Puha gesztenyés keksz recept

Puha gesztenyés keksz
Puha gesztenyés keksz
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gondolom, nem én vagyok az egyetlen, akinek a költözködési csomogolás közben megáll a keze, mert egy jónak tűnő recept kerül a látókörébe. Nos, ezt egy valamikori Kisalföld újságban találtam, és hazajövetel után alig vártam az alkalmat, hogy kipróbáljam.
Tapasztalom szerint nem kell zárt dobozba tenni, úgy is puha marad. (Szerintem a gesztenyekrém nem szeretné a bezártságot.)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

ajánlat

Annyira tetszett és ízlett, hogy elteszem karácsonyi aprósütinek is.

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, uzsonna
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
babakonyha: baba 18-24 hónap
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gesztenyekrémmel töltött vajas keksz, gesztenyekrémes keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vanília kivonatot és a tojást.
  2. Több részletben belekeverjük a szódabikarbónával elkevert lisztet, 1-2 evőkanálnyi tejföllel lazítjuk, és kb. 2 maréknyi  csokoládé-lapocskát keverünk bele.
  3. Hengert sodrunk belőle, és fóliában fél órára betesszük a hűtőbe.
  4. A gesztenyemasszát egy kézimixerrel lazítjuk, és annyi tejszínt/tejfölt adunk hozzá, hogy krémes legyen.
  5. A sütőt előmelegítjük, és egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
  6. A tésztából kb. 2,5 cm átmérőjű golyókat formázunk, és 5-6 cm-re egymástól a tepsibe rakjuk (a maradék tésztát felhasználásig a hűtőbe tesszük). A hengerből ujjnyi széles szeleteket vágunk, és golyóvá gömbölyítjük.
  7. A golyókat kicsit ellapítjuk, és nedves ujjal mélyedést nyomunk. (Nem kell lapítani, mert egy kicsit terül.)
  8. A mélyedéseket púposan megpakoljuk a gesztenyekrémmel, és kb. 25 perc alatt megsütjük a kekszeket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 315
elküldve: 1
receptkönyvben: 192
elkészítve: 7/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Szeva

Mióta szakács: 2010.02.23.
46 recept
hirdetés

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cserti jutka
cserti jutka sze, 2011-10-12 15:26

Kedves Alice !
Koszonom, hogy megkerdezted mert nekem is az volt a gondom .Ahogy Eva leirta. hogy pottyok mostmar tudom. Eszak Amerikaban ezt chocolate chips-nek hivjak.
Az elso alkalommal, hogy olcson gesztenyepurehez jutok megcsinalom, nagyon jonak hangzik. Itt 1 kg gesztenye massza 22 dollar. Ez a recept annyira jonak hangzik, hogy meg azt is megeri.
Koszi a receptet.
Udv, Jutka

Szeva50
Szeva / Szeva50 sze, 2011-10-12 14:07

Kedves Alice! Piacon, ahol kimérve lehet kapni magvakat és aszalt gyümölcsöket, ott kérj sütő csokoládét. Ez egy csoki pötty (a képen is látszik). Tulajdonsága, hogy nem lesz folyékony, tiszta csokoládé. Ha nem tudsz hozzájutni, anélkül is elkészítheted, de ez finom és nem utolsó sorban még látványnak is guszta. Üdv: Éva

902