r
Nosalty Logó

Póréhagymás lasagne

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréhagymás lasagne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 1356 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 2709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 192 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    66.4 g

Zsír

  • Összesen
    89.7 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    202 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2915.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    92 mg
  • Kálcium
    891 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    136 mg
  • Foszfor
    965 mg
  • Nátrium
    819 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.3 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    360.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    374 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    224 micro
  • Kolin:
    63 mg
  • Retinol - A vitamin:
    294 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    957 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1683 micro
Összesen 1356 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    132.9 g

Zsír

  • Összesen
    179.5 g
  • Telített zsírsav
    60 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    68 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5830.8 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    1781 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1930 mg
  • Nátrium
    1639 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    138.7 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    720.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    747 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    38 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    449 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    587 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1914 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3367 micro
Összesen 2709 kcal
  • 11% Fehérje
  • 12% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    9.4 g

Zsír

  • Összesen
    12.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    29 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    413.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    126 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    53 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    136 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    239 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A póréhagymát felkarikázzuk, enyhén megsózzuk, és kevés olajon félig megfonnyasztjuk.
  2. Rátesszük a felkockázott pulykamellet, és megvárjuk, amíg majdnem teljesen elfehéredik.
  3. Ráöntjük a tejszínt, majd ízesítjük vegetával és borssal.
  4. Mivel ez egy kisebb adag, egy kicsi tepsibe rétegezzük. Először egy kevés ragut szedünk a tepsi aljába, azért, hogy ne kapjon oda, majd rá a tészta. Majd megint egy kis ragu, és így tovább.
  5. Végül a tetejét megszórjuk parmezánnal. Alufóliával lefedjük, és addig sütjük, amíg a tejszín be nem sűrűsödik, és a tészta meg nem puhul teljesen. Ha kész, hagyjuk 5-10 percet hűlni. Utána azonnal tálalhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 642
  • Feltöltés dátuma: 2016. január 05.

Ajánló

Ez a mennyiség egy kicsi tepsinyi (kisebb őzgerinc szerű tepsiben szoktam csinálni), 2 főre elég.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Lasagne volt a kívánság vacsorára, de semmi nem volt itthon hozzá a tésztán kívül. Ezért újragondoltam az eredeti receptet, és ez lett a végeredménye.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk