Préselt szelet spárgás újburgonyával recept

Préselt szelet spárgás újburgonyával
Préselt szelet spárgás újburgonyával
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A rántotthús-kedvelők figyelmébe ajánlom ezt a változatot, meg nem mondaná senki, hogy csirkehúsból készült, és ezzel a tavaszi körettel egyszerűen fantasztikus!

hozzávalók / 5 adag

hús

köret

Sütőzsiradék

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rántott darált hús
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kétféle húst kicsontozzuk, majd ledaráljuk, a csontozás után 1 kg lesz a mennyisége. Ezután sózzuk, jól összekeverjük, majd kisebb adagokban beledolgozzuk a reszelt sajtot is.
  2. A kész masszából vizes kézzel kb. 8-9 dkg-os golyókat formálunk, majd lisztezett felületen kb. 1 centiméter vastagságú szeletté lapítjuk.
  3. Ezután mindkét oldalát megforgatjuk a lisztben, felvert sózott tojásban, végül zsemlemorzsában, tehát a szokásos módon panírozzuk az összes szeletet.
  4. A szeletek panírozását csak óvatosan végezzük, nehogy szétessenek a szeletek, célszerű egy lapos eszközzel végezni a panírozást.
  5. A kész szeleteket mérsékelten meleg olajban kisütjük, a felesleges olajat egy papírtörlőn leitatjuk.
  6. Tipp: ez a mennyiség elég nagy adag, de a pepecselés miatt érdemes elkészíteni, mivel panírozás után jól bírja a fagyasztást, felengedés nélkül süthető!
  7. A körethez megtisztítjuk a burgonyát, majd tetszés szerint daraboljuk, a spárgák fás végeit lepattintjuk, majd alapos öblítés után 3-4 cm-es darabokra vágjuk. A fokhagymát darabokra, a sajtot 2 centiméteres kockákra vágjuk.
  8. Egy nagyobb tepsibe terítjük a burgonyát, fokhagymát, összeforgatjuk, sóval, borssal, olívaolajjal, majd 190 fokra előmelegített sütőben sütjük 30 percig.
  9. A sütőből kivéve beleforgatjuk a spárgát és a sajtot, egyenletesen elterítjük, hogy egyformán piruljon a teteje, ezután a sütőbe visszatéve kb. 15-20 percig sütjük. Végül citromlével meglocsolva tálaljuk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 2 120
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Katharosz

Mióta szakács: 2013.01.10.
424 recept

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1506