r
Nosalty Logó

Pizzás rétes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Myrtus
Pizzás rétes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 5987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 204 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21 g

Zsír

  • Összesen
    34.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    736.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    164 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    178 mg
  • Nátrium
    329 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    51.4 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    383 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    255 micro
  • α-karotin
    300 micro
  • β-karotin
    1374 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    15335 micro
  • Lut-zea
    350 micro
Összesen 599 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    209.6 g

Zsír

  • Összesen
    349.3 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    71 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7363.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    1644 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    550 mg
  • Foszfor
    1776 mg
  • Nátrium
    3290 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    514.4 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1309.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3832 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    47 mg
  • C vitamin:
    257 mg
  • D vitamin:
    42 micro
  • K vitamin:
    336 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    364 micro
  • Kolin:
    399 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2546 micro
  • α-karotin
    3003 micro
  • β-karotin
    13736 micro
  • β-crypt
    454 micro
  • Likopin
    153349 micro
  • Lut-zea
    3501 micro
Összesen 5987 kcal
  • 9% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    249.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.4 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    44.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    130 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    86 micro
  • α-karotin
    102 micro
  • β-karotin
    465 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    5191 micro
  • Lut-zea
    119 micro
Összesen 204 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az apróra vágott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a szintén apróra vágott répát.
  2. Amikor összepárolódott, beletesszük az előzetesen apróra vágott paradicsomot és paprikát. Fűszerezzük és beleöntjük a paradicsomsűrítményt. Addig főzzük, míg a paradicsom, a paprika és a répa szét nem fő. Időközben fűszerezzük, ha kell.
  3. Ha már majdnem kész, belekeverjük a kukorica konzervet, a sonkát és löncsöt is. Közben kóstoljuk meg. Ha savanyú, a kukoricakonzerv levével édesíthetjük.
  4. A lereszelt sajtot elkeverjük egy egész tojással és egy tojásfehérjével. A maradék tojássárgájával, majd a rétes tetejét kenjük meg sütés előtt.
  5. Egy réteslapot leteszünk a munkaasztalra, majd megkenjük olvasztott vajjal, erre rakunk rá még egy réteslapot, majd szintén megvajazzuk. Ezt megismételjük még egyszer-kétszer, ízlés szerint.
  6. A széleket behajtjuk, az egyik végébe teszünk egy adag szószt, majd a tetejére halmozunk a sajtos keverékből, feltekerjük és a kivajazott tepsibe tesszük.
  7. A tetejét megkenjük tojássárgájával és megszórjuk lenmaggal. Ezután egy újabb réteslapot teszünk a munkaasztalra, megkenjük olvasztott vajjal, és folytatjuk az előzőekhez hasonlóan.
  8. 180 °C-ra előmelegített sütőbe rakjuk, légkeveréses programon kb. 20 perc alatt aranybarnára sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 4608
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pizza és rétes, két népszerű étel. A pizzás rétes recept ötvözi a kettőt, a siker garantált. Kicsit macerás, de megéri. Kitűnő partikra, bulikra, összejövetelekre vagy csak úgy, nálunk nagy sikert aratott.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Süss dilis külsejű spárgatortát, ha nem szereted a megszokottat

Egészen meghökkentő kinézetű spárgatorta készült a Nosalty, ezen belül is Flóra konyhájában, megkoronázva ezzel tavaszi zöldséghercegnőnk szezonját. Gyorsított, leveles tésztás quiche-szerű tojásos-sajtos alapból meredeznek a blansírozott-sült spárgák, ráadásul viszonylag gyorsan el is készülhetünk a recepttel!

Nosalty

További cikkek