Pudingos kráter szelet recept

1 adag
1358
kcal
Pudingos kráter szelet
Pudingos kráter szelet
receptkönyvben hozzászólások (18)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem ezt a sütit, gyorsan elkészül, és finom. Most az eredeti receptet írtam le, de a képen a süti fordított változata van, csokipudinggal és a tésztából kimaradt a kakaópor. De volt már, hogy márványosra készítettem a tésztát. Mikor, milyen kedvem van - és persze milyen puding van itthon. Szerintem megsüthető puncs vagy akár karamell ízű pudinggal is, mindenkinek a fantáziájára bízom:).
Egy tapasztalat: minél melegebb a puding, annál krémesebb lesz a süti. Tehát nem érdemes nagyon elhűteni.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos süti, pudingos-márványos süti, kakaós süti pudinggal, pudingkrémes sütemény
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megfőzzük a pudingot, s míg a tészta elkészül, kihűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót is belekeverjük.  A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a masszába forgatjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát. A kihűlt pudingot a tésztára kanalazzuk - szaggatjuk -, majd  előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Mikor kezd a teteje színesedni, a tejfölt a félretett 3 ek cukorral kikeverjük, és a süti tetejére kenjük.
  5. Visszatoljuk a sütőbe, pár percig sütjük még.
  6. Mikor kihűlt, a tetejére csorgathatunk olvasztott csokit. (Nálam ez most elmaradt.)

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
nézettség: 68 703
elküldve: 13
receptkönyben: 836
elkészítve: 17/29
Facebookon megjelent: -

szakács

napsugár77

Mióta szakács: 2010.05.27.
2 recept

Hozzászólások (18)

FCB
FCBp, 2012-10-05 11:04

Sziasztok!
Csak főzött pudingból lehet elkészíteni?
Köszi. Tücsi

napsugár77
napsugár77p, 2012-10-05 19:57

Szia! Nem tudom, hogy a főzés nélküli puding hogy viselkedne a sütéstől. Egy próbát lehet, hogy megér.

mokusmama
mokusmamaszo, 2011-11-19 16:45

Szia,
elkészítettem, de igazad van, a pudingpor, folyósabb, így hogy megsüljön, 80 percig kellett sütni, így a teteje a kelleténél jobban megbarnult, és a puding az aljára süllyedt. Viszont, a tetejéről "leoperáltam" az égett részt, és hihetetlenül fincsi lett! 3 csomag puncs, 3 csomag eper pudingorral helyettesítettem a lisztet, egyébként, ezt a Gertrúd szelet alapötletéből vettem. Egyszó, mint száz, finom lett, de az eredeti recepted, jobb! :))) Hát, ezt is kipróbáltam:))) Ja, én a van.pudingrémbe, mikor megfőtt, teszek bele tejfölt, még mikor meleg a puding, és mikor meghűl, olyan az íze, mint a cukrász krémesé! :))) Köszi:))

mokusmama
mokusmamaszo, 2011-11-19 10:56

Szia,
Én ezt már többször megsütöttem, nagyon finom! Szerinted, ha a tésztájába liszt helyett mondjuk epres, vagy más pudingport használok, az elrontaná? Lehet megpróbálkozom vele:)
Köszi

napsugár77
napsugár77szo, 2011-11-19 14:27

Szia! Hát nem tudom, lisztet nem szoktunk pudinggal helyettesíteni, szerintem csak szétfolyna a tepsibe, vagy egész más állaga lenne, merthogy a pudingpor étkezési keményítőből van. Azt viszont el tudnám képzelni, hogy a finomliszt helyett más - teljeskiőrlésű, zabliszt, stb. - lisztet használni. Bár az már úgy nagyon "reformos" lenne, és szerintem elveszítené a süti egyediségét. De próbálkozni mindig lehet, úgy tanul az ember :)))

bubesz
bubeszh, 2011-11-14 16:10

Kipróbáltam és nagyon ízlett! Annyi változtatást csinálok legkozelebb, hogy 3 pudingot fozok meg és 2 tejfölt kenek rá, hogy még jobban csússzon :-)))) Koszi a receptet!!!!

napsugár77
napsugár77h, 2011-11-14 18:03

Igen, én is azért szeretem ezt a sütit, mert sokat lehet variálni rajta. Lehet, hogy én is kipróbálom a te verziód!
Üdv: Éva

dori24
dori24h, 2011-08-22 09:11

Szia! Minden új süti recept kipróbálása előtt izgulok picit, nehogy a szemetesben landoljon a végeredmény. Pontosan követtem a receptedet, mindenféle módosítás nélkül. Az eredmény TÖKÉLETES lett!!!!!!!! Sütőpapírt sem használtam, hanem ahogy írtad a régi lisztezett+vajazott tepsis módszert, de simán kijött a süti.
Isteni finom és mutatós desszert!!!!! Mondanom sem kell nálunk is hamar elfogyott.
Köszi a receptet!

napsugár77
napsugár77h, 2011-08-22 19:07

Szia! Nagyon szívesen! Remélem a család kedvence lesz és sűrűn fogod sütni.

Nixxi
Nixxih, 2011-06-27 17:47

Szia! Megcsináltam én is ezt a nagyon finom, egyszerű süteményt. Mondanom sem kell másnapra alig maradt, ízlett mindenkinek. Köszi a receptet. Üdv. Nixxi

napsugár77
napsugár77sze, 2011-04-13 17:56

Sziasztok!

Nagyon szívesen! Örülök, hogy tetszik a recept! Nálunk is sűrűn kerül az asztalra, mert gyorsan kész van és variálhatóak a pudingok és így az ízek is.

csilona
csilonak, 2011-04-12 20:58

Szia! csatlakozom az előttem szólóhoz,nagyon finom,puha és könnyen elkészíthető sütemény.Mind elfogyott!
Köszi a receptet.Üdv. Icu

manócska2010
manócska2010p, 2011-02-04 10:57

Szia! Nagyon finom lett, a család összes tagjának ízlett. Köszönjük a receptet! Üdv Manó

k.v.ildiko
k.v.ildikoszo, 2011-01-08 19:34

Ma ez készült édességnek. Nagyon finom lett és örültem, hogy nem kellett sokáig pepecselni vele. Egyszerű, de nagyszerű. Köszi a receptet.

napsugár77
napsugár77p, 2010-07-02 14:37

Szia!
A tepsi mérete kb. 29x37 cm. Ha nagyobba csinálod akkor kicsit laposabb lesz, szerintem lényegtelen. Attól márványos, hogy a pudingot kanállal rászaggatod a tésztára (nem kenni kell). Én addig szoktam sütni, amíg látom, hogy pirul a széle és utána öntöm rá a tejfölt. A tejföl nem marad nyers, de ha kihűlik a süti beteszed a hűtőbe és biztos nem lesz úgy bajotok. Elrontani azzal se tudod, ha hamarabb rakod rá a tejfölt, legfeljebb jobban megsül. Azt nem tudom pontosan megmondani, hogy meddig kell sütni és nem is szeretem ezt a receptekben, mert mindenkinek más a sütője, az enyém sima gáz sütő. De fél óra biztos kell neki. Meg fogod látni ha megsül, mert elválik a tepsitől. Remélem sikerült minden kérdésedre válaszolnom. Ha mégse írjál nyugodtan. Jó sütögetést!
Üdv: Éva

Csilli
Csillip, 2010-07-02 10:11

Szia!
Nagyon gusztusos a süti, de mint kezdőnek lenne egy pár kérdésem. Mekkora tepsit használtál? Illetve mitől lesz ilyen márványos? Úgyis el lehet készíteni, hogy szétterítem a tésztát, a pudingot rákenem és márványozom? A tejfölös részt, akkor kenem rá, amikor már majdnem kész? A Nosalty-n van egy úgy nevezett bounty szelet 2., ha jól emlékszem valami hasonló, mint a tiéd. Már csináltam olyat, de a puding miatt a tűpróba nem lehetséges, gondolom ez is ilyen, ezért kérdezném, hogy mennyi ideig kell sütni? Féltem a másik tortánál is, mert szoptatok és nem akarom, hogy nyers maradjon. Így inkább túl sütöttem, de száraz lett egy kicsit.
Köszi előre is!
Csilli

Legfrissebb cikkek

Maradék rizs? Jöhet!
Maradék rizs? Jöhet!
Megmaradt a rizottó, és valami újra vágysz? Most megmutatjuk, hogyan készíts belőle csodás olasz panírozott golyókat!
Ízes töltött tojás a régmúltból
Ízes töltött tojás a régmúltból
Milyenek voltak az étkezési szokások a 19. század derekán? Mit és hogyan ettek az akkori emberek? Főztünk egy korabeli előételt.  
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Tengeri harapnivalók Horvátországból
Hamburger, hot-dog, pizza, gyros és szendvics hidegen vagy melegen. Ezeket esszük mi leggyakrabban, ha street food-ra vágyunk. De mit esznek a horvátok a tenger mellett?
Hajdina a spájzban
Hajdina a spájzban
A kiegyensúlyozott étrend egyik alappillére a változatosság, érdemes nyitottnak lenni, új alapanyagokat kipróbálni. Ezúttal a hajdina felhasználására adok 10 tuti tippet!
1361