r
Nosalty Logó

Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
NS
Poharas fehér kenyér Ivett pékségéből
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 2886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
Összesen 221 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1745.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    1366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    148.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    102 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 722 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6983.5 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    255 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    191 mg
  • Foszfor
    910 mg
  • Nátrium
    5466 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    601.8 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    593.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    408 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    135 micro
Összesen 2886 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    0.6 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    0 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    533.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    11 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    418 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 221 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a sóval és a szárított élesztővel.
  2. Hozzáadjuk a langyos vizet, és villával kevergetve kicsit ragacsos tésztát készítünk. Egyszer alaposan átgyúrjuk, majd 12-16 órán keresztül pihentetjük. (Én általában késődélután keverem be, így másnap dél körül már finom friss kenyerünk van.)
  3. Másnap reggel lisztezett deszkára borítjuk a tésztát. Már nem gyúrjuk, szigorúan csak hajtogatjuk. Jobbról balra, balról jobbra, felülről alulra és alulról felülre. Mindezt 3x csináljuk meg, a hajtogatások között kb 10 perc szünetet tartunk, amikor a kenyér tiszta konyharuhával betakarva pihen.
  4. Az utolsó hajtogatás után egy tálba konyharuhát teszünk,és vastagon megszórjuk liszttel. Ebbe tesszük a kenyértésztát, és betakarva még kb 2-3 órát hagyjuk pihenni. (Szépen meg fog nőni.)
  5. A sütőt a tepsivel együtt 250 fokra felmelegítjük, a sütőaljába, egy hőálló tálba vizet teszünk.
  6. Kivesszük a tepsit, megszórjuk búzadarával, és erre tesszük a megnőtt tésztát. Bevágjuk, és befújjuk vízzel. (A tepsit is befújjuk úgy, hogy a búzadarára is jusson bőven, különben meg fog égni.)
  7. Be a sütőbe, amit 220 fokra visszaállítunk,és ezen a hőmérsékleten kb 40 percig sütjük a kenyeret.
  8. A sütés második részében a sütőt 200 fokra visszaállítjuk, és még kb 20 percig sütjük a kenyérkét.
  9. Amikor kész van, rácsra tesszük,és még forrón befújjuk vízzel. (Hallani fogjuk, milyen szépen recseg a kenyér). Így hagyjuk kihűlni.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 181
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 15072
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 15.

Receptkategóriák

Hosszú-hosszú ideig kerestem a legjobb kenyér receptjét. Családomnak ez A KENYÈR. A csésze méretéről: én egy nagyobb kávésbögrét használok, kb. 2,5 dl-es. A pohár pedig kb. 2 dl-es.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Mézédes eprespite-receptek

Végre dübörög az eperszezon, s bár nem éppen a legolcsóbb alapanyag, kizárt, hogy lemondjunk róla egy teljes évre, szóval hajrá, készüljön legalább egy epres pite!

Nosalty

További cikkek