Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Provence-i fűszervajas halfilék

Provence-i fűszervajas halfilék
Provence-i fűszervajas halfilék
90 perc / előkészület: 20 perc sütés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Folyamatosan próbálok újítani. Most saját ízlés szerint megálmodott, fűszervajban sült halat készítettem. A végeredmény nagyon jó lett, kívül ropogósak lettek a liszt miatt, belül finom omlósak maradtak a halfilék. A gumós zöldségeket szándékosan úgy válogattam össze, hogy minél színesebb és édeskés ízű zöldségek legyenek, amit a méz még fokozott.

hozzávalók / 2 adag

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
szezon: bármikor
nehézség: közepes
adag: 2 főre
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres halfilé, tepsis hal, sült halfilék, vajas halfilék, provánszi halfilék, zöldfűszeres halfilék
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket feldaraboljuk. Tepsibe rakjuk, sózzuk, megszórjuk az édesköménnyel és a zsályával. Sütőbe tesszük, és fóliával lefedve kb. 30-40 percig sütjük 180 fokon.
  2. Addig a vajat felolvasztjuk, összekeverjük a fokhagymával, citrommal, petrezselyemmel, provence-i fűszerkeverékkel, sóval és borssal.
  3. A halfiléket egyenként belemártogatjuk a fűszeres vajba, majd a lisztben meghempergetjük.
  4. Egy kisebb méretű tepsibe vagy hőálló jénaitálba egymás mellé fektetjük, a maradék fűszervajat is rálocsoljuk, és a tetejét pirospaprikával megszórjuk.
  5. A zöldségről levesszük a fóliát, meglocsoljuk mézzel, és még pár percig kicsit pirítjuk.
  6. Miután a zöldségek megsültek, a halakat tesszük be a sütőbe, fedő nélkül, 180 fokon 25-30 percre, amíg kicsit kérgesre, ropogósra sül a tetejük.
  7. Sült zöldséggekkel tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 994
elküldve: 2
receptkönyvben: 143
elkészítve: 9/9
Facebookon megjelent: -

szakács

Monique

Mióta szakács: 2013.04.06.
70 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

465
hal 40 dkg
vaj 2 ek
provence-i fűszerkeverék 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint
finomliszt 2 evőkanál
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
édesburgonya 1 db
cékla 1 közepes db
halványító zeller 1 közepes szár
sütőtök 10 dkg
lila hagyma 1 közepes db
méz 1 teáskanál
zsálya 0 ízlés szerint
édesköménymag 0 ízlés szerint
citromlé 1 fél citromból nyert
fehér bors 1 csipet
petrezselyem 1 teáskanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint