Pudingos keksz Katharosz konyhájából recept

Pudingos keksz Katharosz konyhájából
Pudingos keksz Katharosz konyhájából
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, mutatós rágcsálni való.

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes keksz
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

pudingos tallér, rácsos korong, édes keksz
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint, porcukrot és vaníliát kikeverjük, majd összedolgozzuk a liszttel.
  2. Ezután három részre osztjuk, és beledolgozzuk a pudingport. Majd a három gombóc tésztát lefedjük, és kb. 1 órára hidegre tesszük.
  3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, majd az egyik gombóc tésztát elővesszük, és 11 grammos kis golyókat formálunk belőle, ezután egy villa segítségével kissé ellapítva mintát nyomunk a tetejére.
  4. Majd a tepsibe rakjuk kissé távol egymástól, és kb. 15 perc alatt megsütjük.
  5. A másik két gombóccal is így járunk el. Vigyázzunk, nehogy kiszáradjon, amikor az alja kezd színeződni, akkor már készen is van. Jó tanács: az összes tésztát előre nem érdemes kivenni a hűtőből, mert túlságosan meglágyul és szétterül a sütésnél.
  • sütési hőfok: 180°C
  • költség: 700 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 41
össznézettség: 15 333
elküldve: 9
receptkönyvben: 273
elkészítve: 28/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
424 recept

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vabek
vabek v, 2017-11-05 14:39

Kedves Katharosz! Nagyon tetszik ez a recept és az szeretném kérdezni, hogy ezt meg lehet csinálni szilikon sütőformában? Elég híg ahhoz a tészta, hogy belesimuljon a mintákba? Vagy összeáll a gyúrásnál? Köszönöm, ha válaszol!

katharosz
Katharosz / katharosz v, 2017-11-05 16:45

Szia, ez nem híg állagú tészta, kézzel jól formálható, én villával szoktam mintát nyomni a tetejére, ezután a sütés alatt is megtartja a formáját. A szilikon formákat én nem szeretem.
Üdv.
Kati

Titatrilla
Titalilla / Titatrilla k, 2015-02-10 12:05

Szia! Engem az érdekelne, hogy ha szaggatóval kiszúrom, akkor mennyire tartja meg a formáját? Húsvétra szeretnék nyuszi, csibe stb. ilyesmi formákat kiszaggatni. :) Vaníliás és epres pudingporral csinálnám.

katharosz
Katharosz / katharosz k, 2015-02-10 20:34

Szia, szerintem elég formatartó lesz, mivel így is megtartotta a formáját és a mintáját is.
Üdv.Kati

zsiz
zsiz v, 2014-12-14 21:40

Köszönöm a receptet, nekünk is ízlett. Nekem kevés bele a 15 dkg cukor, én biztosan 20, de inkább 25 dkg-mal fogom csinálni a jövőben. A csokis pudingpor helyett tiramisusat tettem bele, nagyon finom, lágy kávé ízt adott neki. :)

somod
somod szo, 2014-09-20 14:37

Köszönöm megsütöttem nagyon finom lett,és hozzá durum lisztet használtam.Nem volt csokipudingom itthon csokiöntet port raktam bele !

K_Atica01
Katica / K_Atica01 h, 2013-08-19 08:00

Elkészítettem,de mivel nem volt itthon csak főzős pudingporom,azt tettem bele. Nagyon jól remekelt,egy igazán könnyű vajas keksz lett belőle. CSODÁLATOS!!!...GRATULÁLOK a recepthez. KÖSZÖNÖM.

Negra
Negra sze, 2013-02-13 13:37

Azt hittem, már pudingkrémes, elég megtévesztő ez az elnevezés.

1297