r
Nosalty Logó

Pufi zsemle Gabystól

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabys
Pufi zsemle Gabystól
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 2811 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
Összesen 295 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    408.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    17.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    95 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 353 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    68.2 g

Zsír

  • Összesen
    96.1 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    26 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    395 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3267.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    417 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    744 mg
  • Nátrium
    1773 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    406.5 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    137.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    761 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    352 micro
  • Kolin:
    221 mg
  • Retinol - A vitamin:
    748 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    333 micro
Összesen 2811 kcal
  • 10% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    343.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    78 mg
  • Nátrium
    186 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 295 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fenti sorrendbe beletesszük a kenyérsütőgépbe a tészta alapanyagait és dagasztó/kelesztő programra állítjuk (az élesztőt belemorzsoljuk).
  2. Ha kézzel csináljuk: kevés tejet meglangyosítunk 1 kk cukorral, belemorzsolt élesztővel, kevés liszttel kovászt csinálunk. Ha felfutott, hozzátesszük a többi alapanyagot és összegyúrjuk. Sima, rugalmas tésztát kell kapjunk. A duplájára kelesztjük.
  3. Ha megkelt, enyhén lisztezett nyújtódeszkára borítjuk, átgyúrjuk. A liszttel nagyon óvatosan bánjunk, mindig csak egy leheletnyit tegyünk hozzá, ha szükségesnek ítéljük meg.
  4. 8 egyenő részre osztjuk éskicsit magasra sodorjuk a tenyerünkkel (ahogy a pogácsát formáznánk).
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk, egymástól kicsit távol, mert még kelni fog, 30 percet hagyjuk még kelni.
  6. A tojást vízzel felverjük, lekenjük a zsemléket, bemelegítjük a sütőt.
  7. Kb. 2-3 perc után ismét lekenjük, és megsütjük pirosas-halvány aranybarnára.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3919
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nem a klasszikus zsemle, annál puhább, nem törik, nem morzsálódik. A teteje sem lesz hártyavékony, nem horpad be, mint a boltinak. A kelési idő alatt nekem "túlnőtt" a kelesztőtartályon, így lisztezett nyújtódeszkára kiborítottam, letakartam és a hiányzó időt (kb. 20 perc) így pótoltam. A sütési idő változhat, így érdemes odafigyelni rá, ha már szépen színesedni kezd (200-220 fok kb. 30-40 perc). Kiváló kenyér helyettesítő reggelihez, vacsorához vagy szendvicsként. A család étvágyától függően 4-8 főre elég. Érdemes kipróbálni. A fenti alapanyagok mindig vannak itthon, ezért a költséget saccoltam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk