Príma Eszterházy torta recept

1 adag
654
kcal
Príma Eszterházy torta
Príma Eszterházy torta
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet egy régi Príma Konyha magazinban találtam. Édesanyám születésnapjára próbáltam ki, hogy tudok-e ilyen tortát sütni! A család szerint süthetek ilyet máskor is... :-)

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A krémhez

A tetejére

A díszítéshez

ajánlat

A tésztához valókat csak akkor keverjük össze egyszerre, ha légkeveréses sütőnk van, amibe több tepsiben süthetünk egyszerre, mert állás közben a massza összeesik. Ennek híján 5 részletben kell kikeverni a tésztát.

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

diótorta, ünnepi diótorta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben apránként a cukrot is beledolgozzuk. A diót a liszttel meg a fahéjjal összekeverjük, lazán a tojáshabba forgatjuk.
  2. Több tepsit kivajazunk, liszttel behintünk és a masszából 5, egyenként 23 centi átmérőjű kerek lapot kenünk rájuk egyenletesen. Előmelegített sütőben, 16-18 percig sütjük. A sütőből kivéve - vagyis amikor a tészta még forró - késsel elmozdítjuk a helyéről, különben leragad.
  3. A krémhez a pudingport a tojásokkal meg egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a cukorral fölforraljuk, a tojásos masszát beleöntjük, kevergetve 1-2 percig főzzük, ezalatt krémszerűen besűrűsödik. Megvárjuk amíg kihűl, majd apránként a habosra kevert vajhoz adjuk.
  4. A megsült lapkorongokat egy 23 centi átmérőjű tortakarikával kiszúrjuk, hogy szép kerekek legyenek, majd a krémmel úgy rétegezzük, hogy abból a torta oldalára is jusson. Fél órára a hűtőszekrénybe állítjuk.
  5. A tetejére a porcukrot a vízzel meg a tojásfehérjével kevergetve megmelegítjük, a tortára kenjük és mielőtt megdermedne az olvasztott csokival kihúzzuk. A torta oldalához tortadarát tapasztunk, végül rövid időre visszatesszük a hűtőbe.
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 23 cm cm

statisztika

beküldve:
nézettség: 46 653
elküldve: 12
receptkönyben: 490
elkészítve: 6/14
Facebookon megjelent: -

szakács

Csillárka

Mióta szakács: 2011.04.27.
7 recept

Hozzászólások (9)

scarlett69
scarlett69h, 2012-04-23 18:12

Nagyon szép a torta, csak azt nem értettem sohasem, hogy a krémbe miért kerül pudingpor, amikor a tésztából a tojássárgák kimaradnak...? Én a krémbe "csak" a megmaradt tojássárgákat teszem, pudingot ill. lisztet nem...
Üdv: Scarlett

csillarka
csillarkah, 2012-04-23 22:18

Biztos nagyon finom úgy is a torta, de én nem változtattam azon a recepten, ami alapján elkészítettem! A tojássárgákat én másik sütihez használtam fel

csillarka
csillarkah, 2012-03-12 22:48

A legördítő sávon menj lejjebb és ott meglátod, hogy a cukron kívül még vaj is kell hozzá!
Egyébként 15 dkg cukor és 25 dkg vaj!

Jó sütögetést!

periscope
periscopek, 2011-08-02 17:30

Imádom az Eszterházy tortát...nyam nyam....a tiéd gyönyörű! :-))))

olaszneanci
olaszneancik, 2011-08-02 06:57

Kedves Csillárka !
Nagyon szép a tortád, elmentettem. Gratulálok ! Üdv: Anci

Legfrissebb cikkek

TOP 12 recept, ha zárva a közért
TOP 12 recept, ha zárva a közért
Te is elfelejtetted, hogy ma minden zárva lesz, és nem töltötted fel a hűtőt? Sebaj, összeszedtünk egy tucat receptet, amihez mindent megtalálsz otthon a kamrában!
Csiperkegombával az egészségért
Csiperkegombával az egészségért
Magyarországon a gombafogyasztás sajnos igen alacsony, mindösszesen 1-1,5 kg évente fejenként, pedig a gombák élettani hatása igen kedvező. (x)
654