Puding mikróban recept

Puding mikróban
Puding mikróban
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta sógornőm megosztotta velem a puding készítésének ezt a módját, azóta csak így készítem. Sokkal egyszerűbb, mint a tűzhelyen való pudingfőzés, és a kész puding állaga is krémesebb szerintem. Szóval érdemes kipróbálni (és rászokni). :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az így elkészült pudingot sütemények készítéséhez is felhasználhatjuk, de önmagában is remek desszert.
Megjegyzés:
Dr. Oetker pudingporokkal tökéletesen működik a mikrós elkészítési mód, más márkákkal nem próbáltam.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vega
adag: 2 főre
kalória: átlagos
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puding egyszerűen, puding a mikróból

elkészítés

  1. Válasszunk egy kb. 10-12 cm magas mikrózható tálat, mert a puding a készítés során emelkedni fog. Kanalazzuk a tálba a cukrot, majd keverjük hozzá a pudingport. A 0,5 l tejből öntsük fel egy kevéssel, és keverjük simára.
  2. Ezután öntsük hozzá az összes tejet, és keverjük össze.
  3. A mikrohullámú sütőt állítsuk a legmagasabb fokozatra, az időkapcsolót tekerjük 5 percre, tegyük be a tálat, és indulhat a mikrós pudingfőzés.
  4. Félidőben (2,5 perc elteltével) egyszer vegyük ki a tálat, egy kanállal keverjük át a szélén már sűrűsödni kezdő pudingot, aztán folytassuk a mikrózást, amíg az idő le nem telik.
  5. A mikróból kivéve a kész pudingot többször keverjük át miközben hűl, hogy a teteje ne bőrösödjön. 
  6. Kistálakba kanalazva tegyük a hűtőszekrénybe 1-2 órára.
  7. Fogyasztás előtt gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 20 768
elküldve: 1
receptkönyben: 295
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (13)

rgzsofi
rgzsofiv, 2013-05-26 18:36

Másodjára nekem is nagyon jó lett! :D
Először azt hiszem túl sokszor kevertem át és végül nem állt össze. Azért is írom le, hogy más amatőrök ne essenek bele ebbe a hibába.

Artemisz
Artemiszp, 2013-02-01 01:17

Csatlakozom az előttem szólóhoz!

A legolcsóbb p.porból csináltam, kifogástalan!

tyukrozi
tyukrozics, 2012-05-24 15:05

Hihetelen jó!!! Őszíntén nem hittem benne még 2,5percnél sem, de tényleg finom krémes puding lett.
köszönöm! :)

Erikiri
Erikiriv, 2012-02-12 17:03

Zseniális megoldás - köszönöm! És külön köszönet a mikrós rizsért! Üdv Kriszta

Easter
Easterszo, 2010-08-21 15:07

Szerintem nagyon jó,főleg hogy gyors,bár én 5 percen belül 3-szor kevertem meg hogy sima legyen,mert a 2 kevésnek bizonyult..:D

Xevronixussor
Xevronixussorcs, 2010-07-15 10:41

Aki kifejezetten szereti, ha a teteje megbőrösödik, az a mikróból kivéve ne keverje át a kész pudingot többször miközben hűl?

iceflower
iceflowercs, 2010-07-15 11:26

Persze! Ha úgy szereted, hogy bőrös a teteje, akkor ne keverd át, csak vedd ki a mikróból, és hagyd kihűlni.

Miggy
Miggyp, 2010-07-09 20:19

Már régóta így csinálom a pudingot, rájöttem a mikrónak erre a titkára is. Mint ahogyan a rizst is évek óta minden gond nélkül mikróban készítem el... Tényleg szuper jó lesz így a puding és nem sül le egyáltalán /gázon néha sikerült lekapatni/.

levendula15
levendula15cs, 2010-09-09 23:40

A mikrós rizs hogyan készül? "egyke" létem nagy örömforrása a mikro, főként, h csak időm nem szokott lenni. Megtanulnám a gyors köret eme formáját!

Miggy
Miggyp, 2010-09-10 19:01

Kedves Levendula15!
A mikrós rizs nagyon egyszerű, mindent egyszerre kell beletenni.
Az énáltalam készített mennyiséggel írom le, és arányosan csökkentendő.
Fél kiló rizst megmosok, majd jénai tálba teszem. Amennyi a rizs mennyisége, ugyanannyi forró vizet engedek rá /a tálban ránézve fele rizs, fele víz/. Teszek bele kb. 4 evőkanál étolajat, ízlés szerint sót és egy kis fej vöröshagymát egyben. Fedőt rá és mehet a mikróba, 10 percig teljes fokozaton /850W/, majd 20 percig 30%-on párolom. Utána kidobom a hagymát belőle, jól átkeverem, hogy ne álljon össze. Kész! Remélem, segítettem.

nyughatatlan8
nyughatatlan8p, 2010-07-09 11:42

Kedves iceflower és mindenki!Valóban ez a legjobb pudingfőzési módszer.Süti krémek alapjául szolgáló pudingoknál is így főzöm.Ha nagyobb a mennyiség,akkor 2 percenként kinyitom a mikrót és megkeverem,nehogy "nokedlis"legyen.Egyébként mindenféle márkájú pudiggal ugyanaz az eredmény.Köszi,hogy feltetted.Én a Madártej szeletnél a hsz.-ben említettem ezt a módszert.Üdv.:Éva

Legfrissebb cikkek

Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
Felejtsük el a plusz zsiradékot!
A MAGGI új termékeivel plusz zsiradék hozzáadása nélkül omlós, szaftos csirkecombokat, tíz perc alatt pedig akár csirke steaket is készíthetünk. (x)
303