r
Nosalty Logó

Pöttyös diós kalács ahogy Anett készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pöttyös diós kalács ahogy Anett készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 614 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 4890 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 338 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    30.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    77 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    424.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    52 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.7 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    184 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    99 micro
  • Kolin:
    77 mg
  • Retinol - A vitamin:
    172 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 614 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    103.9 g

Zsír

  • Összesen
    247.1 g
  • Telített zsírsav
    41 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    79 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    112 g
  • Koleszterin
    614 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3398.9 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    224 mg
  • Kálcium
    783 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    400 mg
  • Foszfor
    1531 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    573.8 g
  • Cukor
    139 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    225.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1471 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    127 micro
  • K vitamin:
    147 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    789 micro
  • Kolin:
    619 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1378 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    969 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    786 micro
Összesen 4890 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 50% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 19% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    54 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    106 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.8 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    55 micro
Összesen 338 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A töltelékhez felforraljuk a tejet a cukorral, a margarinnal, hozzáadjuk a diót és a zsemlemorzsát. 2 percig főzzük, elkeverjük a vaníliás cukorral, fahéjjal. Aki szereti, tehet bele 1/2 dl rumban megáztatott mazsolát is.
  2. A tésztát összegyúrjuk az élesztővel megfuttatott tejjel. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 16 db 8×8 cm négyzetre vágjuk, közepére 1-1 kanál tölteléket teszünk. Gombócokat formálunk belőle, és kivajazott kuglófformába rakosgatjuk őket. 8-at alulra, 8-at felülre.
  3. Letakarjuk, kétszeresére dagasztjuk, megkenjük tojássárgájával, majd előmelegített sütőben, erős tűzön 45 percig sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2634
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 31.

Ajánló

Tipp: ha kész, a tetejét megkenjük olajjal, hogy ne száradjon ki.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon finom kalács, érezni a tésztán a citromos ízt, a töltelék pedig tökéletes arányban van benne, ami nem túl édes, pont ahogy én szeretem. (A sütésnél mindenki a saját sütőjéhez mérten süsse a kuglófot, én gyakrabban, kisebb hőfokon sütöm több ideig, mert félek, hogy megég.)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek