Pudingos-meggyes sütemény 2. recept

1 adag
886
kcal
Pudingos-meggyes sütemény 2.
Pudingos-meggyes sütemény 2.
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy kis meggyes finomságra vágytunk, és ekkor született meg ez a recept.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

zselés-meggyes süti, meggyes-vaníliás szelet
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sütőporral, a cukorral, a sóval, a margarinnal és a tojással. Sima tésztává gyúrjuk, és 1 órára hideg helyre teszük pihenni.
  2. Ez idő alatt megfőzzük a pudingot a 3 dl tejben a cukorral, és még melegen hozzákeverjük a tejfölt. Kinyújtjuk a tésztát kb. 1 cm vastagra, és tepsibe teszük.
  3. Forrón ráöntjük a krémet a tésztára, és a lecsepegtetett, kimagozott meggyet a krém tetejére szórjuk.
  4. Előmelegített sütőben készre sütjük.
  5. A hideg meggylét összekeverjük a tortazselével, a gáztűzhelyen felmelegítjük, és a még forró tészta tetejére öntjük.

  • sütési hőfok: 175°C
  • tepsi mérete: 35x25 cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 16 378
elküldve: 0
receptkönyben: 214
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ildikó79

Mióta szakács: 2010.08.27.
41 recept

Hozzászólások

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

Legfrissebb cikkek

5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
5 hiba, amit ne kövessünk el a konyhában!
Mindenki tudja, hogy mielőtt nekiállunk főzni, az első, hogy kezet mosunk. Ám rengeteg olyan hiba van, amit anélkül követünk el, hogy tudnánk róluk. Soroljuk a baklövéseket!
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Top 9 csirkemájas étel 300 kcal alatt
Puha, szaftos csirkemáj sűrű mártásban, sok zöldséggel vagy kívül jól átpirítva - sokféleképpen szeretjük. Most mutatunk kilenc változatot - 300 kalória alatt!
Csupa csoki forrócsoki
Csupa csoki forrócsoki
Forrócsoki csokikrémből – egy bögre gőzölgő melegség. Nem ismerek olyat, aki ne szeretné. Íme néhány tipp és tudnivaló az elkészítéséhez.
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Legjobb nokedlikészítési praktikáink
Ne legyen túl puha, ázott vagy ragacsos, de túl kemény és rágós sem. Ezeknek az elvárásoknak mind meg kell feleljen a tökéletesen elkészített galuska, más néven: nokedli.
886