beteszem a kenyérsütõgépbe,dagasztó-kelesztõ
programra teszem,ès 1: 50 perc alatt már kész is a tökéletes
tészta.(kisbaba mellett ez a legjobb megoldás)
A másik pedig mikor a sütőben már kezd pirulni,nyakon öntöm
kb 2,5-3 dl langyos,vaniliás cukros tejjel. Ettől olyan finom puha
marad a tészta hogy napokig lehet enni.

Anci89
Anci89v, 2012-11-18 17:58

Már sül, bár még nem jöttem rá a tökéletes buktaforma megalkotásának technikájára, ezért már 1-2 kicsomagolódott, de jó lesz...:-)

Boros Katus
Boros Katusk, 2012-11-13 16:42

A hétvégén megsütöttem, ma újra kellett sütnöm de már 2,5 adagot mert az utolsó darabokon összevesztek olyan finom lett. Az egész családom nevében köszönöm a receptet. Üdv.:Katus

Bella1968
Bella1968k, 2012-10-09 16:14

Ma megsütöttem, nagyon finom, pihe-puha, könnyű tésztája lett.

Besamel
Besamelv, 2012-10-07 22:53

KÖSZÖNÖM MINDENKINEK a kedves szavakat! :) Nagyon örülök, hogy ízlett Nektek a buktám, leljétek továbbra is örömötöket benne és sütögessétek a család nagy örömére! :)
Szabina

lang111
lang111v, 2012-10-07 18:05

Szuper recept:)Kicsit kimászott a lekvár, de ettől eltekintve szépek lettek:)

Rohan
Rohanh, 2012-10-01 09:09

köszi a receptet:-)- tényleg nagyon finom, lágy lett a tészta- eteti magát:-))
Én annyi különbséggel készítettem, hogy a tetejére tojást felvertem pici tejjel és így kemény sem lett, de fényes és gusztusosabb annál inkább:-))

fakohaj
fakohajh, 2012-08-06 21:29

Köszi! Nagyon finom lett! Bárcsak a boltokban is ilyet árulnának!

vrony82
vrony82h, 2012-06-25 19:15

Szia Besamel!
Esetleg lehet a sima elesztot por elesztovel helyettesiteni? Es ha igen milyen aranyban?
Ugyanis itt nalunk nem lehet beszerezni azt a jo kis otthoni kocka elesztot. Itt sajnos csak poreleszto van.

Cica1967
Cica1967sze, 2013-12-11 15:28

Nálunk sem mindig kapható kocka élesztő... Mi Angliában élünk, talán Te is..? Egy evőkanál szárított élesztő kb. otthoni 5dkg/1cs. friss élesztőnek felel meg. Itt a friss élesztő a Morrisonsban szokott lenni, időnként, de csak 4dkg-os és szerintem picit gyengébben dolgozik, mint az otthoni. Én midig egy kis szeletkével többet teszek bele, ha ezzel dolgozom. Ki kellett tapasztalnom, hogy ez a megoldás. :)
Tudom a recpet írúját kérdezted, de hátha tudtam segíteni.

Besamel
Besamelv, 2012-10-07 22:49

Szia!
Biztosan lehet. Erre nem tudok neked pontos arányt mondani, de, ha jól tudom 1 csomag az 5 dkg frissnek felel meg. Ha kipróbáltad majd írd meg kérlek! :)

Erika72
Erika72k, 2012-05-22 20:48

szia,
nagyon jo recept, pontosak az aranyok, finom puha!
Nekem egy picit tobb cukrot elbirna, de amugy szuper!
koszi szepen!
Udv
Erika

cirbolya
cirbolyasze, 2012-04-18 19:39

Szia!

Ma vacsorára megsütöttem. Mennyei lett!
Köszönöm a receptet, tökéletes összeállítás.

aproci
aprocik, 2012-03-27 08:36

Szia!
Megsütöttem és a puha-omlós a tökéletes jelző erre a remek buktára. Sok-sok kelt tésztát kipróbáltam már,nem tudom mi a titka ennek a tésztának, de szuper ez a recept :-) Köszönöm

ubi00
ubi00k, 2012-03-13 14:54

Szia Szabina! A vaj olvasztott legyen? igazából most már mindegy, én csak puhán tettem az élesztőhöz... Remélem, a végeredményt nem befolyásolja, a következőkben viszont hasznos kehet, ha tudom... :) Köszi. orsi

Saron
Saronv, 2012-03-11 23:15

Már több bukta receptet is kipróbáltam, de ez a nyerő! Még a nem sütésálló házi meggy lekvárommal is tökéletesre sikerült! Hogy másnap milyen állagú, azt nem tudom, mert pár órán belül az összeset "eltüntette" a család. :) Köszönjük!

nika26
nika26k, 2012-03-06 21:58

Épp az előbb sültek ki a "drágák" ! Isteni finom lett :-)

Maffci
Maffcics, 2012-03-01 17:47

Szia!
Életem első buktája, és nagyon finoman sikerült! Apukám egy ültő helyébe hatot is megevett:)
(persze egyből dupla adaggal kezdtem)
Köszi a receptet!
Annamari

Rebina
Rebinak, 2012-02-14 12:53

Szia Besamel!

Tökéletes, a legjobb bukta készült el a te recepted alapján. Már régóta keresem a LEGet, és ez az.
Mindenkinek csak ajánlani tudom.
Köszönet érte.

haverina
haverinak, 2012-02-07 20:19

Szia Besamel!
Nagyon, nagyon régóta sütök buktát egy hagyományos, örökölt recept szerint. Tegnap kipróbáltam a Tiéd szerint. Igaz, hogy kenyérsütőben kelesztettem, de ugyanolyan jó lett. Még melegen elfogyott:) Ma újra nekiálltam és pontosan olyan finom, puha és szép lett mint a tegnapi. Ezután csak a Te recepted szerint fogok buktát sütni:) Köszönöm, köszönöm:))))

Besamel
Besamelp, 2012-02-10 20:48

Kedves Haverina!
Megtisztelsz vele! Nagyon örülök, hogy ennyire ízlett, köszönöm, hogy írtál! :)

Lenox
Lenoxk, 2012-01-31 23:23

Szia!
Ennél finomabb buktát még sehol sem ettem,nem azért mert én sütöttem,hanem azért mert szuper a recept! Köszi!

Ancsa80
Ancsa80v, 2012-01-29 11:41

Szia!

Régóta próbálkozom bukta sütéssel,de nem igazán jött össze eddig a napig :)
Ma ismét neki estem ezzel a recepttel,végre sikerrel jártam,és ez neked köszönhető :)

Köszönettel:
Ancsa

Besamel
Besamelv, 2012-01-29 18:16

Szia Ancsa!
Nagyon kedves vagy, máris szebb lett a napom! :) Örülök, hogy sikerült!
Üdv.: Szabina

veressandrea
veressandreav, 2012-01-08 12:19

Szia, Elkészítettem életem első buktáját e recept alapján. Gondoltam a bolti buktákban alig van némi töltelék, ezért jó sok házi szilvalekvárt tettem bele. Hát... Kicsit sok lett, de azért nagyon nagyon finom volt és hamar el is fogyott. :-) A következő alkalommal már tudom, hogy mennyit tegyek bele. :-) Köszönöm a receptet. Kellemes hétvégét! Üdv, Andi

Besamel
Besamelp, 2012-01-27 22:23

Nagyon örülök! A sok lekvár pedig sose árthat! ;))
További jó sütögetést!
Szabina

583