Provence-i nyúl recept

1 adag
563
kcal
Provence-i nyúl
Provence-i nyúl
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja konyhában volt ez a recept, kicsit változtattam rajta.

hozzávalók / 4 adag

ezt olvastad már?

ajánlat

Tört krumplival nagyon finom.

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

provence-i tepsifüles, zöldségekkel sült nyúlcomb, fehérborban párolt nyúlpecsenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olívaolajat és a vajat felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát megprirítjuk, utána beletesszük egy tepsibe.
  3. A félkarikákra felvágott lilahagymát és a felkockázott fokhagymát megpirítjuk a húshoz használt olajban.
  4. Felöntjük borral, majd beletesszük a keményítőt vagy a lisztet, és 10 percig főzzük, majd sózzuk, és rozmaringgal ízesítjük, utána ráöntjük a húsra. (Ha van friss rozmaring, akkor azt a tepsibe tegyük, és a hússal együtt kell sütni.)
  5. Letakarjuk fémfóliával, és 200 fokon 40 percig sütjük sütőben a húst. Utána vegyük le a fóliát, tegyük bele az olajbogyót és a félbe vagy negyedbe vágott paradicsomokat, és süssük még további 30 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 403
elküldve: 5
receptkönyben: 88
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sisi

Mióta szakács: 2010.07.10.
4 recept

Hozzászólások (1)

Zsada
Zsadacs, 2013-12-26 21:28

Mi vadnyúlból csináltuk és ezzel a sütési fokkal/idővel nagyon kiszáradt sajnos de ezt leszámítva finom volt.

Legfrissebb cikkek

17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
17 trükk, ami megváltoztatja az életed!
Ha nem is változtatja meg, de hogy megkönnyíti, az egyszer biztos. Következzenek a pofonegyszerű, azonban annál hasznosabb praktikák!
Almavaj, ami nem vaj
Almavaj, ami nem vaj
Almavajnak hívják, de mégsem vaj, mi az? Nem találós kérdés, pusztán egy jó magyar elnevezés hiánya.
563