r
Nosalty Logó

Pudingos epertorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mtina
Pudingos epertorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Piskótatészta

Töltelék

Összesen 116 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    895.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    269 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    323 mg
  • Nátrium
    264 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    83 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    29 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    259 micro
Összesen 243 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.4 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    1080 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5374.7 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    123 mg
  • Kálcium
    1611 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    1583 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    212.4 g
  • Cukor
    90 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    498.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    174 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    229 micro
  • Kolin:
    880 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    29 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1551 micro
Összesen 1466 kcal
  • 7% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    432.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    156 mg
  • Nátrium
    127 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    125 micro
Összesen 116 kcal

Hozzávalók

Piskótatészta

Töltelék

Elkészítés

Piskótatészta

  1. Szétválasztjuk a tojásokat, a sárgáját egy kisebb, a fehérjét egy nagyobb (zsírmentes) tálba tesszük, mert utóbbi lesz az, amiben végül az egész piskótalapot összekeverjük majd.
  2. A tojásfehérjét a sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgájához adjuk a nádcukrot és a vaníliás cukrot, majd az egészet habosra keverjük kézi mixerrel.
  4. Összekeverjük a lisztet és a sütőport, majd a keveréket kanalanként hozzákeverjük a tojássárgájás masszához. Végül óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot.
  5. A tésztát sütőpapírral bélelt (a papírtól szép csipkés lesz a torta széle) tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg a tészta teteje szép aranybarna nem lesz. Közben a sütőajtót ne nyitogassuk, nehogy a piskótatészta összeessen.
  6. Amikor a tészta megsült, kivesszük a sütőből, levesszük róla a sütőformát, és hagyjuk picit hűlni. Mikor már kihűlt, levesszük az aljáról a sütőpapírt (ha nem akar lejönni, töröljük át a sütőpapírt nedves konyharuhával), és óvatosan keresztben szeljük.

Töltelék

  1. Felmelegítjük a 4 dl tejet, belekeverjük a nádcukrot, majd hozzáöntjük a kevés tejjel előre kikevert pudingport. Mikor már besűrűsödött, elzárjuk alatta a gázt, és belereszeljük a citromhéjat. Megvárjuk, míg kihűl, de közben időnként megkeverjük, hogy ne bőrösödjön meg.
  2. Megmossuk és lecsumázzuk az epret, majd felszeleteljük.
  3. A kihűlt pudingot a torta alsó lapjára kenjük úgy, hogy a közepén kicsit több, a szélén kevesebb legyen a krém (így nem buggyan majd ki, amikor szeleteljük). Erre fektetjük szépen körbe-körbe a felszeletelt epret.
  4. Ráhelyezzük a tortalap tetejét, majd a kész tortát egy órán keresztül a hűtőben pihentetjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25-30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 54
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5180
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 30.

Ajánló

Nádcukor helyett nyugodtan lehet rendes cukrot is használni, én azért nem teszem, mert a jó minőségű eper önmagában is nagyon édes. A citromhéj elhagyható, viszont kihozza az eper ízét, én az eperturmixba is rakok mindig egy kis citromlét. A sütőformát lehet vajazni, lisztezni is a hagyományos módon, de tapasztalatom szerint a piskóta ilyenkor könnyebben szétesik, mikor kivesszük a tortaformából.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Megjött az eperszezon, és arra gondoltam, csinálok valami gyors és egyszerű epres finomságot. Ez lett belőle :)

Hozzávalók

Piskótatészta

Töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?