Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pizza egy olasztól

Pizza egy olasztól
Pizza egy olasztól
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (54)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért vettem a fáradtságot, hogy leírjam eme receptet, mert úgy éreztem, tudnia kell mindenkinek, hogy nem csak a drága és kifinomult alapanyagokból lehet tökéletes és ízletes pizzát csinálni. Történetem az éttermi időszakokra vezethető vissza, amikor is egy többszörös aranyérmes pizzériában dolgoztam, mely világszinten kiemelkedő volt. Ott ellestem a készítés minden fortéját, s ezt most átadom nektek is. Nem fogtok csalódni benne. Egy dolgot viszont kérnék. Szívvel és lélekkel csináljátok, mert ha valami számít a finom ételnél, az az, hogy olaszosan, szenvedéllyel főzz... S akkor lesz a legfinomabb az ételed!!

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Feltét

receptjellemzők

mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
receptverseny: Nevezd be a legjobb fogásod és nyerj!
kategória: pizza
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
konyha: olasz
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

pizzaalap
Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. Fogjuk a lisztet, és rakjuk bele egy magas falú edénybe, majd a közepébe csináljunk egy hatalmas krátert.
  2. Szórjuk bele a cukrot a kráterbe.
  3. Morzsoljuk bele az élesztőt, lehetőleg kisebb darabokra. Az élesztő legyen friss, mert akkor lesz a legjobb.
  4. Melegítsük fel a tejet 32-36 fokra, ez kb kézmeleg, majd öntsük bele a kráterbe. De finoman, ne vigye ki a hozzávalókat belülről.
  5. Fedjük le egy konyharuhával, majd hagyjuk állni egy 12-15 percig. Ha ez megvan, mehet bele a só. Én robotgéppel dolgozom az elején össze, mert az gyorsabb, de a kéztechnikát jobban szeretem. Ha ne adj isten túl száraz vagy krémes, ragadós a tészta, akkor nyugodt szívvel ne sajnáljuk a vizet vagy a lisztet. Egy a lényeg. Egy nagyon finom, könnyű, jól gyúrható tésztát kell hogy kapjunk. (Hozzáteszem, minél tovább gyúrjuk a tésztát, annál levegősebb és finomabb lesz. Nálam ez olyan 15-20 perc szokott lenni. Ez 2 45-ös pizzatésztára elegendő mennyiség.) 2 felé kell vágni, az egyik megy vissza a tálba, a másik mehet a deszkára. Egy szép, kerek, 45 centis lapot nyújtunk belőle, de vigyázzunk, ne legyen vastag, mert akkor a tészta is az lesz a sütés után. Melegítsük elő a sütőt 200 fokra, ha légkeveréses, az csak jó. Ha megvagyunk, mehet a kőre vagy a tepsire, és jöhet rá a második fázis !

Feltét

  1. Egy lábasba beleöntjük a paradicsomszószt, majd felmelegítjük. (Nem használni semmiféle vizezett vagy kétes eredetű paradicsomlevet. Sűrű legyen és darabos. Lehet akár 1 paradicsomlé és 1 sűrítmény aránya, de azok is megfelelő minőségűek legyenek. Mert ez a lelke a pizzának.)
  2. Egy jó marék oregánó és bazsalikom mehet bele.
  3. Isten igazából só és cukor ízlés szerint mehet bele, de ne sajnáljátok egyiket sem.
  4. Jól összefőzzük őket, és ha megvan, hagyjuk, hogy langyosra hűljön. Miután kihűlt, megkenjük a szósszal a pizzát, de úgy, hogy a szélétől maximum 1 centire legyen.
  5. A többi már rajtunk múlik, hogy mit rakunk rá. De fontos tudnunk. Sajtból jó sokat, paradicsomkarikákat tegyünk rá, ha tudunk, és mindenféleképp ajánlom a füstölt sonkát rá, mert ad egy rusztikus ízt. Jó étvágyat, és eredményes ízvilágot kívánok!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 450 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 140
össznézettség: 113 909
elküldve: 23
receptkönyvben: 698
elkészítve: 66/66
Facebookon megjelent: -

szakács

Gianfranco Norbert

Mióta szakács: 2014.02.07.
2 recept

Hozzászólások (54)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Szalánczi Anna
panno / Szalánczi Anna Thu, 2017-03-30 14:05

Kedves bodobacsbogar!
Hozzászólásodat moderáltuk, megkérünk a jövőben tartózkodj a sértő, bántó megjegyzésektől.
Üdvözlettel:

Szalánczi Anna
NoSalty

szimisüti
szimisüti Sat, 2016-11-05 17:50

kedves Norbert!
jól látom, hogy nem kell keleszteni? csak begyúrom és nyújthatom is? :)

Jolinda
Jolinda Wed, 2015-11-18 12:07

Kedves Norbert!
Azt szeretném tudni, hogy egy pizzázóban egyszerre mennyi tésztát készítenek, ha jól gondolom, többet. Ezt hol és hogyan tárolják addig, amíg sütni kell a következő pizzát? Magamra vonatkoztatva, ha csak a felét szeretném megsütni (1 lapot) és a másik adagot este, addig jó, ha berakom a hűtőbe? Gombóc formában vagy kinyújtott állapotban, vagy mindegy? Esetleg ha másnap elő szeretném venni, mint a bolti mélyhűtöttet, akkor ha kinyújtom, rárakom a feltétet, berakom a mélyhűtőbe és mikor előveszem, várok, míg felenged, aztán berakom a sütőbe, közel olyan jó lesz, mintha frissen készíteném? Köszönöm a válaszod előre is!

Dincsi31
Dincsi31 Tue, 2015-09-08 14:26

Szia!!
Imádom ezt a receptet! :D
Csak így készítem a tésztát ahogy Te!Csak ajánlani tudom mindenkinek :)

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Sat, 2015-09-12 21:23

Szia Dincsi31 !

Örülök hogy így örülsz :D
Köszönöm a kedves szavakat, és örömmel tölt el, hogy engem választottál :)
Melyik a kedvenc feltétkombinációd? :)

bapszy
bapszy Tue, 2015-08-18 11:36

Szia! Szeretném majd a te recepted alapján készíteni az új sütőmben az első pizzát, de tanácsot szeretnék kérni, hogy vannak ezek a kerek pizzasütő formák (persze tudom hogy lehet a sima tepsiben is, de így tuti kerek pizza lesz a végeredmény :) ), de annyiféle van, nem tudom milyenben lenne érdemes próbálkozni. Kerámia vagy tapadásmentes, vagy sima acél, esetleg szilikon, vagy van lyukacsos is, te melyiket ajánlanád? Amiben nem ég meg az alja és ha megsült könnyen kivehető belőle a pizza. Vadonatúj elektromos légkeveréses sütőm van, szeretném egy jó pizzával felavatni :) Előre is köszi a választ.

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Sat, 2015-09-12 21:21

Szia bapszy !

Ne haragudj a késői válaszadásért, de sok dolgom akadt mostanában, és így gép előtt sem voltam. Remélem nem írom túl későn :) Szóval a tanácsom az, hogy ha teheted egy sima felületre tedd rá a pizzát, amit egy sütőpapírral fedsz le. A válasz egyszerű, hogy miért. Ha formába rakod, és nem megfelelő a méret, akkor a pizzatészta nem oldalra fog tágulni, hanem felfelé......... márpedig ha túl kicsi a forma, akkor abból inkább lesz torta, mint pizza :)))) Ha igazán jó pizzát szeretnél, akkor sima felület és sütőpapír......... Meséld majd el milyen lett :) Szép napot !

janikukac
Janikukac / janikukac Tue, 2015-06-02 13:59

Az íze valóban tökéletes, viszont ez volt életem első pizzája, a recepted alapján csináltam mindent, csak úgy, hogy mindent harmadoltam, s sajnos 45 perc gyúrás és folyamatos lisztpótlás után lett csak jó (mert nem mert sokáig a lisztet pótolni). Nagyon sok lisztet hozzá kellett adnom, hogy jó legyen...

Ildi92
Ildi92 Tue, 2015-04-14 11:30

Szia! Elkészítettem a pizzádat, bár picit tartottam az olvasott hozzászólások miatt, de úgy voltam vele csak azért is kipróbálom. Volt egy bevált pizza receptem, de újításra vágytunk és eddig mindig bolti pizzaszószt használtam, úgyhogy mindenképpen ki akartam próbálni milyen ha magam készítem. Egyszerűen ISTENI FINOM lett. Mindent a recept szerint csináltam és meg kell hogy mondjam a régi receptem ki is dobtam azzal a lendülettel, és soha többet bolti szósz. :) Szóval bátran ajánlom mindenkinek a receptet, hogy próbálja ki, nem fog csalódni ;)
Köszönöm a receptet, szuper finom! :) :)

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Sun, 2015-04-19 21:42

Kedves Ildi ! Hát ha tudnád, hogy milyen finom az, amikor te magad pürésíted le a paradicsomot, és fűszerezed be...... :) Örülök, hogy nem csalódtál a receptben, igyekeztem minden igényeknek megfelelőt alkotni. Remélem a továbbiakban is tudok majd olyat alkotni, ami elnyeri a tetszésedet. Hamarosan jön az új recept........ További szép napot ! :)

Csirkemama
Csirkemama Tue, 2015-03-31 22:40

Szia Norbert! Életem első pizza tésztáját így készítettem el annyi különbséggel hogy kenyérsütő gépben készítettem a tésztát. Soha többet nem veszem a tésztát, annyira tökéletes lett. Nagyon egyszerű és szuper! Köszönet a receptért!

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Sun, 2015-04-19 21:36

Kedves Csirkemama ! Annyit hadd jegyezzek meg, hogy ha kivetted a gépből, akkor utána még gyúrd egy kicsit kézzel is, hogy jól el legyen dolgozva a tészta....... Hisz a magyar falusi néphagyomány szerint.... " Akkor jó a tészta, ha könnyezik " ( Addig kell gyúrni, amíg le nem izzadunk :) ) Örülök hogy elnyerte a tetszésedet, remélem nem fogsz csalódni a jövőben a receptjeimben. További szép napot !

szunsza
szunsza Tue, 2015-03-24 14:12

Köszönöm a receptet!!!! :-)
Amit eddig használtam az megy a süllyesztőbe!Mióta ezt megtaláltam azóta csak ezzel a recepttel készül,hol tejjel,fele tejjel fele vizzel,de volt, hogy csak vizzel!
És volt,hogy instant élesztővel is készült már!
Mindenhogyan nagyon finom,a szósz is nagyon telitalálat,azóta nem veszek boltit!
Még egyszer köszönöm! :-)

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Sun, 2015-04-19 21:31

Örülök, hogy sikeresen elkészítetted, és hogy be is vált számodra. Annyit fűznék hozzá csak, hogy a tej miatt sokkal intenzívebb lesz az íze....... De van hogy én is fele fele arányban csinálom. Ettől függetlenül nagyon örülök, hogy elnyerte tetszésedet, és remélem a jövőben is adok majd olyan receptet, ami elnyeri tetszésedet :) További szép napot

vereserka
vereserka Thu, 2014-10-30 16:21

Elolvastam ezt a vitát, de szerintem felesleges vitatkozni. Nekem is van egy bevált pizzatésztám vízzel, olivával, de mindig szeretek új dolgokat kipróbálni, és jelentem ez egy nagyon jó tészta, lehet hogy vízzel is működik, aki akarja tegye bele némi olivát, fűszert stb. A főzés attól jó , hogy kreatív műfaj. Szóval a tészta jól sikerült könyen kezelhető nyújtható. Mellesleg laktóz érzékeny vagyok, de létezik laktózmentes tej, ami nem okoz gondot...
Szóval a receptet köszi, máskor is megsütöm!!!!

Plucas
Plucas Fri, 2014-11-07 14:56

Kedves vereserka ! Tied a 2 pont, így kell mindeni számára hasznos véleményt írni!
Olvasva a korábbi kritikus hozzászólásokat, a tájékozatlanságukat minősíti.... a receptet otthoni használatra ajánlotta a szerző, nem ipari felhasználásra.
Ismeretségi körömben is van laktózérzékeny, így a sütemények és a pizzatészták is a számára fogyasztható tejjel készülnek. A fiam tej-tojás érzékeny, így pl. a rántott szelet bundájában a tojást alkoholmentes sörrel helyettesítem. Úgy gondolom akinek a családjában van étel allergiás személy az bármilyen receptet az elkészítés előtt alaposan megnéz és az allergiát okozó összetevőt helyettesíti.

goleoland
goleoland Sat, 2014-10-18 18:48

Már kb. vagy 10x sütöttem pizzát a fenti recept alapján és mindig tökéletes lett :D Köszönöm, hogy megosztottad ezt a receptet :)

nuvole
nuvole Thu, 2014-09-18 10:24

Kedves Helltrox és Hozzászólók!

Igazából nem a recepthez szeretnék hozzászólni, nekem a különböző vélemények alapján volt ihletem írni.
Magam is dolgoztam a vendéglátásban és rokon területeken is éppen eleget 17 éves korom óta. Ma 41 vagyok. Sokat láttam, sok emberrel dolgoztam együtt. Otthon a konyhában már 12 évesen is sütögettem.
Azóta nagyon sokat tanultam másoktól és magamtól is, és ennyi év után kijelenthetem: MINDENKITŐL LEHET TANULNI!
A szakácsság művészet, sok dolog kell hozzá, de van ami nélkülözhetetlen: ALÁZAT, SZERETET. Szeressük, amit csinálunk, fogadjuk el, hogy mindenkitől lehet tanulni, akár egy apró fogást, egy technikát, egy másfajta receptet. Mint ahogy nincs két egyforma gulyásleves sem, pizza sincs. Lehet szakmai dolgokon vitatkozni, de valójában mindenki a saját szájíze szerint főz, és a lényeg az, hogy az étekben legyen benne a szíve-lelke. Nagyon fontos szerintem a nyitottság is, hogy legyünk nyitottak más véleményekre, vagy legyünk kísérletezők! Vannak nekem is évtizedek óta "bevált" receptjeim, de mivel szenvedélyesen szeretek sütni-főzni, mindig újítok, vagy kipróbálok egy más ember által megalkotott receptet, vagy netán sajátot írok. Aztán meg olyannyira ki tud kapcsolni a főzés, hogy csak arra koncentrálok és igazán el tudok mélyedni benne. Minden szeretetem és tapasztalatom bele tudom tenni. Úgy hogy idősek és fiatalok, főzzetek, mert főzni jó! Üdvözlettel: nuvole:)))

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Thu, 2014-09-18 20:15

Kedves nuvole !

Őszintén örülök, hogy nem vagyok egyedül ezzel az érzéssel. Én csak 31 vagyok, de kb. akkor kezdtem főzni, amikor te. Ha valaki hát én tudom, hogy nem csak egy szeretet bomba, nem csak egy marketingszöveg, és nem egy paraszt vakítás az, hogy szeretettel kell főzni. A családom ezt igazán tudja, és boldog vagyok, hogy ennyire nyíltan, és jól meg tudtad fogalmazni azt, amit érzek a konyhában. Példát lehetne venni rólad/rólunk egyeseknek. De most......... irány a konyha, gyerünk főzni :)

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Thu, 2014-09-18 20:07

Ha mindent jól csinálsz, akkor ígérem nem fogsz csalódni. Remélem elnyeri a tetszésedet :) Egy a lényeg. Add bele szíved lelked, és akkor lesz a legfinomabb. ( A szíves részt azért ne vedd szó szerint :D )

Lin
Lin Wed, 2014-09-17 21:38

Kedves Helltrox! Lehet butaságnak tűnik a kérdésem, de a feltét hozzávalóinál írt "paradicsomszósz" alatt mit értesz? Ezt te készíted vagy készen veszed? Köszi a segítséget!

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Wed, 2014-09-17 22:08

Kedves Lin !

A kérdésed nem "butaság". 2 verzió van. Az első az, hogy veszel pár szem paradicsomot, lepasszírozod, só és bors ízlés szerint, és kész. A másik verzió, hogy veszel jó minőségű, Olaszországból importált paradicsompürét........ Komolyan mondom a jó minőséget, nem valami himi-humi olcsó vizezett löttyöt. ( Ajánlom a "zöld fenyőfás, 4 betűs :))))" boltban kapható üveges, eredeti Olasz paradicsompürét. ) Remélem sikerrel jársz, és ízleni fog. Nagyon szívesen a segítséget. További szép napot.

Hoborc
Hoborc Wed, 2014-09-17 20:32

Hagyjuk már ezt a sok sületlenséget. Az olaszok nem tejjel, hanem langyos vízzel készítik a tésztát. Semmi hozzáadott értéke nincs a tejnek. Kráter, meg szeretetbomba, meg aranyérmes pizzéria....A tészta ropogósságához nem tovább kell sütni a tésztát, hanem vékonyra nyújtani, először feltét nélkül sütni. Ha tovább sütöd ráég a feltét. Nem csak nem vagy olasz, de hozzáértő sem, bárhogy szeretnéd ezt magadról elhitetni.

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Wed, 2014-09-17 21:58

A szakértelem hiánya miatt (részedről), és mert egy igazi bunkóval állunk szemben, válaszra a hozzászólásodat........ nem méltatom !

Atyesz
Atyesz Sun, 2014-07-27 20:45

Koszonom a receptett.
Most probaltam ki, mar alig varom hogy megkostoljam eletem elso pizzajat.
Koszi

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Tue, 2014-07-29 21:46

Atyesz !

Nagyon szívesen. Remélem finom lett, és jól sikerült. Ha bármi kérdésed van, vagy valami nem úgy sült el ahogy szeretted volna, bátran írj. Szívesen állok rendelkezésedre.

AnnaML
AnnaML / AnnaML Fri, 2014-06-06 00:42

Megengedek egy par hozzaszolast . en is itt elek az olaszoknal ugy 10 eve , dolgoztam pizzazoban itt es otthon is de arrol nem hallottm hogy tejet kellett volna tegyek a tesztaba mivel nem jar bele , nincs szukseg oliva olajra ha nincs jo bele a rendes etolaj is es a teszta ugy is jo puha lesz.
Nem akarok senkit megserteni de ha egy vendeglo tejet hasznal a tesztaba es adnak egy laktozerzekenynek egyenesen a korhazba kot ki , akkor is ha azelott kijelenti hogy allergias a tejtermekekre

Udv Anna

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Wed, 2014-06-18 21:35

Kedves Anna !

Isten ments, hogy a szakértelmedet kritizáljam, de elmondom az érveimet, és mérlegelj !
1: A tej azért kell bele, mert sokkal karakteresebb lesz az íze. A víz íztelen, és ebből adódóan nem nehéz kitalálni, hogy a tésztának is ilyen lesz az "íze"..... már ha lehet ezt rá mondani !
2: Olajat nem véletlen nem teszek bele. Az olaj, mint köztudott, ÉG !!! és nem kell hozzá túl nagy hőfok. Egy könnyed tésztába, ha olajat raksz, keményebb, és könnyebben éghető lesz. Arról nem is beszélve, hogy a mai olajok többsége, annyira egészséges, mint disznó nyakán a kés ! :)
3: Ha egy laktózérzékeny ember bemegy az étterembe, akkor ne próbáljon tejes termékeket enni, mert ilyet csak a hülye csinál. Vagy kérdezze meg, mi az ami tejmentes, vagy menjen speciális étterembe. ( Magyarországon vannak ilyenek, nem is kevés )

Szép napot

AdriennG
AdriennG Wed, 2014-06-04 19:36

Szia! :)

Egyszerűen tökéletes!!!! Régebben volt egy receptem, amit inkább elfelejtek. Szuper lett a tészta, olyan amilyet mindig is akartam. Egy feledékenységem történ, hogy a lányomra ügyelve (beteg lett :( ) Kifelejtettem a sót belőle-igaz utólag pótoltam, de- a tészta kicsit édes lett. Végre nem kell órákat várnom, hogy megkeljen, nem dagad kenyérré, stb. Nagyon köszönöm! Adri :)

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Wed, 2014-06-18 21:24

Kedves Adrienn !

Iszom szavaidat :) Nagyon örülök, hogy bevállt, és elégedett vagy vele. Remélem azóta a lányod meggyógyult :) Igen a só az elengedhetetlen, mert különben inkább süti lesz, mint pizza :D Ha bármi kérdésed van, örömmel várom. Szép napot, pusszantlak

picilányka
picilányka Mon, 2014-05-19 19:11

Szia! Én egy 4 gyerekes anyuka vagyok,lassan 20 éves konyhai múlt áll a hátam mögött.Tegnap pizzát akartunk sütni a nagylányommal és a régi,jól bejáratott (Kiskegyed konyhájás) receptemet elnyelte a lakás,nem találtam sehol.A te receptedre esett a választásom,bár a negatív hozzászólások jelenléte némi aggodalomra adott okot.Pontosan emiatt döntöttem úgy, hogy ezek után nekem is írnom kell,bár ilyet még soha nem csináltam.Ez a recept viszont az egész család szerint fantasztikus,úgyhogy úgy éreztem muszály visszajeleznem.4-szeres adagot kavartam be, 10 hatalmas tepsi pizza lett belőle. 12-en ettünk belőle,úgy,hogy nem volt itt,csak a szűk család 2/3-a.A férjem ma azt vitt a mh.-re,a nagyfiam a suliba és még mindig maradt egy tepsivel,ami ma fogyott el.Tegnap mindenki szó szerint (bocsánat a kifejezésért: ) BETEGRE ZABÁLTA magát belőle,egyszerűen nem bírták abbahagyni,annyira ízlett nekik.Ezek után közölték,hogy kukába a régi receptet,a tied magasan veri szerintem IS az összes többit.Mivel volt szerencsém ma is enni belőle:a tésztája egyszerűen felülmúlhatatlan.Olyan pihe-puha volt,mintha akkor vettem volna ki a sütőből.Bár a mögöttem álló tapasztalat kisegített a tészta készítésénél az állagát illetően,de ez egy mennyei,tökéletes recept!!!!Ezúton szeretném nagyon szépen megköszönni,hogy időt és energiát szántál rá,hogy megoszd velünk ezt a csodát!!!!Mindenkinek csak ajánlani tudom,remélem mások is kipróbálják,ebből mindenkinek enni kell!!!!!!!!

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Tue, 2014-05-20 05:17

Kedves Picilányka !

Na látod......... Az ilyen emberek miatt imádok főzni. Nagyon örülök, hogy ízlett a receptem. Bevallom neked őszintén, a habitusomból adódóan, még a szemem is bekönnyesedett......... ( De csak kicsit :) )..... Ha szeretnéd, megtanítalak sajtot gyártani is. Amúgy most jön a következő receptem is, a sajtos soknás, zöldfűszeres tekercs is, sajtal a tetején. Valamelyik nap kikísérleteztem, és azt hittem megőrülök olyan finom pékárú lett belőle.

Na de nagyon elkanyarodtam. Még egyszer nagyon örülök, hogy ízlett neked a recept, és köszönöm, hogy vagy nekünk. Remélem máskor is tudok nektek örömet okozni. Bármi kérdésed van, akkor ide várom leveled: protector.20@gmail.com

Sok puszi

picilányka
picilányka Tue, 2014-05-20 09:11

Szia kedves Helltrox!Nagyon köszönöm a kedves szavaidat,de inkább mi köszönjük,hogy VAGY NEKÜNK!!!!Repesve várom minden további művedet,a Te neved,számomra már egyet jelent a garanciával.Engem már meggyőztél,az ilyen ember: "MÁR TUD VALAMIT"!!!!Remélem az előző hozzászólásom elnyom valamit a negatív kritikákból,mert ez a recept (ahogy az alkotója is) megérdemli a megbecsülést!!!!További jó munkát kívánok neked,általad kicsit többek lettünk mindannyian,akiknek volt szerencséje sikeresen elkészíteni a receptedet!!!!A fiatal lány fotózásához tegnap elfelejtettem leírni,hogy az én lányom is lefotózta,de nekünk is csak a bekavart mennyiség adott rá lehetőséget!!!!Kb. A 4. tepsi pizza után szólt rá a családra,hogy legalább csak addig várjanak egy kicsit,amíg lefényképezi ÉLETE LEGELSŐ PIZZÁJÁT.Így sikeresen létrejött a fénykép is,de ha alap adag készült volna,nálunk is csak az üres tányérra lett volna esély.Még egyszer köszönjük a munkádat és remélem még nagyon sok receptedhez lehet szerencsénk!!!!

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Tue, 2014-05-20 12:00

Iszom szavaidat, komolyan mondom ! :)
A lányodnak üzenem: Gratulálok az első pizzádhoz, remélem nem hagyod abba a főzést !
Nem tudom milyen messze laktok újpest-től, de ha nem vészes a távolság, én motorral közlekedek a városban. Szívesen viszek kóstolót, a kézműves termékeimből :)
Természetesen ingyen, pénzről szó sincs !!!!!
Megmondom őszintén, most egy süteményben gondolkodom, és nagyon hajazok a gluténmentes/laktózmentes termékek fele is, mert egyre több az ilyen betegségben szenvedő ember.......... És elég rossz nézni azt, hogy vannak akik nem ehetnek ízletesen, mert rengeteg a fenntartás. Ezen változtatni kell.
Na de megint elkanyarodtam :) Mégegyszer köszönöm a kedves szavaitokat, nagyon hízelgő, és foggalmad sincs mennyire jólesik. Garantálom, hogy ha elkészültem a pékárú receptjének a feltöltésével, te leszel az első, aki arról tudni fog.

Puszillak, és üdvözlöm a családod :) Ciao Bello

Dorka95
Dorka95 Thu, 2014-05-15 15:48

Szia! Én csak azért regisztráltam most, hogy elmondhassam a receptről a véleményemet.
Be kell vallanom, 18 éves vagyok, de még csak egy éve gyakorolgatom a főzést, sütést. Maradjunk annyiban, hogy nem vagyok valami gyakorlott, ezt a receptet próbáltam ki először a pizzatészták közül. Őszinte leszek, olyan jól sikerült, hogy fotózni sem volt időm, olyan gyorsan elfogyott. :) Pont olyan lett a végeredmény, mint ahogyan azt Te leírtad. Csak annyit változtattam édesanyám tanácsára, hogy egy kicsi olajat használtam fel a gyúrás közben. (Én gondola pizzának használtam a tésztát, anyunak hozatták karácsonyra Németországból a formát, amiben sütni kell.)
Tehát egy dolog biztos: nem szabad úgy ítélkezni, hogy még csak ki sem próbáltuk!

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Tue, 2014-05-20 04:54

Kedves Dorka !

Nagyon örülök neki, hogy gyakorlod a főzést. Ez egy csodálatos "szakma", és ha gondolod, vedd fel velem a kapcsolatot, és nagyon sok tanácsot, praktikát, trükköt tudok neked mutatni/mondani. Örömmel tölt el, hogy ízlett neked a recept :). Az olajat megmondom neked őszintén, azért nem tanácsolom, mert könnyen odakap, ha egy kicsit is lankad a figyelmed.
Ha akarod a kontaktot, keress meg levélben a protector.20@gmail.com-on :)

További csodálatos napot neked és csak így tovább :) Ciao Bello

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Mon, 2014-04-07 20:45

Átírtam 40 dkg-ra a lisztet, és akkor nem kell agyon szórni a gyúrás közben. Ez nekem másfélre praktika, így viszont megkönnyítem azok munkásságát, akik esetleg rutintalanabbak a konyhában. Remélem így megfelel, és beválik.

Brigusz21
Brigusz21 Fri, 2014-04-04 20:57

Köszönöm a receptet! Végre egy olyan pizzatészta ami nem kemény, sőt nagyon lágy :) Mi sósan eszünk, úgyhogy a tésztába még egy kis só elfért volna, de mindenkinek más az izlése. Mégegyszer köszi a receptet!

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Fri, 2014-04-04 21:57

Brigusz: Nem maradsz ki a szórásból :) Téged is imádlak :D ( Szeretetbomba ) Nagyon örülök, hogy neked is ízlett. Hát a só és a cukor mennyisége, ízlés szerint megy, én adtam egy átlagot, a többi mindenkinek a szája íze szerint megy. :) Remélem szerzek még nektek az életben egy két kellemes pillanatot, akár egy magányos órában, vagy akár a családdal az asztal mellett :) Ciao Bello :)

Mismanc
Mismanc Thu, 2014-04-03 21:23

Teljesen jó a recept! Nem volt sok a 3dl tej. A hozzászólások ne riasszanak el senkit a pizza elkészítésétől. Finom lett.

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Fri, 2014-04-04 21:54

Mismanc: Egyszerűen imádlak........ Hiába csinálom évek óta amit teszek, és azt is szívvel, azért az embert csak el bizonytalanítja, és rosszul is esik ha olyat olvas, hogy baj van a recepttel. Nagyon örülök hogy ízlett, és szebbé tetted az estémet. Köszönöm ! Ciao Bello

Danny1
Danny1 Tue, 2014-03-25 20:10

Helltrox, teljesen felesleges személyeskedni, nem kell átesni a ló túloldalára, ha tiszteletben tartanád a másik véleményét nem írtál volna ennyit hozzá... Különben a recept jó, de tényleg vesz fel lisztet , méghozzá nem is keveset, ugyanis ha ezekkel az arányokkal csináljuk egy jó galuska tészta jön ki belőle, na mármost a liszt hozzáadását te sem zártad ki, így a tészta tömege is a liszt hozzáadásával növekszik...

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Sat, 2014-03-29 21:03

Danny1: Tiszteletben tartom a hozzászólást, csak nekem se mind1, hogy milyen módon teszik. Ha normálisan, akkor egy építő jellegű kritikaként fogom fel. De amikor kiérzem a gúnyt benne, amit majdnem hogy harapni lehet, akkor igenis ki fogok állni magamért. A recepthez: Őszinte leszek veled, az a baj, hogy nem tudtam hogy írjam le, mert elég nehéz volt a sok menüben ide oda lépkedni, és még meg is fogalmazni. Lényege a tésztának, hogy egy jól eldolgozható krémes tészta legyen, ami nem tapad. A hozzávalóknál sajnos nem tudtam úgy megoldani hogy 10 dkg szórósnemragasztós liszt :) Ha van ötleted, akkor szívesen fogadom, és igyekszek javítani. Elismerem, ami nekem rutin, az másnak lehet nem az...... Ezért szíves elnézést.

Hoborc
Hoborc Sat, 2014-03-22 20:22

Nagyon sokat sütök pizzát. Lehet ez a recept nem rossz, de a jó az nem ilyen:-) 35 dkg liszthez nagyon sok a 3 dl tej, persze lehet lisztezni, de akkor ne ennyit írj, mert aki nem gyakorlott ezt veszi alapul. Nem tudom milyen 6 adag jött ki neked, mert 40 dkg liszttel lesz két normál, vékony pizzám. Langyos víz és oliva olaj amivel nekem tuti a pizza tészta. Kicsit furák az arányaid, meg ez a recept. Nem próbálom ki, mert elolvasva sem meggyőző.

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Mon, 2014-03-24 23:42

Természetesen tiszteletben tartom a véleményed, de leszűrve a konzekvenciád, szerintem tartsd meg magadnak !!! Ez a recept azoknak az embereknek van, akik szeretnének valami finomat, gyorsan, és nem nagy költségekből sütni.
Drága kenyér, te jó isten......... Tartja a mondás, "Szegény ember vízzel főz". A te vizes, olívás pizza tésztád sokkal finomabb lehet........ ( Gúnyos kacaj ).
Szívesen állok elébe egy versenyben. A te tésztád, az én tésztám ellen. A te pizzád, az én pizzám ellen. Ha nyersz, leveszem a receptet. Bár erre sok esélyt nem látok.... Vizes 8-as :) És kérlek........ ne próbáld ki !!!! u.i.: Ha neked majdnem fél kiló lisztből, csak 2 vékony tészta jött ki, ( hozzá teszem legalább 40 centis ) akkor barátom te igen veszélyes súlyfelesleggel küszködhetsz, a méretek megfelelő értékelésével......

Helltrox
Gianfranco Norbert / Helltrox Mon, 2014-03-17 21:08

Kedves Márta ! Természetesen az olívaolaj sokkal jobb, de én mindenkire gondolok. Még azokra is, akik esetleg nem engedhetik meg maguknak a drágább hozzávalókat. Kötelező jelleggel mondom, hogy csak tej. Víz kizárva. A tejtől sokkal finomabb, és ízesebb lesz a tésztája, és az élesztőnek is jobb a tej. Plusz a tésztának is szebb színe lesz tőle.

311
finomliszt 40 dkg
tej 3 dl
friss élesztő 25 g
cukor 3 teáskanál
2 kávéskanál
paradicsomszósz 5 dl
bazsalikom 1 marék
oregánó 2 ek
2 kávéskanál
cukor 1 teáskanál