Príma Eszterházy torta recept

1 adag
653
kcal
Príma Eszterházy torta
Príma Eszterházy torta
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy régi Príma Konyha magazinban találtam. Édesanyám születésnapjára próbáltam ki, hogy tudok-e ilyen tortát sütni! A család szerint süthetek ilyet máskor is... :-)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

ajánlat

A tésztához valókat csak akkor keverjük össze egyszerre, ha légkeveréses sütőnk van, amibe több tepsiben süthetünk egyszerre, mert állás közben a massza összeesik. Ennek híján 5 részletben kell kikeverni a tésztát.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diótorta, ünnepi diótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel meg a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  2. Több tepsit kivajazunk, liszttel behintünk és a masszából 5, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve - vagyis amikor a tészta még forró - késsel elmozdítjuk a helyéről, különben leragad.
  3. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk.
  4. A megsült lapkorongokat egy 23 centi átmérőjű tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerekek legyenek, majd a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
  5. A tetejére a porcukrot a vízzel meg a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a tortára kenjük és mielőtt megdermedne az olvasztott csokival kihúzzuk. A torta oldalához tortadarát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 45 986
elküldve: 12
receptkönyben: 490
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillárka

Mióta szakács: 2011.04.27.
7 recept

Hozzászólások (9)

scarlett69
scarlett69h, 2012-04-23 18:12

Nagyon szép a torta, csak azt nem értettem sohasem, hogy a krémbe miért kerül pudingpor, amikor a tésztából a tojássárgák kimaradnak...? Én a krémbe "csak" a megmaradt tojássárgákat teszem, pudingot ill. lisztet nem...
Üdv: Scarlett

csillarka
csillarkah, 2012-04-23 22:18

Biztos nagyon finom úgy is a torta, de én nem változtattam azon a recepten, ami alapján elkészítettem! A tojássárgákat én másik sütihez használtam fel

csillarka
csillarkah, 2012-03-12 22:48

A legördítő sávon menj lejjebb és ott meglátod, hogy a cukron kívül még vaj is kell hozzá!
Egyébként 15 dkg cukor és 25 dkg vaj!

Jó sütögetést!

periscope
periscopek, 2011-08-02 17:30

Imádom az Eszterházy tortát...nyam nyam....a tiéd gyönyörű! :-))))

olaszneanci
olaszneancik, 2011-08-02 06:57

Kedves Csillárka !
Nagyon szép a tortád, elmentettem. Gratulálok ! Üdv: Anci

Legfrissebb cikkek

Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Igazi őszi májkrém aszalt szilvával
Könnyű nyarat tudhatok magam mögött, ugyanis nem kellett sokat gondolkodnom, mit adjak az unokáknak reggelire vagy uzsonnára, mert csakis májas kencét rendeltek.
7 tápláló étel fejtett babból
7 tápláló étel fejtett babból
A fejtett bab igazi átmeneti ennivaló: a babhüvelyek nyáron megdagadnak, a friss fejtett babot így már ekkor érdemes felhasználni. Jó hír: szárított formában mindig elérhető.
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
Vendégváró falatok 130 kalória alatt
A vendégvárásban szerintem az az egyik legklasszabb dolog, hogy sokféle színes falatkát tálalhatunk, és emellett még vendégeink egészségére is vigyázhatunk.
654