r
Nosalty Logó

Pizza gyűrű

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Pizza gyűrű
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Összesen 3193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Összesen 95 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    16 g

Zsír

  • Összesen
    15.6 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1198.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    217 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    229 mg
  • Nátrium
    678 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    282.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    136 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    192 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    78 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    80 micro
  • β-karotin
    608 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    805 micro
  • Lut-zea
    698 micro
Összesen 399 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    127.9 g

Zsír

  • Összesen
    124.5 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9589.4 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    1733 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    377 mg
  • Foszfor
    1833 mg
  • Nátrium
    5425 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    403.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    53 mg

VÍZ

  • Összesen
    2261.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1089 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1532 mg
  • D vitamin:
    48 micro
  • K vitamin:
    174 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    621 micro
  • Kolin:
    201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    660 micro
  • α-karotin
    637 micro
  • β-karotin
    4863 micro
  • β-crypt
    106 micro
  • Likopin
    6441 micro
  • Lut-zea
    5581 micro
Összesen 3193 kcal
  • 4% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    3.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    6 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    66.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    144 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    191 micro
  • Lut-zea
    165 micro
Összesen 95 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. Helyezzük a cukrot és élesztőt a meleg (nem forró) vízbe, takarjuk le kb. 5 percig, vagy amíg habos nem lesz.
  2. Egy nagy tálban keverjünk mindent össze, gyúrjuk simává, majd gombócot formálva hagyjuk a tálban letakarva, meleg helyen, amíg kel 30 percig.
  3. A tésztát nyújtsuk ki kör alakúra, majd a közepét egy éles késsel vagy húsvágó ollóval vágjuk be a következő módon: Először is megkeressük a közepét a tésztának, majd mintha egy tortát szelnénk fel, vágunk bele egy kb. 10 cm-is vonalat, úgy hogy a tészta közepéig 5-5 cm-is legyen. Ezután ezt megismételjük még addig, amíg 4 csíkot bele nem vágtunk. Minden csík közepe a pizza tészta közepén kell hogy legyen.
  4. Helyezzünk egy-egy szelet pepperónit vagy szalámit (a paprikás szalámi sokkal finomabb) a szósszal bekent tésztára, úgy hogy a közepén, a bevágott hasáb, ha majd hajtjuk ráhajoljon.
  5. Helyezzük rá a kalifornia paprika karikákat. Legjobb jó nagy paprikát használni, hogy a szalámi szeletet körbe ölelje.
  6. Most jön a paradicsom karika.
  7. Helyezzünk minden szalámi szeletre egy jalapeño (vagy bármilyen erős) paprika karikát. (Ha nem szereted az erőset akkor hagyd ki.)
  8. Az olajbogyót pedig, nyomkodjuk a tésztába mindenfelé, ha jut, akkor még a szalámis részre is tehetünk.
  9. Szórjuk meg sajttal.
  10. Ezután fogjuk az egyik bevágott rész belső hegyét, és csípjük hozzá a pizza külső tésztájához, jól nyomjuk össze, hogy egyben maradjon. Ezt ismételjük meg, amíg minden bevágott hasáb elkészül.
  11. Szórjuk meg az összecsípett tésztát is sajttal.
  12. Melegítsük elő a sütőt 180 C-ra, majd béleljünk ki egy pizza tepsit (vagy pedig rendes tepsit) sütőpapírral.
  13. Süssük a pizzát, amíg aranyszínű nem lesz, majd szeljük fel pizzavágóval, késsel vagy húsvágó ollóval.

Pizzafeltét

  1. Szeljünk le 8 szelet pepperónit vagy paprikás szalámit, 8 szelet kalifornia paprikát, 8 szelet jalapeño (vagy bármilyen erős) paprikát, 8 olajbogyót, 8 szelet (1/2 cm vastag) paradicsom karikát.
  2. Helyezzünk kb. 1 evőkanál olívaolajat (vagy bármilyet) 1 serpenyőbe, és helyezzük el körben a paradicsom karikákat, majd hintsük meg egy pici sóval és a száraz oregánóval. Süssük kb. 1 percig forgatás nélkül.

Pizzaszószhoz

  1. A pizzaszószhoz valókat összekeverjük, majd a tészta szélétől kb. 1 cm-re bekenjük a szósszal körben. A szószt csakis addig kenjük, amíg el nem érjük a közepén bevágott részt.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 8 alkalommal
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3031
  • Feltöltés dátuma: 2015. december 12.

Ajánló

Fele tésztát használd pizzához, vagy az egészből készíthetsz kenyeret, vagy pedig zsemléket. Tehetsz hozzá szárított vagy friss gyógynövényeket vagy bármilyen fűszert. Bármilyen feltétet használhatsz.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A hagyományos pizza recept helyett próbáltam valami érdekesebbet kitalálni, és lányommal együtt így alkottuk meg a Pizza gyűrűt. Nem is tudtuk, mekkora sikere lesz.  Remélem, ti is kedvelni fogjátok.

Hozzávalók

Tésztához

Pizzafeltét

Pizzaszószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek