r
Nosalty Logó

Ponty Mornay módra hercegnő burgonyával

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Ponty Mornay módra hercegnő burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Összesen 3271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Összesen 103 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    47.9 g

Zsír

  • Összesen
    50 g
  • Telített zsírsav
    26 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    245 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2069.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    442 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    124 mg
  • Foszfor
    1091 mg
  • Nátrium
    371 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    430.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    670 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    58 mg
  • D vitamin:
    1787 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    88 micro
  • Kolin:
    167 mg
  • Retinol - A vitamin:
    367 micro
  • α-karotin
    1238 micro
  • β-karotin
    3017 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    111 micro
Összesen 820 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.6 g

Zsír

  • Összesen
    199.9 g
  • Telített zsírsav
    104 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    980 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8279.1 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1768 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    497 mg
  • Foszfor
    4363 mg
  • Nátrium
    1484 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    181.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1722.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2680 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    14 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    7149 micro
  • K vitamin:
    76 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    350 micro
  • Kolin:
    669 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1468 micro
  • α-karotin
    4952 micro
  • β-karotin
    12069 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    445 micro
Összesen 3271 kcal
  • 8% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    262 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    5.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    226 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    46 micro
  • α-karotin
    157 micro
  • β-karotin
    382 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 103 kcal

Hozzávalók

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Elkészítés

A pontyhoz

  1. A halfilét pároló edénybe tesszük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. A vékony karikára vágott vegyes zöldséget, majd a citromkarikákat, babérlevelet, egész borsot és sót adunk hozzá.
  3. 3-4 percig pároljuk a halat.
  4. A keletkezett hal alaplevet leszűrjük, világos vajas rántással, és tejföllel besűrítjük.
  5. Adunk hozzá kb. 2 dl tejszínt, közben reszelt sajtot rakunk bele, és egy csipet szerecsendiót. (A reszelt sajttól egyrészt finomabb lesz, másrészt egy kicsit még az is sűríti.)
  6. Hercegnő burgonya: A főtt burgonyát megtörjük, utána lehűtjük, ha kihűlt, adunk hozzá kevés borsot, szerecsendiót és vajat. Ha összekevertük, habzsákba tesszük.
  7. A halat a tálaló tál közepére helyezzük, körbenyomjuk a habzsákban lévő hercegnő burgonyával, a halat leöntjük a halalapléből készített mártással, majd reszelt sajttal leszórjuk, de úgy, hogy a burgonyára ne kerüljön, mert ráég és nem lesz szép.
  8. Ha ez megvan, 180-200 C-on hirtelen rápirítunk, és akkor lesz jó, ha a burgonya teteje és a sajt elkezd szépen aranybarnára pirulni.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 17
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 6210
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kedves tanáromtól tanultam ezt a receptet, én nem eszek túl gyakran hal ételeket, de ezt bárhol-bármikor szívesen megeszem.. :) Egyszerű, de még is különleges! :) 

Hozzávalók

A pontyhoz

A hercegnő burgonyához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?