r
Nosalty Logó

Pudingos-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Pudingos-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krémhez

Tetejére

Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krémhez

Tetejére

Összesen 4799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krémhez

Tetejére

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1712 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 4799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Először a krémet készítjük el.
  2. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és az olajat kis mennyiségben adagolva (1-es fokozat).
  3. Végül beleforgatjuk a liszt, sütőpor és dió keverékét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 12-13 perc alatt megsütjük.

Krémhez

  1. 3 dl tejet felteszünk forrni.
  2. A tojások sárgáját a pudinggal és a maradék tejjel simára kavarjuk, hozzáöntjük a forró tejhez, és állandó kavarással besűrítjük. A vaníliát és a cukrot a legvégén adjuk hozzá, hogy ne ragadjon oda a krém.
  3. Amikor a cukor teljesen felolvadt, levesszük a lángról, ha már nem forró, belekavarjuk a tejfölt, és kihűtjük annyira, hogy még kenhető legyen.

Tetejére

  1. Ha kihűlt a tészta, a krémet rákenjük, tejszínhabbal vagy olvasztott csokival bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 20308
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos-diós szelet
Csiki Piroska 230 recept

A képen látható sütin én a krémet két rétegben tettem, közéje vékony rétegben ribizlikocsonyát kentem. Készíthetjük úgy is, hogy a lapot elvágjuk, így két lap és két réteg krém lesz. A hab vagy a csoki mindenképpen a krémre kerül. Dió helyett mákkal is készíthetjük, én most a tészta  felébe diót, a másik felébe mákot tettem. Így is, úgy is finom.

Hozzávalók

Tészta

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

8 szemkápráztató szobanövény, ami hipp-hopp hatalmasra nő

Nem kell profinak lenned a kertészkedésben, és nem kell díjnyertes szobanövény-kollekcióval rendelkezned ahhoz, hogy életben tudd tartani a növényeidet. Szerencsére számos olyan fajta létezik, amely nem igényel szigorú gondozási tervet. Sőt, egy kis odafigyelés is elegendő nekik, hogy hipp-hopp megnőjenek!

Nosalty

További cikkek