r
Nosalty Logó

Póréhagyma-krémleves Kamillától

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Póréhagyma-krémleves Kamillától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 2046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Összesen 128 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    8.5 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    568.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    163 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    235 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.6 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    60 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    609 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    846 micro
Összesen 171 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    80.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.8 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    266 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6821.3 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    1950 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    325 mg
  • Foszfor
    1566 mg
  • Nátrium
    2821 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    211.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    853.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    159 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    1624 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    20 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    592 micro
  • Kolin:
    204 mg
  • Retinol - A vitamin:
    722 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7313 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10154 micro
Összesen 2046 kcal
  • 7% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    6.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    426.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    122 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    176 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    101 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    457 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    634 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Elkészítés

A leveshez

  1. A póréhagymákat hosszában félbevágjuk, és alaposan kimossuk a homokot a rétegek közül.
  2. Ujjnyi vastag karikákra/félkarikákra felszeleteljük.
  3. A fokhagyma gerezdeket tisztítás után feldaraboljuk, a petrezselymet megmossuk, és levágjuk a szárát egyben.
  4. A petrezselyemszárakat kisebb darabokra vágjuk.
  5. Az összevágott póréhagymát a fokhagymával és a petrezselyem szárakkal, fűszerekkel együtt feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje.
  6. Amíg fő a levesünk, a petrezselymet egészen apró darabokra vágjuk, de még nem tesszük bele.
  7. Amikor a póréhagyma már puhára főtt, botmixerrel összeturmixoljuk az egészet, majd beleöntjük a főzőtejszínt, és 3-5 percig alacsony lángon főzzük.
  8. Amikor levesszük a tűzről, beleszórjuk az apróra vágott petrezselymet, és megkeverjük.
  9. A kenyérszeleteket a sütő rácsára tesszük, és megpirítjuk.
  10. Amikor kezdenek barnulni, akkor rátesszük a lapkasajtokat, és ráolvasztjuk. Nem baj, ha kihűl, amikor eszik, úgyis tökéletes lesz.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 6551
  • Feltöltés dátuma: 2013. június 30.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A póréhagymának a legutolsó szárrészét is fel kell használni, különösen a zöldeket, csak a száraz részeket nem. Így ebből nekem egy 5,7 literes fazék telt meg, mert én egy hétre előre főztem. Ha azt veszem, hogy egy levesadag kb. 4 deci, akkor ebből nagyjából 14 ember lakik jól, tehát érdemes családi összejövetelre készíteni. Persze kevesebb létszámra, mert biztosan többször is fognak szedni.:-) A pórékat azért kell hosszában félbevágni, mert a homok nagyon alattomos, és megbújik a rétegek között, majd evés közben azonnal jelentkezik, ami nem egy felemelő érzés. Hála az égnek nálunk mindenki szereti a levest, különösen a krémleveseket. Gyakorlatilag már nincs olyan zöldségféle, amiből ne készült volna. Sima kenyérkockákkal vagy pirított magvakkal is lehet tálalni. Vegetáriánusoknak is ajánlom.

Hozzávalók

A leveshez

A tálaláshoz ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek