r
Nosalty Logó

Pudingos máktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
DDalma
Pudingos máktorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 446 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 4467 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 190 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    192 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1083.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    505 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    326 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    49.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    115 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    48 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    114 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    255 micro
Összesen 446 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    144.9 g

Zsír

  • Összesen
    214.7 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    45 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    83 g
  • Koleszterin
    1917 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10834 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    212 mg
  • Kálcium
    5053 mg
  • Vas
    34 mg
  • Magnézium
    956 mg
  • Foszfor
    3256 mg
  • Nátrium
    1274 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    17 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    484.6 g
  • Cukor
    277 mg
  • Élelmi rost
    52 mg

VÍZ

  • Összesen
    491.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1153 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    477 micro
  • Kolin:
    1468 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1137 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    111 micro
  • β-crypt
    177 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2552 micro
Összesen 4467 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    82 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    216 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    41 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    49 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    49 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    109 micro
Összesen 190 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojássárgáját, cukrot, lisztet (gluténérzékenyek hagyják ki),a darált mákot, a narancs lereszelt héját és a vajat összedolgozzuk.
  2. Kemény habbá verjük a tojásfehérjéket.
  3. Óvatosan egy irányba, lassan forgatva "összekeverjük" a mákos tésztát a kemény habbal.
  4. A kapcsos tortaformát befedjük sütőpapírral (hogy szép formája legyen a tésztának én úgy szoktam, hogy egy darab sütőpapírt ráhelyezek a sütőforma aljára, majd rárakom és beillesztem a kapcsos formába. Kivajazom a sütőforma oldalát vajjal, olyan széles csíkokat vágok a sütőpapírból, mint a torta oldala, és szépen "ráragasztom" a vajas oldalára)és kikenjük vajjal, majd egy kis liszttel is megszórjuk.
  5. Megsütjük a piskótát 180 fokon. Kb. 30-40 percet vesz igénybe, attól függ, kinek milyen a sütője. A tészta akkor jó, hogy ha a közepébe beleszúrt késhegyre nem ragad rá.
  6. Ha megsült a piskóta, hagyjuk kihűlni, majd minimum 4 lapra vágjuk. (Mivel lisztérzékeny vagyok, így én kihagyom a lisztet a tésztából, így is tökéletes lesz az állaga, csak nem emelkedik meg a tészta annyira. Ezért én csak 4 lapra tudtam elvágni.) Ha ügyesek vagyunk, akár többre is lehet.
  7. A pudingporból, tejből és a narancs levéből sűrű pudingot főzünk.
  8. A kiszemelt tányérra ráhelyezzük csak a kapcsos tortaforma oldalát, majd belerakjuk az első piskótalapot. Rámerünk a krémből, rátesszük a következő tortalapot, majd ismét krém és ezt addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. (Meg lehet bolondítani egy kis rumba áztatott meggyel vagy mazsolával, amit 1 réteg pudingba ágyazunk, ez alkalommal mellőztem.) Az utolsó befejező réteg piskóta legyen.
  9. Az összeállított tortát berakjuk legalább egy éjszakát pihenni a hűtőbe.
  10. Díszíteni többféleképpen is lehet. (Volt hogy csak porcukorral hintettem meg, de ebben az esetben fondant díszítést készítettem hozzá.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 15 alkalommal
  • Receptkönyvben: 23
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3421
  • Feltöltés dátuma: 2013. március 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
DDalma 4 recept

Nem egy olcsó torta, de különleges alkalmakkor előveszem, mint egy adut, hisz az egész család nagyon szereti. Nagyon laktató, de mégis könnyű. Egyszerű díszíteni a szilárd állaga miatt. Gluténérzékenyek is fogyaszthatják, ha a hozzávalók közül kihagyják a lisztet vagy valamilyen gluténmentessel helyettesítik.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek