Provence-i nyúl recept

1 adag
563
kcal
Provence-i nyúl
Provence-i nyúl
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Nők Lapja konyhában volt ez a recept, kicsit változtattam rajta.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tört krumplival nagyon finom.

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

provence-i tepsifüles, zöldségekkel sült nyúlcomb, fehérborban párolt nyúlpecsenye
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, sózzuk, borsozzuk.
  2. Az olívaolajat és a vajat felforrósítjuk, és a hús mindkét oldalát megprirítjuk, utána beletesszük egy tepsibe.
  3. A félkarikákra felvágott lilahagymát és a felkockázott fokhagymát megpirítjuk a húshoz használt olajban.
  4. Felöntjük borral, majd beletesszük a keményítőt vagy a lisztet, és 10 percig főzzük, majd sózzuk, és rozmaringgal ízesítjük, utána ráöntjük a húsra. (Ha van friss rozmaring, akkor azt a tepsibe tegyük, és a hússal együtt kell sütni.)
  5. Letakarjuk fémfóliával, és 200 fokon 40 percig sütjük sütőben a húst. Utána vegyük le a fóliát, tegyük bele az olajbogyót és a félbe vagy negyedbe vágott paradicsomokat, és süssük még további 30 percig.
  • sütési hőfok: 200°C
  • költség: 2000 Ft
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
nézettség: 5 662
elküldve: 5
receptkönyben: 87
elkészítve: 6/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sisi

Mióta szakács: 2010.07.10.
4 recept

Hozzászólások (1)

Zsada
Zsadacs, 2013-12-26 20:28

Mi vadnyúlból csináltuk és ezzel a sütési fokkal/idővel nagyon kiszáradt sajnos de ezt leszámítva finom volt.

Legfrissebb cikkek

Türelem croissant-t terem
Türelem croissant-t terem
A croissant-készítés nem rövid folyamat, éppen ezért sokan nem is mernek belevágni. A család kedvence vajas csoda viszont bebizonyítja, érdemes az érte hozott erőfeszítésre.
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
A hét szakácsa: Nagymama receptjei
Eheti kiemelt szakácsunk: Nagymama receptjei, alias Julcsi. 19 éves korában érintette meg a gasztronómia szele, azóta kialakította sajátos, "Julcsis" ízvilágát.
Így pakold meg a tányérodat!
Így pakold meg a tányérodat!
Csak úgy záporoznak ránk a jótanácsok: együnk sok zöldséget, gyümölcsöt, fogyasszunk teljes őrlésű gabonaféléket, sovány húsokat. Mindezt egyszerre! De hogyan?
563