r
Nosalty Logó

Provanszi sótésztában sült egész csirke

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Sajtospiritos
Provanszi sótésztában sült egész csirke
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Összesen 985 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Összesen 3937 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Összesen 149 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    65.7 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    25275 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    24491 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    78.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    284.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    189 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    177 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    569 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    644 micro
Összesen 985 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    262.9 g

Zsír

  • Összesen
    168.4 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    37 g
  • Koleszterin
    816 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101099.9 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    325 mg
  • Kálcium
    320 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    355 mg
  • Foszfor
    2095 mg
  • Nátrium
    97963 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    312.8 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1137.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    636 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    109 micro
  • K vitamin:
    756 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    80 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    709 mg
  • Retinol - A vitamin:
    446 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    2274 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2574 micro
Összesen 3937 kcal
  • 14% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3807.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    12 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    3690 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.8 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    27 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    86 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 149 kcal

Hozzávalók

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Elkészítés

Sótészta elkészítése

  1. A tojásfehérjéket pár perc alatt keverjük habosra, majd a többi hozzávalóval keverjük össze. Öntsük bele a sört és a vizet. Kezdjük el összedolgozni a tésztát.
  2. Gyurma állagú tésztát gyúrjunk öt perc alatt, szükség esetén tegyünk még hozzá vizet vagy lisztet.
  3. A kész tésztát szedjük ketté, és nyújtsuk ki őket 1,5-2 cm vastagságú négyzet alakúra.

Csirke sütése

  1. Egy nagyobb tűzálló tál aljára tegyünk sütőpapírt, az egyik tésztalapot helyezzük rá. Nem baj, ha lelóg a szélén, majd fektessük rá a csirkét.
  2. Tegyük a tetejére a felaprított petrezselymet. Takarjuk le a másik tésztalappal. Nem kell szorosan. A széleket hajtsuk vissza, és nyomkodjuk össze. Ha túl sok lenne a tészta, akkor vágjunk le belőle bátran, a lényeg az, hogy teljesen be tudjuk takarni vele a csirkét.
  3. Előmelegített sütőben 2,5-3 órán át 180 C-on süssük. A tésztaburok miatt sok időre lesz szükség, de a végeredmény annyira ízletes, hogy szerintem megéri.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 160 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2140
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 21.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provanszi sótésztában sült egész csirke
Sajtospiritos 57 recept

Ezt a receptet agyagban a legjobb elkészíteni, de megteszi a sótészta is. A recept nehézsége csak az előkészítésben van.

Hozzávalók

Sótészta elkészítése

Csirke sütése

Címlapról ajánljuk

További cikkek