Pizza mix -Tonhalas pizza 2. recept

Pizza mix -Tonhalas pizza 2.
Pizza mix -Tonhalas pizza 2.
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kedvenc pizzám a tonno-cipolla. Egy alkalommal készítettem magamnak egyet, de mivel maradt még más hozzávaló, gondoltam, kiegészítem sonkával és egy kis főtt kukoricával is. Nagyon finomra sikerült.
4 közepes méretű pizza lesz a fenti tésztamennyiségből.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A feltéthez

receptjellemzők

szezon: bármikor
sütési mód: hőlégkeveréses
nehézség: közepes
kalória: átlagos
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

tonhalas-sonkás-kukoricás pizza

elkészítés

  1. Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatjuk. A lisztet, sót, élesztőt összegyúrjuk annyi langyos vízzel, amennyit felvesz. Cipót formázunk belőle, és kelni hagyjuk 2 órát.
  2. Kézzel vagy más eszközzel 1-2 cm vastagságúra nyújtjuk, kb. 32-35 cm átmérőjűre.
  3. Egy kanál segítségével megkenjük a pizzalapot paradicsompasztával. Megszórjuk oregánóval. Ráreszeljük a mozzarellát, és elhelyezzük rajta az összes hozzávalót.
  4. Legfinomabb, ha behevített kemencében 3-4 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 250°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
nézettség: 9 567
elküldve: 0
receptkönyben: 63
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Boti

Mióta szakács: 2010.03.08.
24 recept

Hozzászólások (9)

evanagyi
evanagyik, 2012-07-31 23:14

Most mar neklem irjatok meg, hogy osszejottetek OKriszti es Boti? Csinaltatok mar egyutt is pizzat?
Megol a kivancsisag!

boti
botiszo, 2010-04-10 15:41

Nos! En leirom neked amit a dobozon latok, aztan remelem ratalalsz. A Selgros uzlethalozatban forgalmazzak, 4 kg-os badogban, "MAZZA" polpa di pomodoro, speciale per pizza.
Gyarto ceg: MAZZA Specialita Alimentari . VIA 4 NOVEMBRE. 36 , 25013 CARPEMDELO (BS), Tel.: 030/969185
Feher doboz, piros felirattal. Az ara 29,00 lej, kb 2000 forint. A roman importor ceg neve van rajta, GENERAL PERMA FOOD. SRL.

Meg annyit errol a paradicsomrol, hogy nagyon sokat kiserleteztem amig eltalaltam a szamomra tokeletes pizza-aromat. Ezzel sikerult vegul.

Talaltam egy olasz linket is, remelem ez mar jobban segiteni fog :
http://www.aziendainfiera.it/tuttofood/mazza-alimentari

ÓKriszti
ÓKrisztiszo, 2010-04-10 16:29

Szia Boti! :) Hát ilyen kimerítő válaszra nem is számítottam :) Nagyon hálás vagyok, igazán. :) Szívesen macerálnálak még, hogy milyen a "tökéletes", de szerintem kihúznám már a gyufát.... :D Mégegyszer köszönöm szépen! :) Kellemes hétvégét :)

boti
botiszo, 2010-04-10 19:00

Nem zavarsz, dehogy! A varosunkban van egy pizzazo es az pizza a legfinomabb szamomra. Annak a pizzanak az izet igyekeztem eltalalni. Az ott dolgozo pizza-boy eleg jo baratom, de a receptet csak ugy nagyvonalakban adta meg. Talan nem akarja elarulni a titkot :) , de hat rajottem :P

ÓKriszti
ÓKrisztiszo, 2010-04-10 16:29

Szia Boti! :) Hát ilyen kimerítő válaszra nem is számítottam :) Nagyon hálás vagyok, igazán. :) Szívesen macerálnálak még, hogy milyen a "tökéletes", de szerintem kihúznám már gyufát.... :D Mégegyszer köszönöm szépen! :) Kellemes hétvégét :)

boti
botih, 2010-03-29 08:22

Eleg hosszu probalgatas utan talaltan ra egy altalam legizletesebbnek tartott paradicsom konzervre. Egy hypermarket-ben szerzem be, itt Marosvasarhelyen. Nem tudom ha szabad a gyarto es a termeket reklamozzam, de ha igen , irjatok meg es reszletesebben leirom. Annyit meg rola, hogy 4kg-os kiszerelesben arusitjat, feher, femdobozban.

ÓKriszti
ÓKrisztih, 2010-03-29 18:01

Szia Boti!
Biztos vagyok benne, hogy lehet, a Philadelphia krémsajtot is szokták említeni. Ne csigázz tovább! :)

ÓKriszti
ÓKrisztiv, 2010-03-28 18:45

Szia Boti!
Nagyon érdekelne, hogy milyen paradicsompasztát használsz. Oszd meg velünk kérlek :)

Legfrissebb cikkek

Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
Hétvégi menük: elő a zöldfűszerekkel!
A fűszerek elengedhetetlen kellékei az igazán ízletes ételeknek. Így nem csak finomabbá, de egészségesebbé is tehetjük a harapnivalókat. Használjuk őket frissen!
A csirke kötözve jó!
A csirke kötözve jó!
A csirkekötözés nem művészet, mégcsak nem is tudomány. Inkább egy olyan trükk, amivel rontásbiztosabbá tehetjük egészben sült szárnyasunkat.
Már az étel is luxus?
Már az étel is luxus?
Egy izraeli művész, bizonyos Peddy Mergui elképzelt, sőt mi több, meg is tervezett egy sor olyan élelmiszer-csomagolást, melyek luxus divatmárkák designját és logóit kapták.
1747