r
Nosalty Logó

Provence-i lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Provence-i lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 154 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.2 g

Zsír

  • Összesen
    16.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1073.6 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    483 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    124.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    143 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 377 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.7 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    539 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3220.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    128 mg
  • Foszfor
    696 mg
  • Nátrium
    1448 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    374.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    516 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    115 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    262 micro
  • Kolin:
    414 mg
  • Retinol - A vitamin:
    428 micro
  • α-karotin
    202 micro
  • β-karotin
    950 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    758 micro
Összesen 1130 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.9 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    438.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    113 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    58 micro
  • α-karotin
    28 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    701 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 154 kcal
  • Legnézettebb receptje

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vékony kenyér szeleteket meglocsoljuk a tejjel. Az alaposan kikent tepsibe, vagy tűzálló tálba tesszük.
  2. A paradicsomokat forró vízbe mártjuk, és lehéjazzuk. Ezután felszeleteljük, és a kenyérszeletekre fektetjük, majd sózzuk és borsozzuk. A paradicsom karikákat beborítjuk főtt tojás szeletekkel, és ezt az egészet meghintjük reszelt sajttal.
  3. Előmelegített sütőbe tesszük, és a sajt pirulásáig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 165
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 17311
  • Feltöltés dátuma: 2015. július 15.

Ajánló

A hozzávalók mennyisége a tepsi méretétől függően változhat! Az általam leírt hozzávalók a pitesütő tálra vonatkoznak, ami 24 cm átmérőjű.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i lepény
Lizinka_ 590 recept

Vacsoraételeink egyike. Gyors és finom. A hozzávalók általában minden háztartásban megtalálhatóak. Mivel a hűtőnk "teljesen kiürült", és nem szerettünk volna elmenni bevásárolni, ezért ezt készítettem vacsira éhes családomnak. Minden hozzávaló kéznél volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek