r
Nosalty Logó

Póréhagymás lepény

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Lizinka_
Póréhagymás lepény
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 2990 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír

tésztához

töltelékhez

Összesen 133 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    48 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    130 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    841.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    351 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    230.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    501 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    32 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    137 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    389 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1351 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2415 micro
Összesen 747 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    63.7 g

Zsír

  • Összesen
    191.9 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    519 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3365.4 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    1404 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    927 mg
  • Nátrium
    664 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    259.9 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    922.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2005 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    127 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1242 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    546 micro
  • Kolin:
    151 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1554 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5404 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9662 micro
Összesen 2990 kcal
  • 4% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    62 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    29 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    238 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    426 micro
Összesen 133 kcal

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Elkészítés

tésztához

  1. A lisztet gyors mozdulatokkal eldörzsöljük a fagyos vajjal. Hozzáteszünk egy csipet sót. Ezután beletesszük az ecetet, és a vizet fokozatosan adagolva rugalmas tésztát gyúrunk.
  2. Cipó alakúra formázzuk, és hűvös helyen 30 percet pihentetjük.

töltelékhez

  1. A pórékat és az újhagymát vékony karikákra vágjuk, és 5 dkg vajon üvegesre pároljuk. Amikor elfőtte a levét, levesszük a tűzről, és gyengén megsózzuk.
  2. Egy lábaskában felolvasztunk 3 dkg vajat, és hozzátesszük a lisztet. Világosra pirítjuk. Ezután felengedjük a tejjel. Csomómentesen elkeverjük, és gyenge tűzön besűrítjük. Sózzuk, borsozzuk.
  3. Amikor langyosra hűlt, belekeverjük a tejszínt, és összevegyítjük a párolt hagymavagdalékkal.
  4. A tésztát kör alakúra nyújtjuk. Egy kivajazott pitesütő-tálat (26 cm átmérőjű) kibélelünk a tésztával. Ezután beleöntjük az illatozó hagymatölteléket. Megszórjuk bőven reszelt sajttal. A tészta lelógó végeit kissé megsodorva visszahajtjuk a töltelékre.
  5. Előmelegített sütőben aranysárgára sütjük. Langyosan kínáljuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 6 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 2992
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 08.

Ajánló

Érdemes egy csokor snidlinget beleaprítani a töltelékbe a színhatás kedvéért.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Póréhagymás lepény
Lizinka_ 590 recept

Gyönyörű póréhagymát, újhagymát kínáltak a piacon, és ezt a kellemes ízű, laktató finomságot készítettem el ebédre.

Hozzávalók

tésztához

töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek