Puding mikróban recept

1 adag
303
kcal
Puding mikróban
Puding mikróban
receptkönyvben hozzászólások (20)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta sógornőm megosztotta velem a puding készítésének ezt a módját, azóta csak így készítem. Sokkal egyszerűbb, mint a tűzhelyen való pudingfőzés, és a kész puding állaga is krémesebb szerintem. Szóval érdemes kipróbálni (és rászokni). :)

hozzávalók / 2 adag

ajánlat

Az így elkészült pudingot sütemények készítéséhez is felhasználhatjuk, de önmagában is remek desszert.
Megjegyzés:
Dr. Oetker pudingporokkal tökéletesen működik a mikrós elkészítési mód, más márkákkal nem próbáltam.

alapanyagok

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puding egyszerűen, puding a mikróból
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Válasszunk egy kb. 10-12 cm magas mikrózható tálat, mert a puding a készítés során emelkedni fog. Kanalazzuk a tálba a cukrot, majd keverjük hozzá a pudingport. A 0,5 l tejből öntsük fel egy kevéssel, és keverjük simára.
  2. Ezután öntsük hozzá az összes tejet, és keverjük össze.
  3. A mikrohullámú sütőt állítsuk a legmagasabb fokozatra, az időkapcsolót tekerjük 5 percre, tegyük be a tálat, és indulhat a mikrós pudingfőzés.
  4. Félidőben (2,5 perc elteltével) egyszer vegyük ki a tálat, egy kanállal keverjük át a szélén már sűrűsödni kezdő pudingot, aztán folytassuk a mikrózást, amíg az idő le nem telik.
  5. A mikróból kivéve a kész pudingot többször keverjük át miközben hűl, hogy a teteje ne bőrösödjön. 
  6. Kistálakba kanalazva tegyük a hűtőszekrénybe 1-2 órára.
  7. Fogyasztás előtt gyümölcsökkel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.

statisztika

beküldve:
nézettség: 22 678
elküldve: 1
receptkönyben: 316
elkészítve: 18/24
Facebookon megjelent: -

szakács

iceflower

Mióta szakács: 2010.05.21.
93 recept

Hozzászólások (20)

Riel
Rielh, 2014-09-15 14:59

Szia!
Nekem nem sűrűsödött be. Így kénytelen voltam tűzhelyen befejezni. Szerinted, ha visszatettem volna mikróba, akkor ott is jó lett volna? Csak az én mikrómnak több idő kell?

Mategm
Mategmp, 2014-04-25 18:37

Sziasztok! Pasi vagyok, így álljatok a kérdésemhez :)
Lidl vaníliás puding porral próbáltam ki. Feleztem az adagot, mert csak annyi tejem volt itthon, viszont sikerült pontosan felezni.
Azonban a kész puding nekem egy kicsit túl sűrű. Mit tegyek, hogy egy kicsit hígabb legyen?

iceflower
iceflowerk, 2014-04-29 12:45

Kedves Mategm!

Lehet, hogy már elkéstem a válasszal, de ha túl sűrűnek találod az elkészült pudingot, akkor végül még egy kis tejjel lehet higítani. Mivel te azt írtad, hogy nem volt otthon több tejed, ezért talán egy kevés margarin is megfelel erre a célra, ha a még meleg pudinghoz kevered.
Üdv. Iceflower

Mategm
Mategmk, 2014-04-29 19:17

Köszi, de a sűrűséget csak a hűtőből kivéve vettem rajta észre. Finom volt, de kicsit kemény és laktató. Ennél szeretném könnyedebre. A mikróból kivéve jó illata volt, szép színe és nagyon jó állaga. Simán, könnyen tudtam keverni, de nem folyt. Beraktam a hűtőbe és este amikor kivettem, hogy megkóstóljam akkor lepődtem meg, hogy erősen kell belenyomni a kanalat, nem olyan puha mint a bolti. Ezért kérdezem, mit ronthattam el vagy másként?
Köszönöm!

iceflower
iceflowersze, 2014-04-30 18:41

Az otthon készített pudingnak szerintem sosem lesz olyan az állaga, mint a boltinak, mert ha megnézed egy bolti puding összetételét, akkor abban egyéb összetevők is szerepelnek. Míg az otthoniban csak pudingpor, cukor és tej van. A boltiban pedig a tej egy részét vízzel helyettesítik, mert az olcsóbb...
Ha viszont az előzőnél hígabb-lágyabb pudingot szeretnél legközelebb, akkor mindenképpen a tej mennyiségén változtass. 1 csomaghoz 6dl tejet, vagy fél csomaghoz 3dl tejet tegyél.
Üdv: iceflower

Mategm
Mategmsze, 2014-04-30 18:46

Nagyon köszönöm a segítséged és tapasztalatod megosztását kedves iceflower!
Másodszorra már több tejet adtam hozzá, hangyányit könnyebb, nagyobb lett a mennyiség is és tudom, gyakorlat teszi a mestert :)

iceflower
iceflowersze, 2014-04-30 19:24

Nagyon szívesen. További jó főzöcskézést kívánok neked. És valóban: a gyakorlat teszi a mestert. :)
Üdv: iceflower

rgzsofi
rgzsofiv, 2013-05-26 18:36

Másodjára nekem is nagyon jó lett! :D
Először azt hiszem túl sokszor kevertem át és végül nem állt össze. Azért is írom le, hogy más amatőrök ne essenek bele ebbe a hibába.

Artemisz
Artemiszp, 2013-02-01 01:17

Csatlakozom az előttem szólóhoz!

A legolcsóbb p.porból csináltam, kifogástalan!

tyukrozi
tyukrozics, 2012-05-24 15:05

Hihetelen jó!!! Őszíntén nem hittem benne még 2,5percnél sem, de tényleg finom krémes puding lett.
köszönöm! :)

Erikiri
Erikiriv, 2012-02-12 17:03

Zseniális megoldás - köszönöm! És külön köszönet a mikrós rizsért! Üdv Kriszta

Easter
Easterszo, 2010-08-21 15:07

Szerintem nagyon jó,főleg hogy gyors,bár én 5 percen belül 3-szor kevertem meg hogy sima legyen,mert a 2 kevésnek bizonyult..:D

Xevronixussor
Xevronixussorcs, 2010-07-15 10:41

Aki kifejezetten szereti, ha a teteje megbőrösödik, az a mikróból kivéve ne keverje át a kész pudingot többször miközben hűl?

iceflower
iceflowercs, 2010-07-15 11:26

Persze! Ha úgy szereted, hogy bőrös a teteje, akkor ne keverd át, csak vedd ki a mikróból, és hagyd kihűlni.

Miggy
Miggyp, 2010-07-09 20:19

Már régóta így csinálom a pudingot, rájöttem a mikrónak erre a titkára is. Mint ahogyan a rizst is évek óta minden gond nélkül mikróban készítem el... Tényleg szuper jó lesz így a puding és nem sül le egyáltalán /gázon néha sikerült lekapatni/.

levendula15
levendula15cs, 2010-09-09 23:40

A mikrós rizs hogyan készül? "egyke" létem nagy örömforrása a mikro, főként, h csak időm nem szokott lenni. Megtanulnám a gyors köret eme formáját!

Miggy
Miggyp, 2010-09-10 19:01

Kedves Levendula15!
A mikrós rizs nagyon egyszerű, mindent egyszerre kell beletenni.
Az énáltalam készített mennyiséggel írom le, és arányosan csökkentendő.
Fél kiló rizst megmosok, majd jénai tálba teszem. Amennyi a rizs mennyisége, ugyanannyi forró vizet engedek rá /a tálban ránézve fele rizs, fele víz/. Teszek bele kb. 4 evőkanál étolajat, ízlés szerint sót és egy kis fej vöröshagymát egyben. Fedőt rá és mehet a mikróba, 10 percig teljes fokozaton /850W/, majd 20 percig 30%-on párolom. Utána kidobom a hagymát belőle, jól átkeverem, hogy ne álljon össze. Kész! Remélem, segítettem.

nyughatatlan8
nyughatatlan8p, 2010-07-09 11:42

Kedves iceflower és mindenki!Valóban ez a legjobb pudingfőzési módszer.Süti krémek alapjául szolgáló pudingoknál is így főzöm.Ha nagyobb a mennyiség,akkor 2 percenként kinyitom a mikrót és megkeverem,nehogy "nokedlis"legyen.Egyébként mindenféle márkájú pudiggal ugyanaz az eredmény.Köszi,hogy feltetted.Én a Madártej szeletnél a hsz.-ben említettem ezt a módszert.Üdv.:Éva

Legfrissebb cikkek

Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
Egy elfelejtett klasszikus: orosz krémtorta
A rendes somlói cukrászdai beszerzése majdhogynem lehetetlen. Ennél már csak egy dolog nehezebb: igazi orosz krémtortát felhajtani. Úgyhogy inkább készítsétek el otthon!
Top 10 csirkés recept 200 kalória alatt
Top 10 csirkés recept 200 kalória alatt
Csirkehús - könnyen hozzáférhető, változatosan elkészíthető, alacsony kalóriatartalmú alapanyag, nem véletlenül a kedvencetek. Íme 10 recept adagonként 200 kalória alatt!
TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!
303