Pudingos kráter szelet recept

Pudingos kráter szelet
Pudingos kráter szelet
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a sütit, gyorsan elkészül, és finom. Most az eredeti receptet írtam le, de a képen a süti fordított változata van, csokipudinggal és a tésztából kimaradt a kakaópor. De volt már, hogy márványosra készítettem a tésztát. Mikor, milyen kedvem van - és persze milyen puding van itthon. Szerintem megsüthető puncs vagy akár karamell ízű pudinggal is, mindenkinek a fantáziájára bízom:).
Egy tapasztalat: minél melegebb a puding, annál krémesebb lesz a süti. Tehát nem érdemes nagyon elhűteni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos süti, pudingos-márványos süti, kakaós süti pudinggal, pudingkrémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a pudingot, s míg a tészta elkészül, kihűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót is belekeverjük.  A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a masszába forgatjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát. A kihűlt pudingot a tésztára kanalazzuk - szaggatjuk -, majd  előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Mikor kezd a teteje színesedni, a tejfölt a félretett 3 ek cukorral kikeverjük, és a süti tetejére kenjük.
  5. Visszatoljuk a sütőbe, pár percig sütjük még.
  6. Mikor kihűlt, a tetejére csorgathatunk olvasztott csokit. (Nálam ez most elmaradt.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 68 490
elküldve: 13
receptkönyben: 831
elkészítve: 15/27
Facebookon megjelent: -

szakács

napsugár77

Mióta szakács: 2010.05.27.
2 recept

Hozzászólások (18)

FCB
FCBp, 2012-10-05 11:04

Sziasztok!
Csak főzött pudingból lehet elkészíteni?
Köszi. Tücsi

napsugár77
napsugár77p, 2012-10-05 19:57

Szia! Nem tudom, hogy a főzés nélküli puding hogy viselkedne a sütéstől. Egy próbát lehet, hogy megér.

mokusmama
mokusmamaszo, 2011-11-19 16:45

Szia,
elkészítettem, de igazad van, a pudingpor, folyósabb, így hogy megsüljön, 80 percig kellett sütni, így a teteje a kelleténél jobban megbarnult, és a puding az aljára süllyedt. Viszont, a tetejéről "leoperáltam" az égett részt, és hihetetlenül fincsi lett! 3 csomag puncs, 3 csomag eper pudingorral helyettesítettem a lisztet, egyébként, ezt a Gertrúd szelet alapötletéből vettem. Egyszó, mint száz, finom lett, de az eredeti recepted, jobb! :))) Hát, ezt is kipróbáltam:))) Ja, én a van.pudingrémbe, mikor megfőtt, teszek bele tejfölt, még mikor meleg a puding, és mikor meghűl, olyan az íze, mint a cukrász krémesé! :))) Köszi:))

mokusmama
mokusmamaszo, 2011-11-19 10:56

Szia,
Én ezt már többször megsütöttem, nagyon finom! Szerinted, ha a tésztájába liszt helyett mondjuk epres, vagy más pudingport használok, az elrontaná? Lehet megpróbálkozom vele:)
Köszi

napsugár77
napsugár77szo, 2011-11-19 14:27

Szia! Hát nem tudom, lisztet nem szoktunk pudinggal helyettesíteni, szerintem csak szétfolyna a tepsibe, vagy egész más állaga lenne, merthogy a pudingpor étkezési keményítőből van. Azt viszont el tudnám képzelni, hogy a finomliszt helyett más - teljeskiőrlésű, zabliszt, stb. - lisztet használni. Bár az már úgy nagyon "reformos" lenne, és szerintem elveszítené a süti egyediségét. De próbálkozni mindig lehet, úgy tanul az ember :)))

bubesz
bubeszh, 2011-11-14 16:10

Kipróbáltam és nagyon ízlett! Annyi változtatást csinálok legkozelebb, hogy 3 pudingot fozok meg és 2 tejfölt kenek rá, hogy még jobban csússzon :-)))) Koszi a receptet!!!!

napsugár77
napsugár77h, 2011-11-14 18:03

Igen, én is azért szeretem ezt a sütit, mert sokat lehet variálni rajta. Lehet, hogy én is kipróbálom a te verziód!
Üdv: Éva

dori24
dori24h, 2011-08-22 09:11

Szia! Minden új süti recept kipróbálása előtt izgulok picit, nehogy a szemetesben landoljon a végeredmény. Pontosan követtem a receptedet, mindenféle módosítás nélkül. Az eredmény TÖKÉLETES lett!!!!!!!! Sütőpapírt sem használtam, hanem ahogy írtad a régi lisztezett+vajazott tepsis módszert, de simán kijött a süti.
Isteni finom és mutatós desszert!!!!! Mondanom sem kell nálunk is hamar elfogyott.
Köszi a receptet!

napsugár77
napsugár77h, 2011-08-22 19:07

Szia! Nagyon szívesen! Remélem a család kedvence lesz és sűrűn fogod sütni.

Nixxi
Nixxih, 2011-06-27 17:47

Szia! Megcsináltam én is ezt a nagyon finom, egyszerű süteményt. Mondanom sem kell másnapra alig maradt, ízlett mindenkinek. Köszi a receptet. Üdv. Nixxi

napsugár77
napsugár77sze, 2011-04-13 17:56

Sziasztok!

Nagyon szívesen! Örülök, hogy tetszik a recept! Nálunk is sűrűn kerül az asztalra, mert gyorsan kész van és variálhatóak a pudingok és így az ízek is.

csilona
csilonak, 2011-04-12 20:58

Szia! csatlakozom az előttem szólóhoz,nagyon finom,puha és könnyen elkészíthető sütemény.Mind elfogyott!
Köszi a receptet.Üdv. Icu

manócska2010
manócska2010p, 2011-02-04 10:57

Szia! Nagyon finom lett, a család összes tagjának ízlett. Köszönjük a receptet! Üdv Manó

k.v.ildiko
k.v.ildikoszo, 2011-01-08 19:34

Ma ez készült édességnek. Nagyon finom lett és örültem, hogy nem kellett sokáig pepecselni vele. Egyszerű, de nagyszerű. Köszi a receptet.

napsugár77
napsugár77p, 2010-07-02 14:37

Szia!
A tepsi mérete kb. 29x37 cm. Ha nagyobba csinálod akkor kicsit laposabb lesz, szerintem lényegtelen. Attól márványos, hogy a pudingot kanállal rászaggatod a tésztára (nem kenni kell). Én addig szoktam sütni, amíg látom, hogy pirul a széle és utána öntöm rá a tejfölt. A tejföl nem marad nyers, de ha kihűlik a süti beteszed a hűtőbe és biztos nem lesz úgy bajotok. Elrontani azzal se tudod, ha hamarabb rakod rá a tejfölt, legfeljebb jobban megsül. Azt nem tudom pontosan megmondani, hogy meddig kell sütni és nem is szeretem ezt a receptekben, mert mindenkinek más a sütője, az enyém sima gáz sütő. De fél óra biztos kell neki. Meg fogod látni ha megsül, mert elválik a tepsitől. Remélem sikerült minden kérdésedre válaszolnom. Ha mégse írjál nyugodtan. Jó sütögetést!
Üdv: Éva

Csilli
Csillip, 2010-07-02 10:11

Szia!
Nagyon gusztusos a süti, de mint kezdőnek lenne egy pár kérdésem. Mekkora tepsit használtál? Illetve mitől lesz ilyen márványos? Úgyis el lehet készíteni, hogy szétterítem a tésztát, a pudingot rákenem és márványozom? A tejfölös részt, akkor kenem rá, amikor már majdnem kész? A Nosalty-n van egy úgy nevezett bounty szelet 2., ha jól emlékszem valami hasonló, mint a tiéd. Már csináltam olyat, de a puding miatt a tűpróba nem lehetséges, gondolom ez is ilyen, ezért kérdezném, hogy mennyi ideig kell sütni? Féltem a másik tortánál is, mert szoptatok és nem akarom, hogy nyers maradjon. Így inkább túl sütöttem, de száraz lett egy kicsit.
Köszi előre is!
Csilli

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.
Gyerekekkel Portugáliában
Gyerekekkel Portugáliában
A portugálok napi ötször étkeznek, sőt, vidéken van még egy úgynevezett ceia, vagyis éjféli vacsora is. Ezt az életérzést próbáltuk meg magunkévá tenni idei nyaralásunk alatt.
1374