r
Nosalty Logó

Pudingos diós kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Angie-30
Pudingos diós kalács
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelék

lekenni

Összesen 1095 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelék

lekenni

Összesen 6559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír

a tésztához

a töltelék

lekenni

Összesen 301 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.3 g

Zsír

  • Összesen
    47.4 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    811.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    57 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    86 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    140.2 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    35 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 1095 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    151.7 g

Zsír

  • Összesen
    284.3 g
  • Telített zsírsav
    84 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    93 g
  • Koleszterin
    388 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4866.5 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    343 mg
  • Kálcium
    1265 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    518 mg
  • Foszfor
    2202 mg
  • Nátrium
    486 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    841.3 g
  • Cukor
    92 mg
  • Élelmi rost
    38 mg

VÍZ

  • Összesen
    621.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    203 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    753 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    419 micro
Összesen 6559 kcal
  • 8% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 33% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.9 g

Zsír

  • Összesen
    13 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    222.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    58 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    101 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    10 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    19 micro
Összesen 301 kcal

Hozzávalók

a tésztához

a töltelék

lekenni

Elkészítés

a tésztához

  1. Egy kis tálba belemorzsoljuk az élesztőt, hozzáadunk 1 kk cukrot és 1-2 ek lisztet, majd egy kevés langyos joghurtot, és kb. 10 percig állni hagyjuk.
  2. Egy keverőtálba beleöntjük a maradék liszt felét, az élesztőt, a zsírt, a többi cukrot, sót, a maradék joghurtot, és jól eldolgozzuk.
  3. A maradék lisztet apránként adagoljuk hozzá.
  4. 45-60 percet állni hagyjuk.

a töltelék

  1. A pudingport elkészítjük az utasítás szerint.
  2. A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, majd egyenként hármat elnyújtunk, megkenjük pudinggal, megszórjuk dióval (én nem tettem cukrot, aki szereti édesebben, tegyen ízlés szerint), majd szorosan feltekerjük.
  3. A rudakat összefonjuk, mint egy copfot, és olajjal vagy zsírral kikent tepsibe tepsibe rakjuk (a maradék 3-at is így készítjük el).

lekenni

  1. Tojással megkenjük a tetejét, és 200 fokon megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 37
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2345
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 25.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Angie-30 355 recept

Vasárnapi süti, szerettem volna valami diósat, kicsit másképp, ez sikerült. Nekem megrepedezett a teteje, lehet vékonyra nyújtottam? Gondolom lehet, nem sikerült szépre, de kiadós és finom.

Hozzávalók

a tésztához

a töltelék

lekenni

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?