r
Nosalty Logó

Pizza Prosciutto

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Norbi06
Pizza Prosciutto
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 815 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 3257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Összesen 193 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.2 g

Zsír

  • Összesen
    28.3 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3213.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    54 mg
  • Foszfor
    453 mg
  • Nátrium
    2150 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    85.8 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    198.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    152 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    11296 micro
  • Lut-zea
    93 micro
Összesen 815 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    193 g

Zsír

  • Összesen
    113.4 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    347 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12853.5 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    198 mg
  • Kálcium
    1998 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    218 mg
  • Foszfor
    1811 mg
  • Nátrium
    8602 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    343.2 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    794.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    742 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    351 mg
  • D vitamin:
    56 micro
  • K vitamin:
    26 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    392 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    609 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1550 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    45185 micro
  • Lut-zea
    372 micro
Összesen 3257 kcal
  • 13% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.8 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    766.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    119 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    108 mg
  • Nátrium
    513 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    47.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    21 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    92 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2694 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 193 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Elkészítés

A tésztához

  1. Ha friss élesztővel dolgozunk, akkor a tejben felfuttatjuk, majd kimérjük a lisztet. A nagy olaszok persze nem méregetnek, de ez egy nagyon jól bevált, többszörösen kipróbált arány. Nagyjából 10 perc alatt begadasszuk a tésztát és ketté szedjük. Meleg helyen, ruhával lefedvekelni hagyjuk 50-60 percet.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a szószt: többféle szósz közül ez a legegyszerűbb, és úgymond "legolaszosabb". A lényeg a jó minőségben rejlik. A paradicsomlevet forraljuk be 15-20 perc alatt egy kicsit sűrűbbre, de ne annyira, mint például a ketchup.
  3. A megkelt tésztát lisztes felületen kézzel! kinyújtjuk oly módon, hogy a széle mindig lelóg egy keveset a munkafelületről. Így kapunk szép kerek tésztát. Nyújtsuk minél vékonyabbra, sülés közben úgyis megemelkedik kissé.
  4. Ha kész a kör alakú tésztánk, megkenjük a szósszal szép egyenletesen, egy csipet sóval leszórjuk, ráreszeljük a sajtot, rádobáljuk a sonkákat és előmelegített sütőben 2-3 perc alatt addig sütjük, míg a sajt megolvad az alja pedig kevés színt nem kap a tésztának. Fontos, hogy a sütő nagyon meleg legyen, amennyire csak lehetséges. Valószínűleg még így sem tudjuk reprodukálni az 400°C fokos kemencét, ahol e remekek tradícionálisan készülnek, de azért törekedjünk rá.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Tepsi mérete: 32
  • Sütés ideje: 3 perc
  • Elkészítettem: 32 alkalommal
  • Receptkönyvben: 35
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 9613
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 02.

Ajánló

A sonkát hanyagolva ehetik a vegák is, a feltét használata rajtunk múlik. Bármit rakhatunk rá. Mindenkinek ajánlom, akár meleg előételként, ahogy az olaszok is fogyasztják, főételként, ahogy nálunk szokás enni, vagy a nap bármely szakában. Üljük körbe az ismerősökkel és a családdal és igyunk hozzá egy pofa sört, vagy egy pohárka fehérbort, a gyerekek pedig finom szörpöket.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Pizza. Ez egy klasszikus. Eredetileg olasz étel, de már mindenhol készítik a világon. Nem véletlenül lett ilyen népszerű. Az én receptem sokadik kipróbálás, kísérletezgetés után érte el a mai formáját, ezzel megközelítve az eredeti olasz pizza színvonalát. (az itt szereplő alapanyagok 2 db 32 cm átmérőjű pizzához elegendőek)

Hozzávalók

A tésztához

A kenéshez

A szóráshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?