r
Nosalty Logó

Portobellós spenót

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gombagasztro
Portobellós spenót
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 3603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.6 g

Zsír

  • Összesen
    77 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    208 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1559.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    585 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    94 mg
  • Foszfor
    413 mg
  • Nátrium
    420 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.3 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    260.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    758 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    443 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    138 mg
  • Retinol - A vitamin:
    311 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    5339 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    11152 micro
Összesen 900 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    98.2 g

Zsír

  • Összesen
    307.8 g
  • Telített zsírsav
    100 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    119 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    69 g
  • Koleszterin
    831 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6237.2 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    160 mg
  • Kálcium
    2339 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    374 mg
  • Foszfor
    1654 mg
  • Nátrium
    1679 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    117 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1041.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3034 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    81 mg
  • C vitamin:
    129 mg
  • D vitamin:
    171 micro
  • K vitamin:
    1774 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    963 micro
  • Kolin:
    552 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1244 micro
  • α-karotin
    217 micro
  • β-karotin
    21355 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    44610 micro
Összesen 3603 kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    38 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    76 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    139 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    81 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    975 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    235 micro
  • Lut-zea
    2037 micro
Összesen 165 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A spenótot sós, lobogó vízben megfőzzük, és leszűrjük.
  2. A portobello gombát 2 cm vastag szeletekre vágjuk, majd kis olajon mindkét oldalát hirtelen átsütjük, lecsepegtetjük, mert kis levet ereszt.
  3. Elkészítjük a besamel mártást: a vajat felhevítjük, mikor habzani kezd, rászórjuk a lisztet. Folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a tejet. Addig keverjük, amíg be nem sűrűsödik, hagyjuk kihűlni és belekeverjük a tojássárgáját, majd félrehúzzuk és ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és reszelt sajttal.
  4. Közepes méretű, hőálló tálba fektetjük a gombákat, ráhelyezzük a spenótot, és ráöntjük a besamel mártást.
  5. A tetejére sajtot reszelünk, arra tesszük a felszeletelt paradicsomokat, és 180-200 fokon 45-50 percig sütjük, amíg a teteje pirulni kezd. Forrón tálaljuk.
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 274
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18288
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Portobellós spenót
Gombagasztro 357 recept

A portobello gombát, de a csiperkét vagy laskát is használhatjuk húspótlóként! Nagyon praktikus ilyen szempontból ez a recept, akár böjti időszakban is kiváló!

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek