Príma Eszterházy torta recept

Kalória?
Príma Eszterházy torta
Príma Eszterházy torta
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy régi Príma Konyha magazinban találtam. Édesanyám születésnapjára próbáltam ki, hogy tudok-e ilyen tortát sütni! A család szerint süthetek ilyet máskor is... :-)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

ajánlat

A tésztához valókat csak akkor keverjük össze egyszerre, ha légkeveréses sütőnk van, amibe több tepsiben süthetünk egyszerre, mert állás közben a massza összeesik. Ennek híján 5 részletben kell kikeverni a tésztát.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diótorta, ünnepi diótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel meg a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  2. Több tepsit kivajazunk, liszttel behintünk és a masszából 5, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve - vagyis amikor a tészta még forró - késsel elmozdítjuk a helyéről, különben leragad.
  3. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk.
  4. A megsült lapkorongokat egy 23 centi átmérőjű tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerekek legyenek, majd a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
  5. A tetejére a porcukrot a vízzel meg a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a tortára kenjük és mielőtt megdermedne az olvasztott csokival kihúzzuk. A torta oldalához tortadarát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 48 354
elküldve: 12
receptkönyben: 501
elkészítve: 7/15
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillárka

Mióta szakács: 2011.04.27.
7 recept

Hozzászólások (9)

scarlett69
scarlett69 / scarlett69 h, 2012-04-23 17:12

Nagyon szép a torta, csak azt nem értettem sohasem, hogy a krémbe miért kerül pudingpor, amikor a tésztából a tojássárgák kimaradnak...? Én a krémbe "csak" a megmaradt tojássárgákat teszem, pudingot ill. lisztet nem...
Üdv: Scarlett

csillarka
Csillárka / csillarka h, 2012-04-23 21:18

Biztos nagyon finom úgy is a torta, de én nem változtattam azon a recepten, ami alapján elkészítettem! A tojássárgákat én másik sütihez használtam fel

csillarka
Csillárka / csillarka h, 2012-03-12 21:48

A legördítő sávon menj lejjebb és ott meglátod, hogy a cukron kívül még vaj is kell hozzá!
Egyébként 15 dkg cukor és 25 dkg vaj!

Jó sütögetést!

Legfrissebb cikkek

21 konyhai szerkentyű, amik nélkül nincs élet!
21 konyhai szerkentyű, amik nélkül nincs élet!
Jön a tavasz, és vele a régóta várt zsenge zöldségek és gyümölcsök szezonja. Ne bajlódj a nagykéssel a hámozásnál, mindig van segítség! El sem hiszed, hogy mennyire profi!
Karfiolkenyér és brokkolipizza
Karfiolkenyér és brokkolipizza
A konyhai aprítógépben mini darabokra szecskázott karfiolból és brokkoliból fantasztikus finomságokat készíthetünk liszt hozzáadása nélkül is!
654