Pudingos-túrós-mazsolás csiga recept

Pudingos-túrós-mazsolás csiga
Pudingos-túrós-mazsolás csiga
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már nem tudom, hogy hol találtam ezt a receptet, de az biztos, hogy nagyon finom, puha, és hamar elfogy.

hozzávalók / 6 adag

Tésztához

Töltelékhez

Lekenéshez

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: kelt tészta
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos csiga, túrós csiga
Szólj hozzá!

elkészítés

Tésztához

  1. Az élesztőt 1 dl tejjel és kevés cukorral futtassuk fel.
  2. A liszthez adjuk hozzá a porcukrot, vaníliás cukrot, tojást, a felfuttatott élesztőt, a maradék tejet, citromhéjat és a puha margarint.
  3. Dolgozzuk össze, és meleg helyen letakarva hagyjuk kelni 1 órát.

Töltelékhez

  1. A pudingport keverjük simára a cukorral és egy kevés tejjel, majd hozzáadva a maradék tejet, főzzük sűrűre.
  2. Keverjük hozzá a megmosott mazsolát, majd a szitán áttört túrót.
  3. Mikor a tészta megkelt, nyújtsuk ki 0,5 cm vastagra, kenjük meg a töltelékkel, és tekerjük fel.
  4. 2 cm-re vágjuk fel, majd előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsiben süssük meg. De előtte kenjük le a felvert tojással.
  5. Közepes hőmérsékleten süssük meg. 20-22 db csiga lesz belőle. Ha kész, porcukorral szórjuk le a tetejüket.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 148
elküldve: 11
receptkönyvben: 171
elkészítve: 14/14
Facebookon megjelent: 1

szakács

Hajni30

Mióta szakács: 2016.03.13.
3 recept

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

guce
guce / guce h, 2016-04-25 18:48

Nálunk is nagy siker.Rövid időn belül többször kellett ismételni, mert villámgyorsan elfogyott.Köszi a receptet!

k.margaréta
k.margaréta sze, 2016-04-06 18:18

Nagyon gusztusos. Sokszor készítek kelt sütiket, de még pudingosan nem próbáltam, köszönöm az ötletet.

655