Pontyfilé sütőtökös tócsnival recept

Pontyfilé sütőtökös tócsnival
Pontyfilé sütőtökös tócsnival
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A szokásos pénteki halhoz most ezt a nagyon ízletes tócsnit készítettem.

hozzávalók / 4 adag

ponty

tócsni

  • 2 púpozott ek finomliszt
  • 3 közepes db burgonya
  • 40 dkg sütőtök
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint
  • bors ízlés szerint
  • 20 dkg sajt (ementáli, füstölt)
  • 10 dkg vaj

Sütőzsiradék

ponty

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
kategória: lángos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

bundás hal zöldséglepénykével
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A halszeleteket besózzuk, a lisztet elkeverjük a fűszerpaprikával, és a halfiléket beleforgatjuk.
  2. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük a tököt, a krumplit, besózzuk, és egy pár percet állni hagyjuk, közben lereszeljük a sajtot is.
  3. Elkeverjük a tököt, krumplit két tojással, két evőkanál liszttel, a sajttal, borssal. Kivajazunk egy tepsit (30x30 cm), és elterítjük benne a sajtos keveréket, elsimítjuk, rádobjuk a vajat egyenletesen elosztva, és a sütőbe toljuk. Nagyjából fél óra sütés elég 180 fokon, de közben figyeljük, hogy ne égjen meg.
  4. Amíg a tócsni sül, forrósítsuk fel az olajat, és süssük ki a halat. Szedjük törlőpapírra, és az adagokra vágott tócsnival tálaljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 420
elküldve: 0
receptkönyvben: 3
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

márti1218

Mióta szakács: 2017.08.08.
35 recept

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

945