Pizza mix -Tonhalas pizza 2. recept

1 adag
1746
kcal
Pizza mix -Tonhalas pizza 2.
Pizza mix -Tonhalas pizza 2.
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc pizzám a tonno-cipolla. Egy alkalommal készítettem magamnak egyet, de mivel maradt még más hozzávaló, gondoltam, kiegészítem sonkával és egy kis főtt kukoricával is. Nagyon finomra sikerült.
4 közepes méretű pizza lesz a fenti tésztamennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

receptjellemzők

szezon: bármikor
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-sonkás-kukoricás pizza
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatjuk. A lisztet, sót, élesztőt összegyúrjuk annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Cipót formázunk belőle, és kelni hagyjuk 2 órát.
  2. Kézzel vagy más eszközzel 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk, kb. 32-35 cm átmérőjűre.
  3. Egy kanál segítségével megkenjük a pizzalapot paradicsompasztával. Megszórjuk oregánóval. Ráreszeljük a mozzarellát, és elhelyezzük rajta az összes hozzávalót.
  4. Legfinomabb, ha behevített kemencében 3-4 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 878
elküldve: 0
receptkönyben: 64
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

Hozzászólások (9)

evanagyi
evanagyik, 2012-07-31 23:14

Most mar neklem irjatok meg, hogy osszejottetek OKriszti es Boti? Csinaltatok mar egyutt is pizzat?
Megol a kivancsisag!

boti
botiszo, 2010-04-10 15:41

Nos! En leirom neked amit a dobozon latok, aztan remelem ratalalsz. A Selgros uzlethalozatban forgalmazzak, 4 kg-os badogban, "MAZZA" polpa di pomodoro, speciale per pizza.
Gyarto ceg: MAZZA Specialita Alimentari . VIA 4 NOVEMBRE. 36 , 25013 CARPEMDELO (BS), Tel.: 030/969185
Feher doboz, piros felirattal. Az ara 29,00 lej, kb 2000 forint. A roman importor ceg neve van rajta, GENERAL PERMA FOOD. SRL.

Meg annyit errol a paradicsomrol, hogy nagyon sokat kiserleteztem amig eltalaltam a szamomra tokeletes pizza-aromat. Ezzel sikerult vegul.

Talaltam egy olasz linket is, remelem ez mar jobban segiteni fog :
http://www.aziendainfiera.it/tuttofood/mazza-alimentari

ÓKriszti
ÓKrisztiszo, 2010-04-10 16:29

Szia Boti! :) Hát ilyen kimerítő válaszra nem is számítottam :) Nagyon hálás vagyok, igazán. :) Szívesen macerálnálak még, hogy milyen a "tökéletes", de szerintem kihúznám már a gyufát.... :D Mégegyszer köszönöm szépen! :) Kellemes hétvégét :)

boti
botiszo, 2010-04-10 19:00

Nem zavarsz, dehogy! A varosunkban van egy pizzazo es az pizza a legfinomabb szamomra. Annak a pizzanak az izet igyekeztem eltalalni. Az ott dolgozo pizza-boy eleg jo baratom, de a receptet csak ugy nagyvonalakban adta meg. Talan nem akarja elarulni a titkot :) , de hat rajottem :P

ÓKriszti
ÓKrisztiszo, 2010-04-10 16:29

Szia Boti! :) Hát ilyen kimerítő válaszra nem is számítottam :) Nagyon hálás vagyok, igazán. :) Szívesen macerálnálak még, hogy milyen a "tökéletes", de szerintem kihúznám már gyufát.... :D Mégegyszer köszönöm szépen! :) Kellemes hétvégét :)

boti
botih, 2010-03-29 08:22

Eleg hosszu probalgatas utan talaltan ra egy altalam legizletesebbnek tartott paradicsom konzervre. Egy hypermarket-ben szerzem be, itt Marosvasarhelyen. Nem tudom ha szabad a gyarto es a termeket reklamozzam, de ha igen , irjatok meg es reszletesebben leirom. Annyit meg rola, hogy 4kg-os kiszerelesben arusitjat, feher, femdobozban.

ÓKriszti
ÓKrisztih, 2010-03-29 18:01

Szia Boti!
Biztos vagyok benne, hogy lehet, a Philadelphia krémsajtot is szokták említeni. Ne csigázz tovább! :)

ÓKriszti
ÓKrisztiv, 2010-03-28 18:45

Szia Boti!
Nagyon érdekelne, hogy milyen paradicsompasztát használsz. Oszd meg velünk kérlek :)

1747