Pizzás csiga recept

Kalória?
Pizzás csiga
Pizzás csiga
receptkönyvben hozzászólások (87)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Csipetkéim imádják a péksüteményeket. A pizzás csiga is nagy kedvenc.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A pizzakrémhez

A tetejére

A tepsi előkészítéséhez

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
alkalom: szilveszter

egyéb elnevezések

kelt tészta pizzakrémmel
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt 2dl langyos, cukros tejben felfuttatom.
  2. Egy tálban összekeverem a lisztet és a sót.
  3. Miután az élesztőm szépen felfutott, hozzáadom a 2 evőkanál olívaolajat, elkeverem, majd a liszthez öntöm és gyúrni kezdem. A maradék 3,5 dl tejet fokozatosan (0,5 dl-ként) adagolom a tésztához, így könnyebben dagaszthatóvá válik. Amikor a tésztám már elválik a táltól, akkor tisztára mosott, szárazra törölt konyhai munkapulton még legalább 10 percig dagasztom. A további masszírozást, egyre több hólyagocskával hálálja meg, amitől még levegősebb, puha tésztát kapok.
  4. Szobahőmérsékleten, letakarva 1 órát kelesztem.
  5. Addig elkészítem a paradicsommártást: pici olajon apróra vágott hagymát pirítok, majd hozzáadom a sűrített paradicsomot, a fűszereket és összeforralom.
  6. A tésztát vékonyra nyújtom, megkenem paradicsommártással, csíkokra vágom és egyenként feltekerem.
  7. Vajjal kikent tepsibe teszem nem túl szorosan, mert még híznak a csiguszok.
  8. Tojássárgával megkenem, 1 órát kelesztem.
  9. Előmelegített sütőben, közepes fokozaton kb. 30 percig sütöm.

statisztika

beküldve:
nézettség: 152 451
elküldve: 22
receptkönyben: 2 279
elkészítve: 91/137
Facebookon megjelent: -

szakács

Szintia

Mióta szakács: 2008.08.14.
89 recept

Hozzászólások (87)

ancymancy
ancymancy / ancymancy sze, 2015-02-11 19:23

Szia! A recept isteni lett, bár én bolti pizzakrémmel csináltam, vastagon megkenve, sülés közben végig pizzakrémmel és házi ketchuppal kenegettem, így nagyon-nagyon pizzás lett. Nem is kelesztettem 2×1 órát, de így is isssteniiiiiiiiiiiii :D millió köszönet :) Le is írom a könyvembe, hogy majd az unokáim is ráleljenek majd a mama titkos csodareceptjei közt :P

igaz.annamari
igaz.annamari cs, 2014-10-16 08:09

Sziasztok! Szerintetek édes töltelékkel is működik? Vagy ahhoz teljesen más tészta recept kell? Nem vagyok nagy háziasszony viszont ez a recept nagyon tetszik. :)

Callista
Callista sze, 2014-02-12 17:47

Köszi a receptet, megcsináltam minden nagyon szuper! Tetejére még sajtot is tettem! :))

millefleur
millefleur h, 2013-12-16 19:52

Kedves Szintia! Köszi a csodás receptet, már többször megsütöttem, épp most sül egy dupla adag! :-) A gyerekeim imádják!!!!
Olyan szószt csinálok hozzá, amibe hámozott paradicsom van, összepürésítem a hagymával, a fűszerekkel és a fokhagymával, miután ezek összefőttek. Ám mikor felvágom, olyan mintha nem lenne benne töltelék. Ezért a tepsin rákenek még mindegyikre egy adag szószt. A Tied olyan gyönyörű a képen, szépen látszanak a rétegek. Szerinted mit csinálok rosszul? Lehet, hogy nekem is paradicsompürével kellene csinálnom???
Nagyon köszönöm előre is a válaszod, nagyon szeretem a receptjeidet!!!
Üdv: Ági

Angyalka616
Angyalka616 h, 2013-07-01 21:26

Na, szóval... Ez a recept tipikus esete annak, amelyikért 3 órán keresztül szenvedsz, majd 10 perc múlva már nincs belőle 1 db sem (Csakis azért 10 perc, mert meg kellett várni, hogy kihűljön.). :D Anyukám már el is kérte a receptet. :)
Lehetek őszinte? Nem csináltam még kelt tésztát és hogy elsőre sikerült... Dagad a keblem. :D
Hétvégén jön haza az én kicsi (199 cm-s :D ) Párom és a hétvégi próbasütés után ez az egyik tuti befutó, amelyikkel várom. :)
Amit viszont másképpen csinálok:
1. Azt hiszem pizzakrémet fogok használni és meg fogom szórni apró kolbászdarabokkal (szenvedtem a pizzaszósz elkészítésével :( ).
2. Én feltekertem és úgy vágtam, éppen ezért csak nagyon vékonyan szabad megkenni a tésztát.
3. A tetejére sajtot szórtam.
4. A tepsiben csak 15 percig kelesztettem.
Még annyit elmondanék a könnyítés kedvéért, hogy előmelegített légkeveréses sütőben 190 C fokon az első adagot 15 percig, a következőt mindig 1 perccel kevesebb ideig sütöttem.

Angyalka616
Angyalka616 cs, 2013-06-27 14:31

Sziasztok!

Engem is érdekelne, hogy hány grammos üvegről van szó a sűrített paradicsomnál. Láttam 80 és 360 gr-os kiszerelésben is... Kérlek Benneteket, segítsetek! A hétvégén szeretném elkápráztatni a Családomat. :)

Angyalka616
Angyalka616 cs, 2013-06-27 20:13

Köszönöm kedves Szintia! Majd beszámolok a sikerről. :D
Közben már nézegetem a többi receptjeidet is. :)
További szép estét!

Snati
Snati szo, 2013-02-09 11:14

Nagyon finom lett köszi,hogy megosztottad velünk a receptet.

millefleur
millefleur sze, 2012-07-04 11:38

Kedves Szintia! Épp most kel egy adag tészt; már készítettem, úgyhogy tudom, mennyire finom! Köszönöm a receptet! Az egyik felét pizzaalapnak használom, a másikból pedig csigákat készítek! Üdv: Ági

sonce85
Sonce / sonce85 h, 2012-06-18 08:42

Úgy örülök,hogy megtaláltam ezt a receptet,mert egyszerűen zseniális!!! Nagyon finom és puha.
Sajnos egy nagy hibát vétettem,csak fél adagot készítettem,mert már egyszer megjártam egy recepttel és kuka volt az egész.
Így viszont kevés volt,a férjem vacsira ezt ette,reggelire(maradt 2 db) és ebédre is kért volna,de mondtam,hogy sajna már nincs ;-)

Nagyon jó receptjeid vannak!! hajrá!!csak így tovább!

Katka83
Katka83 sze, 2012-04-18 22:06

Egyszerűen szuper ez a recept,a vendégeim imádták.Egy kis hibát vétettem,mert kicsit tovább sütöttem,így kicsit szárazabb lett.Sajnos elmaradt a vizes tálka is,amit én mindig teszek a sütőbe kelt tésztánál.Máskor is el fogom készíteni,főleg azért,mert nekem szinte nem is maradt és be kell pótolnom!:)

bogyokababa
bogyokababa sze, 2012-03-07 15:52

Egyetlen kérdésem lenne: hogy a madárfüttyös fityfenébe áll össze ez az tészta tojás nélkül???

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2012-03-07 18:21

Tökéletesen.
Számtalan tésztaféle egyáltalán nem igényel tojást mert nem attól áll össze a tészta...
Például a kenyér is ilyen. :-p

bogyokababa
bogyokababa sze, 2012-03-07 19:09

Ezt én is így gondoltam, de ez a recept valahogy nem állt össze tojás nélkül, hiába gyúrtam hosszasan...

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2012-03-07 19:45

Akkor nem volt elég a tej.
Adni kell még hozzá apránként.
Ez egy teljesen hétköznapi tészta, tökéletes arányokkal.
Ha mégis több vagy kevesebb folyadék kell bele, az egyedül a liszt minőségén múlik...Modjuk a manapság kapható lisztek mellett ez nem is csoda...

bogyokababa
bogyokababa sze, 2012-03-07 21:56

Akkor valószínűleg sem a liszt, sem pedig a 1,5%-os tej nem volt az igazi, pedig abból is jóval többet raktam bele a receptben leírtnál. Mindegy, a lényeg az, hogy tojással végül összeállt a tésztája, csak meg kellett küzdeni vele. Köszönöm azért a tanácsaidat! :)

Gargoyle
P. / Gargoyle sze, 2012-03-07 22:40

Nem irigyellek. Elég bosszantó tud lenni az ilyen. Azért lehet, hogy legközelebb jobb lesz. ;-)

Tris
Tris k, 2011-11-22 19:03

Szia!
Kérdezni szeretném egy üveg sűrített paradicsom hány dekának felel meg!

Angyalka616
Angyalka616 cs, 2013-06-27 14:28

Sziasztok!

Engem is érdekelne, hogy hány grammos üvegről van szó... Láttam 80 és 360 gr-os kiszerelésben is.

chsarah
chsarah sze, 2011-08-03 21:23

Hmm ez lett az egyik kedvenc receptem.Hihetetlen,h milyen jól néz ki és milyen finom.Teljesen,mint a profi fornettis pizza.Nagyooon köszönöm !!! :)

herdia
herdia k, 2011-06-21 20:39

megcsináltam vacsira, igaz csak fél adagot, de első körben elég lett. nagyon finom, a srácok már a sütő előtt toporogva várták, mikor lesz kész. tuti máskor is elkészítem. köszi.
annyi, hogy én rizstejből csináltam, sütéshez csak ezt használom már.

Leeanne
Leeanne / Leeanne sze, 2011-05-25 11:16

Nagyon szépen köszi a receptet, különösen a tésztáét.... Azóta szinte minden sós kelt tésztához (hagyományos pizza, bundás virsli stb.) ezt tésztát használom!!!!

MrsB
MrsB sze, 2011-05-18 14:22

Sziasztok!
Ma megcsináltam ezt a finomságot!!! Én a paradicsomos szósz helyett pizza krémet használtam és jó vastagon bereszeltem sajttal és úgy tekertem fel mint egy hengert ezután kb. 2 cm vastag csigákat vágtam! Nagyon finom lett! Köszönöm a receptet :)

falsestuff
falsestuff / falsestuff h, 2014-09-22 22:38

én mondjuk inkább passzírozott paradicsomot használtam, de a hengereléssel messzemenőkig egyetértek, sokkal egyszerűbb azután felvagdosni..

szabob
szabob h, 2011-05-02 13:59

Sziasztok!

Megsütöttem. Isteni lett. Pénteken készült és ma ebédre még tökéletes volt. Köszönöm a receptet!
Üdv.: szabob

Mammy
Mammy sze, 2011-04-20 01:10

Holnap az iskolai rendezvényen én csinálom a büfét - ez volt az egyik, amit választottam a srácoknak! Dupla adagnak ugrottam neki, és most vettem ki az első adaggal a tepsiből: mennyei! Még Nagykamaszom igenkényes ízlésének is megfelelt! .-)
Köszönöm a receptet!

Arianne113
Csillus / Arianne113 k, 2011-03-15 22:17

Most készítem a második tepsivel.. párom már most odavan érte, úgyhogy legközelebb is csinálnom kell:D
hamarosan.
Viszont a második 1 órás kelesztést nemtudtam már megvárni, így tettem be sütni, és istenien omlós így is!:)
Szóval tökéletes recept!:)

anyamaci 22
anyamaci 22 sze, 2011-03-02 13:05

Kedves Szintia!
Mesés lett a pizzás csiga! Hamarosan jönnek a lányaim az egyetemről,iskolából,és eszüket vesztik,ha megérzik az illatát.Köszönöm ezt a csodás receptet!

fekete.demon
Bloemcake / fekete.demon cs, 2011-02-10 20:28

Most sütöttem meg:) Az első kelt tésztám, ami sikerült. A tésztát kettéosztottam, és az egyik feléből túrós batyuk készültek... Isteni finom édesen is. (csak kevés sót tettem a tésztájába)
Köszönöm!!! Már egész elszontyolodtam, hogy én nem tudok kelt tésztát sütni, de most tökéletesre sikerült!!!
Anna:)

fokhagymagerezd
fokhagymagerezd k, 2011-01-18 18:34

Ma megsütöttem a csigabigákat, és nagyon finom lett! A két évesem csak úgy falja:) Köszönöm a receptet, ezt megéri többször is megsütni!

arnoldbaba
arnoldbaba k, 2011-01-11 12:39

Elkészítettem és családi sikert arattam vele!Mentettem is a receptet!Köszönöm...

juditk2
Bloemcake / juditk2 cs, 2010-12-02 20:32

megcsináltam, finomlett, na de ez azért nem két órás süti, márhogy az elkészítése. Ez inkább egésznapos süti. :)
köszi a receptet!

Zababi
Zababi k, 2010-11-30 13:53

 Péntek délután csináltam meg uzsira és nagyon izlett mindenkinek! Isteni finom, a kis kétévesem csak a konyhába rohangált csigáért! Köszi a receptet!

cukorpotlo
cukorpotlo sze, 2010-11-03 13:42

ma korán reggel megsütöttem. amíg mindenki a lóbőrt húzta én már nagyban dagasztottam és nyújtottam a tésztát. az eredmény: isteni lett. nagyon köszönöm! :)

patmo
patmo k, 2010-10-19 21:49

Megsütöttem és fantasztikus lett!!!! Ilyen jó csiga receptet még nem találtam, gratulálok.Mennyei finom lett!!! kb öt perc alatt elfogyott az egész.

sMeli
sMeli / sMeli k, 2010-10-05 12:26

Elkészítettem a hétvégén a kis csigákat és fantasztikusan nagy öröm volt! :) Az első egyedül készített kelttésztám volt és elsőre sikerült! :) Bár nem lettek ilyen szépek, mint ezek és én egybe felcsavartam és utána szeleteltem fel, mégis nagyon finom! Igaz nem mindegyiknek lett csigu formája, de azt sem bántuk se én, se a srácok a koliban :)

Nixeee
Bloemcake / Nixeee cs, 2010-09-09 14:22

Sziasztok!

A hétvégén szeretném megsütni ezt a csigát házibuliba.. Megmondaná nekem valaki, hogy mégis egy adagból hány db lesz kb??? Nagyon megköszönném, mert tanácstalan vagyok....

Köszi: Niki

*Mse
Bloemcake / *Mse sze, 2010-09-15 18:39

Elkészült,nekem 48 db kisebb fajta csigám lett,egy nagyobb összejövetelre/bulira én mondjuk dupla adagot sütnék(bár ehhez hozzátartozik,hogy itthon biztos elkopna belőle pár szem) :)

Ui:Nagyon finom lett,köszi a receptet!

1152