r
Nosalty Logó

Prófétaváró

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Prófétaváró
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 2102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 339 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.6 g

Zsír

  • Összesen
    15.2 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    161 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    90.6 g
  • Cukor
    33 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    69 micro
Összesen 527 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    61 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    317 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1824.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    104 mg
  • Kálcium
    214 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    215 mg
  • Foszfor
    630 mg
  • Nátrium
    643 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    362.3 g
  • Cukor
    132 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    350 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    59 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    195 micro
  • Kolin:
    222 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    81 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    275 micro
Összesen 2102 kcal
  • 7% Fehérje
  • 66% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    9.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    295.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    35 mg
  • Foszfor
    102 mg
  • Nátrium
    104 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.7 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    57 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    56 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    45 micro
Összesen 339 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet egy tálba szitáljuk, mellé szórjuk a szódabikarbónát.
  2. Az élesztőt a langyos tejben megfuttatjuk, a liszthez öntjük a többi hozzávalóval együtt, puha tésztávaá gyúrjuk az egészet.
  3. Fél órán át pihentetjük, majd lisztezett munkafelületen jó vékonyra és téglalap alakúra nyújtjuk.
  4. A baracklekvárt elkeverjük a kakaóval, a tésztára kenjük, szorosan feltekerjük.
  5. Ujjnyi széles csíkokat végunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és készre sütjük őket.
  6. És akkor jön az öröm: a sütőből kivéve azonnal fogyasztható. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 60
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7462
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 18.

Ajánló

Ha a prófétához az ott megadott mennyiséget gyúrjuk be, pont marad kb. 10 kis csigányi prófétavárónk!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mikor a prófétát csináltam, fel kellett hívnom a rokon nagynénit a receptért. Mondta a mennyiségeket, én megcsináltam, és hiába kerestem elő a lehető legnagyobb tepsit a házban, maradt egy csomó tésztám. Meg egy apám, aki mászkált a konyhában, sanda pillantásokat vetve a készülő sütire. Meg ugye azt is tudtam, hogy összes összeérős-soklapos süti nehéz, de nem a lapok kisütése, meg az összerakása, ó nem. A felvágás kivárása, na az nehéz. Úgyhogy fogtam a maradék tésztát, kevertem egy kis baracklekvárt kakaóval, feltekertem és kisütöttem. Így az alaprecept ízvilágával mindenkinek van egy kis nasija, a süti meg nyugodtan érhet :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?