r
Nosalty Logó

Pórés-paprikás sült polenta

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
ZilkaZil
Pórés-paprikás sült polenta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Polenta

Feltét

Összesen 141 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Polenta

Feltét

Összesen 563 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Polenta

Feltét

Összesen 74 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    2 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    658.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    111 mg
  • Nátrium
    432 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    134.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    17 micro
  • β-karotin
    658 micro
  • β-crypt
    121 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    476 micro
Összesen 141 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    17.1 g

Zsír

  • Összesen
    22.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2633.4 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    29 mg
  • Kálcium
    251 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    170 mg
  • Foszfor
    444 mg
  • Nátrium
    1727 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    81.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    537.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    263 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    164 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    126 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    67 micro
  • β-karotin
    2631 micro
  • β-crypt
    482 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1903 micro
Összesen 563 Kcal
  • 2% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 82% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.3 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    1 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    34 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    351 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    254 micro
Összesen 74 Kcal

Hozzávalók

Polenta

Feltét

Elkészítés

Polenta

  1. Felforraljuk a vizet a fűszerekkel. Beleszórjuk a kukoricadarát, és állandó kevergetés közben sűrűre főzzük. Alaposan elkeverjük benne a parmezánt.
  2. Lefedve pihentetjük 10 percig.
  3. Folpackkkal kibéleljük azt a sütőformát, amiben majd el szeretnénk készíteni az ételt. Beleöntjük a polentát, és kihűtjük.
  4. Ha kihűlt, kivesszük a formából a fóliával együtt. A formát olívaolajjal megspricceljük, majd visszatesszük a polentát. A tetejét szintén megspricceljük olajjal.

Feltét

  1. A gombát, fokhagymát és a zöldségeket vékonyra szeleteljük. Rászórjuk a polenta tetejére, megspricceljük olajjal, megsózzuk, megborsozzuk, rászórjuk a kakukkfüvet.
  2. Addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.
  • Tepsi mérete: 30*20*6
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 48
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 2446
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 18.

Ajánló

Forró polentával is elkészíthetjük, de a finom, ropogós végeredmény érdekében érdemes a hűtéssel, formából ki, majd betevéssel bíbelődni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pórés-paprikás sült polenta
ZilkaZil 127 recept

A polentás alap számtalan variációjú feltétet elbír. Ez egy kissé még téliesebb változat, ami az egyik kedvencem, sok zöldsalátával tálalva.

Hozzávalók

Polenta

Feltét

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek