r
Nosalty Logó

Portugál fahéjas-narancsos kosárka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Portugál fahéjas-narancsos kosárka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Összesen 1444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Összesen 277 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    60 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    28 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    212 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    58.6 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    49 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    24 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 482 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.5 g

Zsír

  • Összesen
    72.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    862.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    636 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    175.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    85.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    147 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    71 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    295 micro
Összesen 1444 kcal
  • 7% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    14 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    165.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    122 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.8 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    15 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 277 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A tésztához: melegítsük elő a sütőt 200°C-ra.
  2. A leveles tésztát szeljük olyan hosszúra, amilyen széles, a maradékot rakjuk el a hűtőbe későbbi felhasználásra.
  3. Hintsük meg a tésztalapot a fahéjjal és a cukorral, majd egyenletesen oszlassuk el. Tekerjük fel a tésztalapot. Szeljünk kb. 2,5-3 centis csigákat, és lapítsuk ki őket.
  4. Nyomkodjuk a kilapított korongokat egy muffin formába (ez a mennyiség 6-8 korongocskára elég) úgy, hogy a széle feljöjjön a forma falán.
  5. Helyezzük a muffin formát a sütőbe 10 percre, vagy míg aranybarna nem lesz.
  6. A töltelékhez: egy tálba szedjünk kb. 125 g natúr görög joghurtot. Keverjük bele a mézet, vanília sűrítményt vagy kivonatot (semmiképp sem aroma), az egész tojást és a narancs reszelt héját. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint édesítsük.
  7. A sütőből kivett és aranybarna gombócokat egy kanál segítségével nyomkodjuk vissza, hogy fészket képezzünk bennük, majd töltsük bele a tölteléket, és helyezzük vissza a sütőbe 6-8 percre.
  8. A tetejére készítsünk karamell bevonatot. Hevítsünk fel a közepesnél enyhé kisebb lángon 3-4 evőkanál barna cukrot egy serpenyőben, és mikor olvadásnak indul, facsarjuk bele a lereszelt narancs felének a levét. Ez visszahűti a cukrot, de további forralással is még felolvad a cukor, és miközben enyhén habzik, egy kanállal óvatosan kavargassuk körbe, hogy ne égjen le a cukor. Mikor már egészen habos, szinte levegős állaga van, vegyük le a gázról a serpenyőt, és kanalazzuk a kosárkák tetejére. FONTOS!!! Még véletlenül se nyúljunk a forró karamellhez, mert égési sérülést okoz!!! A kiöntése előtt érdemes a kosárkákat egy grillrácsra helyezni, és alá sütőpapírt vagy szalvétát rakni, a tisztítás megkönnyítése végett.
  9. Langyosan fogyasztva a legjobb, ekkor még enyhén lágy a karamell, és nem ropog a fogunk alatt.:)
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 18 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 29
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4328
  • Feltöltés dátuma: 2013. szeptember 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A recept természetesen nem saját ötlet. A Jamie Oliver 30 perces kajáiból merítettem, de mindenképp ki kell próbálni. Istenien frissítő narancsos íze egy pohár tejeskávéval vagy akár egy gyümölcsös borral a fellegekbe repíti az embert.

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Karamellhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek