Provence-i nyúl recept

Provence-i nyúl
Provence-i nyúl
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja konyhában volt ez a recept, kicsit változtattam rajta.

hozzávalók / 4 adag

  • 50 dkg nyúlcomb
  • 6 ek olívaolaj
  • 2 ek vaj
  • 3 fej lilahagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 3 dl száraz fehérbor
  • 1 tk keményítő vagy liszt
  • 1 csokor rozmaring (én 1 tk-val szórtam az öntetbe, úgyis finom volt)
  • 3 kisebb paradicsom
  • 14 dkg magozott fekete olajbogyó

ajánlat

Tört krumplival nagyon finom.

receptjellemzők

fogyókúra: 90 napos diéta - fehérjenap, Atkins diéta, AB0 diéta – B vércsoport
konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

provence-i tepsifüles, zöldségekkel sült nyúlcomb, fehérborban párolt nyúlpecsenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olívaolajat és a vajat felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát megprirítjuk, utána beletesszük egy tepsibe.
  3. A félkarikákra felvágott lilahagymát és a felkockázott fokhagymát megpirítjuk a húshoz használt olajban.
  4. Felöntjük borral, majd beletesszük a keményítőt vagy a lisztet, és 10 percig főzzük, majd sózzuk, és rozmaringgal ízesítjük, utána ráöntjük a húsra. (Ha van friss rozmaring, akkor azt a tepsibe tegyük, és a hússal együtt kell sütni.)
  5. Letakarjuk fémfóliával, és 200 fokon 40 percig sütjük sütőben a húst. Utána vegyük le a fóliát, tegyük bele az olajbogyót és a félbe vagy negyedbe vágott paradicsomokat, és süssük még további 30 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 4 853
elküldve: 5
receptkönyben: 82
elkészítve: 5/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Sisi

Mióta szakács: 2010.07.10.
4 recept

Hozzászólások (1)

Zsada
Zsadacs, 2013-12-26 21:28

Mi vadnyúlból csináltuk és ezzel a sütési fokkal/idővel nagyon kiszáradt sajnos de ezt leszámítva finom volt.

Legfrissebb cikkek

Köles - gluténmentes és finom!
Köles - gluténmentes és finom!
Végre egy tisztességes menza a városban, és az már csak bónusz, hogy minden egyes ételük 100%-ig gluténmentes!
A hét szakácsa: Azila
A hét szakácsa: Azila
Eheti kiemelt szakácsunk Aliz, aki gyermekkorában nagymamájától leshette el a sütés-főzés fortélyait. Sokáig élt külföldön, így más nemzetek étkeivel is megismerkedett.