r
Nosalty Logó

Pizza Napoletana Margherita

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Csilla2111
Pizza Napoletana Margherita
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 3365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 191 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.4 g

Zsír

  • Összesen
    41.4 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4015.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    76 mg
  • Kálcium
    596 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    102 mg
  • Foszfor
    646 mg
  • Nátrium
    2581 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    143.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    351.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    268 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1117 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    23158 micro
  • Lut-zea
    1200 micro
Összesen 1122 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    130.3 g

Zsír

  • Összesen
    124.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    237 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12046 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    228 mg
  • Kálcium
    1788 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    307 mg
  • Foszfor
    1939 mg
  • Nátrium
    7744 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    430.9 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1055.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    805 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    46 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    301 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    629 micro
  • Kolin:
    171 mg
  • Retinol - A vitamin:
    522 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3351 micro
  • β-crypt
    43 micro
  • Likopin
    69475 micro
  • Lut-zea
    3600 micro
Összesen 3365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 25% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    13 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    678.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    436 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    3914 micro
  • Lut-zea
    203 micro
Összesen 191 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet és a sót egy nagy tálba szitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk.
  2. A langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd ezt a mélyedésbe öntjük. Kívülről-befelé szedve a lisztet, összedolgozzuk a tésztát, majd addig dagasztjuk, amíg szép fényes, ruganyos labdává válik.
  3. A tésztát egy olívaolajjal kikent tálba tesszük, és kicsit őt magát is megkenjük olajjal. Legalább egy órát langyos helyen, letakarva kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett munkalapon átgyúrjuk, majd 3 darabba vágjuk. (Én annyira vékonyra nyújtottam, hogy lazán kijött belőle 3 db 32 cm-es pizza.)
  5. Sima felületű labdává gyúrjuk őket, majd kerekre nyújtjuk (magától is kerek lesz persze). Én kísérleteztem a kézzel kihúzogatással, egyik tenyeremmel a közepén, a másik kezemmel húzogatva-egész jól ment.
  6. Ezután a paradicsomszósszal megkenjük, elhelyezünk rajta néhány bazsalikom levelet és korongonként 5-6 szelet mozzarella sajtot.
  7. Pizzalapra vagy sütőlapra (szerencsések pizzakőre) rakjuk. A sütőt a legmagasabb hőmérsékletre melegítjük elő. Ha felmelegedett, egyenként süthetjük a pizzákat. Számítsunk rá, hogy a tészta állásában kelni fog, ezért érdemes a sütőt előre melegíteni, illetve a pizzákat egymás után nyújtani.
  8. Ha van a sütőben légkeverés, akkor 2 percig rátesszük, majd még kb.13 percig sütjük, az utolsó két perc is légkeveréssel mehet. (Nekem csak alul-felül sütésen sült, a különbség annyi, hogy így nem jön fel olyan szépen a széle.) Amikor a sajt pirulni kezd és a tészta karimája barnás-piros, kikapjuk a pizzát a sütőből. Ilyenkor lehet még egy kis jó olívaolajat locsolni rá.
  • Sütés hőfoka: 230 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2280
  • Feltöltés dátuma: 2014. június 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Csilla2111 3 recept

Sokszor láttam főzős műsorokban az eredeti, nápolyi pizza készítését. Egyszerűségében is zseniális, a szegénység és praktikum szülte ezt a tökéletes receptet. Abból készítették, ami volt. A Margherita változat tényleg csupán néhány alapvető hozzávalót igényel, azok viszont legyenek jó minőségűek. A receptet már több helyen olvastam, és annak ellenére, hogy fatüzelésű kemence híján vagyok, nekiugrottam.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek