Pizza Mozzarella recept

Pizza Mozzarella
Pizza Mozzarella
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha egy párat a mélyhűtőben tartok, nem kell rendelni pizzát :).

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

A paradicsomszószhoz

ajánlat

További képek és receptek a www.chaudfroid.blogspot.com oldalon!


receptjellemzők

nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
szezon: nyár
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Mozzarellás pizza, pizza mozzarellával
Szólj hozzá!

elkészítés

A tészta elkészítése:

  1. A lisztet egy halomba szitálom, majd egy mélyedést formázok a közepére.
  2. Az élesztőt elmorzsolom a vízzel és a mélyedésbe öntöm.
  3. Összedolgozom az egészet egy puha tésztává. Az egyik kezemben a tésztát fogom, a másikkal pedig a sarkát tolom előre, amíg egy rugalmas tésztát nem kapok.
  4. Letakarva 3 órát kelesztem, majd kiborítom az asztalra és az ujjaimmal fél centi vastagra nyújtom.


A paradicsomszósz elkészítése:

  1. Egy serpenyőt felmelegítek közepes lángon, majd beleöntöm az olajat. Ha az is felmelegedett beledobom a fél centis lapokra vágott fokhagymát.
  2. 1-2 percig pirítom úgy, hogy ne kapjon színt, majd még egy kis olajat adok hozzá, ami lehűti egy kicsit.
  3. A bazsalikomot durvára vágom és összekeverem a fokhagymás olajjal.
  4. A serpenyő szélén körbeöntöm a paradicsommal, majd a lángot feljebb veszem és felforralom az egészet.
  5. Leveszem a tűzről, sózom, borsozom, majd egy kicsit kihűtöm.


A pizza összeállítása:

  1. A sütőt előmelegítem 230 fokra, egy márvány vagy terméskő lappal, amin elfér majd a pizza.
  2. A tésztámat kinyújtom, majd egy belisztezett tálca hátoldalára fektetem amiről könnyen a sütőbe tudom majd csúsztatni.
  3. A tészta tetejét megkenem a paradicsommal, szeletekre vágott mozzarella sajtot teszek rá és forró kőlapra csúsztatom.
  4. Nagyjából 5-6 percig sütöm, illetve amíg meg nem pirul egy kicsit a teteje.
  5. Olívaolajat és frissen reszelt parmezán sajtot teszek rá, amikor kivettem a sütőből.

 

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 43 160
elküldve: 2
receptkönyvben: 371
elkészítve: 2/6
Facebookon megjelent: -

szakács

chaudfroid

Mióta szakács: 2008.08.20.
10 recept

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Finimini
Finimini / Finimini k, 2015-08-04 13:00

Te jó ég! 25 dkg lisztből készült élesztős tésztát 3 három órán át keleszteni???? Na persze 1 evőkanál só esetén lehet, hogy nem kel meg előbb....

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó p, 2008-08-29 04:03

Egyébként a bivalymozzarellát (bufala) hol szerzitek be?

chaudfroid
chaudfroid / chaudfroid sze, 2008-08-27 18:11

Kedves Ildikó!
Ehez a mennyiséghez 1 nagy mozzarella is elegendő.Vékonyra szoktam vágni a sajtot,hogy amíg a tészta éppen elkészül a sajt is megpiruljon rendesen.

chdfdr

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó sze, 2008-08-27 12:15

gondolom bivalymozzarellát használtál hozzá..
egyébként ehhez a tészta mennyiséghez mennyi mozzarella szükséges?

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó k, 2008-08-26 10:22

Nagyon ötletes. Én magam egyébként ezt a pizzát imádom a legjobban, egyszerű és ha jók az alapanyagok, akkor nagyszerű is:)

355