Pörkölt bográcsban újburgonyával -Sertéspörkölt 6. recept

1 adag
1275
kcal
Pörkölt bográcsban újburgonyával -Sertéspörkölt 6.
Pörkölt bográcsban újburgonyával -Sertéspörkölt 6.
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sokszor elkészítettem, a család kedvenc bográcsos étele lett.

 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Friss kenyérrel, csemege uborkával vagy vágott friss káposztasalátával tálalhatjuk. Száraz vörösbort kínálhatunk mellé.
Megjegyzés:
Vizet nagyon keveset teszek bele és csak akkor, ha a hús kevés levet engedne, az újburgonya miatt.

receptjellemzők

konyha: magyar
konyhatechnológia: bográcsos
nehézség: könnyű
szezon: nyár
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

bográcsos pörkölt újburgonyával
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Pépesre aprítjuk a vöröshagymát, fokhagymát, paradicsomot, paprikát.
  2. Bográcsban a zsíron megdinszteljük.
  3. Hozzáadjuk a 3-4 cm-es kockára vágott húsokat, és megpörköljük.
  4. Megfűszerezzük, ha kívánja, kevés vizet öntünk alá, hogy a húsokat kissé ellepje.
  5. Amikor a hús már majdnem kész, hozzáadjuk a darabolt újburgonyát, valamint a bort.

statisztika

beküldve:
nézettség: 23 607
elküldve: 12
receptkönyben: 171
elkészítve: 3/6
Facebookon megjelent: -

szakács

luveges

Mióta szakács: 2010.07.03.
28 recept

Hozzászólások (4)

Legfrissebb cikkek

Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Ne hagyd, hogy megbarnuljon!
Mitől barnulnak meg a gyümölcsök, zöldségek, veszítenek-e tápanyagaikból, és hogyan lehet megállítani az oxidációt?
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Spájzolj be zöldfűszereket télire!
Hogy hogyan? Erre számtalan lehetőséged van. Segítünk eligazodni, hogy megtalálhasd a neked legmegfelelőbb módszert.
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Vigyázat, paradicsomszezon vége!
Nemsokára eljön a nap, hogy hiába keressük a piacon az ízes, lédús paradicsomokat, csak melegházi nevelésű társaikkal találkozunk. Főzzünk az utolsó adagból finomakat!
1275