r
Nosalty Logó

Provence-i sárgabaracktorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nyuszikutya
Provence-i sárgabaracktorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 1024 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 4095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Összesen 277 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    58.6 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    235 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    244 mg
  • Nátrium
    136 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    113.6 g
  • Cukor
    52 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    165.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    584 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    442 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    1625 micro
  • β-crypt
    148 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 1024 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    62.6 g

Zsír

  • Összesen
    234.4 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    78 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    938 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2354.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    133 mg
  • Kálcium
    407 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    274 mg
  • Foszfor
    976 mg
  • Nátrium
    544 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    454.4 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    663 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2336 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    56 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    434 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1768 micro
  • α-karotin
    114 micro
  • β-karotin
    6500 micro
  • β-crypt
    591 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1013 micro
Összesen 4095 kcal
  • 5% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    15.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    159.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    66 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    158 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    120 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    439 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A hideg vajat a liszttel elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a tojássárgáját, a cukrot és a sót.
  3. Összegyúrjuk, ha szükséges, kevés tejet adunk hozzá. (Nekem összeállt tej nélkül is.) Folpackba csomagolva hűtőszekrénybe tesszük 1 órára.
  4. A piteformát kibéleljük a tésztával, majd sütőbabbal vagy szárazbabbal vakon elősütjük 15 percig.

Hozzávalók a töltelékhez

  1. A sárgabarackokat félbevágjuk, kimagozzuk.
  2. A tejszínt a tojással, a vanília kivonattal és a cukorral elkeverjük.
  3. A barackokat lefele fordítva szorosan egymás mellé, az elősütött tésztára rakjuk.
  4. Ráöntjük a tejszínes keveréket, és megsütjük. Ha szükséges, a pite szélét alufóliával letakarjuk, hogy ne égjen meg a tészta.
  5. 20 perc sütés után megszórjuk a durvára vágott mandulával, és még 10 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Tepsi mérete: 27
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 72
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4202
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 12.

Ajánló

Más egyéb gyümölccsel is finom pite!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i sárgabaracktorta
Nyuszikutya 51 recept

Van egy süteményes könyvem a világ 100 legjobb receptjével. Franciaországnál ezt találtam, s most a sárgabarack szezonban kipróbáltam. A ropogós, vajas omlós tészta a vaníliás ízű krémben, puhára sült gyümölccsel remek párost alkot. A  pirított mandula pedig megkoronázza ezt a finom pitét :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Mikor ébreszt fel a kávé, és mikor a matcha?

Óriás népszerűségnek örvend az utóbbi években a matcha, egyre többen választják a zöld, krémes koffeines italt kávé helyett/mellett. Na de vajon mikor érdemes az egyiket, és mikor a másikat innunk? Melyik mikor a leghatékonyabb élénkítő hatását tekintve?

Nosalty

További cikkek