r
Nosalty Logó

Pofonegyszerű sült szelet

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Pofonegyszerű sült szelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
grill
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hús

Szósz

Saláta

Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hús

Szósz

Saláta

Összesen 3193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Hús

Szósz

Saláta

Összesen 124 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    37.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.2 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    124 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1080.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    54 mg
  • Kálcium
    105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    451 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    334.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    338 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    220 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    147 micro
  • Kolin:
    165 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4003 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    920 micro
  • Lut-zea
    2446 micro
Összesen 639 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    189.4 g

Zsír

  • Összesen
    251 g
  • Telített zsírsav
    61 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    143 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    30 g
  • Koleszterin
    620 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5404.7 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    272 mg
  • Kálcium
    523 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2255 mg
  • Nátrium
    1954 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    1670.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1692 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    41 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    1100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    47 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    735 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    20014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    12232 micro
Összesen 3193 kcal
  • 9% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    76 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    66 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    43 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    780 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    179 micro
  • Lut-zea
    477 micro
Összesen 124 kcal

Hozzávalók

Hús

Szósz

Saláta

Elkészítés

Hús

  1. Az ujjnyi szeletekre vágott, tisztított tarját kedvünk szerinti fűszerekkel (én ezeket használtam: kurkuma, paprika, kömény, kakukkfű, bors) olajban pácoljuk hűtőben 2-3 napig.
  2. Sütés előtt kivesszük a hűtőből, és hagyjuk felmelegedni szobahőmérsékletre.
  3. Forró serpenyőben extra zsiradék hozzáadása nélkül, oldalanként nagyjából 2 perc alatt pirosra sütjük, előtte megsózzuk. Sütés után a szeleteket pihentetjük (mire kész vagyunk a szósszal és a salival, pont eleget pihentek;) ).

Szósz

  1. A visszamaradt zsiradékon az ízekkel teli serpenyőben gyorsan megpirítjuk a paradicsompürét, hozzáadjuk a mustárt és a 4 dl alaplevet (jobb esetben maradék húsleves, rosszabb esetben húsleves kockás forró víz:)).
  2. Forrásig hevítjük. Egy jól záródó kis üvegcsében szoktam erősen összerázni a lisztet egy falatnyi hideg vízzel (így pikk-pakk homogén lesz), és ezzel sűrítjük a szószt.
  3. Ízlés szerint 1 kanálnyi melaszos barna nádcukrot oldhatunk még fel a szószban, ez remekül elmélyíti az ízeket és sötétíti a kész mártást.
  4. 2 perc takarékon főzés után egy kínálótálba szűrjük egy apró lyukú szűrőn keresztül (ez megfogja az esetlegesen benne maradt lisztcsomókat, húsdarabkákat, kicsapódott mustárt, stb.)

Saláta

  1. Megint csak a jól zárható üvegedénykénkhez nyúlunk: ebben alaposan összerázzuk, shake-eljük gyakorlatilag a sót, borsot, mustárt, olívaolajat és ecetet.
  2. Kedvünkre való friss, vegyes, mosott vágott salátára öntjük a dresszinget, és ehetünk is.
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 84
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 11813
  • Feltöltés dátuma: 2017. március 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Bármilyen kedvünkre való hússal. Típustól függően más előkészítést igényel, de az esetek 80%-ában elmondható, hogy 2 napos fűszeres, olajos pácolás után süthető. Rapid. Ez a recept tarjával készült, de néha csirkemellel, marha hátszínnel, báránycombbal, stb. is szoktam.

Hozzávalók

Hús

Szósz

Saláta

Címlapról ajánljuk

További cikkek